Telegramblad med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

NYHETSBREV APRIL 2017

Hej!

Detta nyhetsbrev innehåller en kort sammanfattning av april månads verksamhet. Fullständig information om vår verksamhet hittar du naturligen på vår hemsida men gå även med i vår facebookgrupp för att ta del av våra event där.


KURSOMGÅNG 2 VÅRTERMINEN 2017

Kursomgång 2 har nu kommit igång och det är roligt att se att så många väljer att ta kurs hos oss. Om man skulle ha missat kursstarten har man ytterligare en chans under våren, kursomgång 3 med start i början av maj. Fram till dess går det givetvis bra att ta enstaka klasser.

Kursutbudet finner du här>>


PÅSKLÄGRET 14/4 - 17/4

Påsklägret, som är en Lindy Hop-workshop, arrangeras precis som namnet redan avslöjat under påskhelgen i mitten av april. Årets gästinstruktörer är inhemska och heter Åsa Heedman – Daniel Heedman och Bianca Locatelli - Nils Andrén. Påsklägret erbjuder tre nivåer med 7 timmars undervisning utspritt under helgen. Evenemanget omgärdas av inte mindre än tre toppdanskvällar med levande musik och tävlingar. Det finns fortfarande gott om plats kvar på alla nivåer men det kan förekomma väntelista på medel samt medelavancerad/avancerad för följare. Med det sagt uppmanar vi alltså alla förare som tänkt att gå att anmäla sig illa kvickt så att alla följare som vill kan få möjlighet att komma med.

Läs mer och anmäl dig här>>

Läs mer om påsklägrets olika danskvällar och teman på nedan länkar.

Långfredagen - Imperial Club - Big Papa Mac>>

Påskafton - Chicago Live - Lönnkrogen>>

Påskdagen - Chicago Rumble - Hasse Ling & H.S.O.S.>>


LÖRDAGARNA PÅ CHICAGO

Lördagsdanserna rullar på som vanligt med olika teman och nedan finner du programmet för april.

1/4 CLUB HOT-CHA - ÅSTRÖM QUARTET
8/4 ELEVDANS och FILMFÖREDRAG
14/4 IMPERIAL CLUB - DJ BIG PAPA MAC (fredag)
15/4 LIVE PÅ CHICAGO - LÖNNKROGEN
16/4 CHICAGO RUMBLE (söndag) - HASSE LING & HIS SYNCOPATORS OF SWING
22/4 JAZZ NOIR
29/4 CLUB CACTUS - P.A.N.G. 

Mer om alla vårens lördagsteman här>>


CHICAGO RUMBLE

16/4 klockan 21.00-01.00

Hittills i vår har det varit två tävlingstillfällen och det har varit lyckat med många deltagare och åskådare. Nästa "Rumble" som också är vårens sista äger rum under påsklägret och kommer att vara en realtivt bantad version av de förra. Det roliga är att denna gång hålls tävlingarna till levande musik. Tävlande såväl som socialdansare och åskådare är givetvis välkomna denna kväll även om man inte är deltagare på påsklägret.

Läs mer på facebookeventet>>


FOXTROT

22/4, 29/4 klockan 16.30 - 18.30.

Nytt för i år är att det förutom en elevdans, ett filmföredrag och öppet träningstillfälle på lördagar även ingår en prova-på-kurs i foxtrot samt ett inträde till måndagsklubben i Chicagos kursavgift. Om man inte går kurs går det bra att komma ändå och då kostar det 150:-/100:-. Det finnas även en fortsättningskurs klockan 17.30 - 18.30, observera att fortsättningskursen inte ingår i kurserbjudandet utan kostar 150:-/100:- för alla.

Läs mer på facebookeventet>>


FILMFÖREDRAG

8/4 klockan 19.00 - ca 20.45

Kvällens filmföredrag kommer att handla om det svenska deltagandet och bidraget till swingdansutvecklingen, allt från det tidiga 40-talet till vår egen tid idag. Temat presenteras av Lennart Westerlund och innehåller mängder av filmklipp. Filmföredraget är en kursförmån och ingår alltså i kursen om man har ett för kursomgång giltigt kurskort. För övriga är inträdet 50 SEK. 


CHICAGO SWING WEDNESDAYS

Socialdansen på onsdagar (20.00 - 23.00) med tillhörande prova-på-kurs (18.45 - 20.00) fortsätter som vanligt varje onsdag året ut. Våra eminenta swingjockeys står för musiken de flesta av dessa onsdagskvällar men sista kvällen i månaden (29/3) blir det levande orkester i och med etablissemangets husband, Tommy Löbel Swing Band. Den 12/4 är dessutom Hornsgatan Ramblers tillbaka på hemmaplan och gör dansgolvet osäkert.


TEMAKLASSER PÅ SÖNDAGAR

De flesta söndagskvällar klockan 20.00 - 21.15 erbjuder vi swingrelaterade drop-in-temaklasser. Nivån sträcker sig från NybörjarMedel till Avancerad i Lindy Hop och priset är 150:-/100:-.

 

9/4 LÅNGSAM LINDY HOP
Vi går igenom hur man kan hantera riktigt långsam musik, vilka figurer som passar in, vad man bör undvika och hur man som både förare och följare kan förändra, anpassa och rytmisera sina figurer och rörelsemönster.

23/4 samt 30/4 PARAKROBATIK I LINDY HOP
Någonstans kring åren 1936-37 började swingdansare i Harlem att använda akrobatiska inslag i dansen, och med tiden utvecklades dessa till ren ekvilibrism. Vanligtvis andvänds akrobatiken aldrig i ren socialdans men är desto vanligare på shower, tävlingar och olika typer av jam. Vi går igenom diverse grundläggande lyft och enklare kast i direkt anslutning till själva lindydansen. Observera att till denna kurs måste man ta med sig en fast partner enär ingen partnerrotation förekommer.

Läs mer om temakurserna här>>


SYLTKLUBBEN - SWING JAM SESSION

25:e gången i ordningen och inget verkar kunna stoppa framfarten på denna klubb. 

Syltklubben är en jam-klubb tillägnad musiker och dansare i synnerhet men såklart även de som nöjer sig med att lyssna och njuta av musik skapad i stunden. Swingjazzmusiken står i centrum och Hasse Ling och hans eminenta huskomp håller i trådarna. I nuläget är det fri entré men se till att ta med dricks till husbandet.

Syltklubben infinner sig första söndagen i varje månad klockan 20.00-23.00. Nästa tillfälle blir således den 2/4.

Läs mer på facebookeventet>>


MOGENDANS OCH JAZZ PÅ MÅNDAGAR

Måndagsklubben bjuder som vanligt upp till dans varje måndag. Dessa måndagskvällar dansas det foxtrot och bugg till levande musik med jazzbetoning, 20.00 - 23.00. Vårens datum samt vilka orkestrar som spelar när finns i sin helhet på hemsidan och i vårt kalendarium.


EGEN TRÄNING PÅ LÖRDAGAR

På lördagar mellan 11.00 och 13.00 är det möjligt att träna på Chicago för egen maskin. Det enda som krävs är att du, ni om du tränar med en partner, har ett för kursomgången giltigt kurskort. Vi står för musik och lokal, du står för dansandet. Observera att det inte är någon egenträning under påskhelgen.


SERVERING

Chicagos café erbjuder som vanligt en hel del godsaker, matnyttigt och olika dryckesalternativ under de flesta tider då kurs- eller dansverksamhet pågår i salongen.


SALSA & TANGO

Som bekant kan man på Chicago dansa salsa på torsdagar och argentinsk tango på fredagar.Du får detta telegramblad eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.