Telegramblad med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

NYHETSBREV MARS 2017

Hej!

Det nya året rullar på och med det också verksamheten på Chicago. Det mesta har fallit väl ut såhär långt och vi vill passa på att tacka alla som hittills besökt våra kurser och danskvällar. 

Detta nyhetsbrev innehåller en kort sammanfattning av mars månads verksamhet. Fullständig information om vår verksamhet hittar du naturligen på vår hemsida men gå även med i vår facebookgrupp för att ta del av våra event och andra nyheter.


KURSOMGÅNG 2 VÅRTERMINEN 2017

Kursomgång 2 är på ingående och uppstarten infinner sig mellan söndagen den 12:e och lördagen den 18:e mars. Skulle man missa första kurstillfället finns det ändå möjlighet att ansluta sig till kurserna längre fram. Man kan då ta igen missade kurstillfällen på någon annan av våra kursdagar.

Hela kursutbudet finner du här>>


ÖPPET HUS

På våra öppna hus-tillfällen har du möjlighet att gratis prova-på och bekanta dig med våra olika discipliner. Hjälp oss gärna att sprida programmet till nära och bekanta som kan tänkas vara intresserade av swingdans.

Onsdag 8/3
18.45 - 20.00 Lindy Hop

Lördag 11/3
11.00 - 11.30 Stepp
11.30 - 12.00 Autentisk Solo Jazz/Charleston
12.00 - 13.00 Lindy Hop

Chicago öppet hus på facebook>>


LINDY HOP CLUB 30

För den som är högst 30 år finns möjligheten att delta i våra lördagsklasser på nybörjar– och nybörjarmedelnivå. Bortsett från åldersgränsen så är tanken med dessa kurser att försöka hålla ett allmänt högre tempo på såväl utlärning som musik jämfört med våra traditionella klasser. Deltagandet har varit stort såhär långt och i förlängningen kommer vi att utöka med en medelnivå med samma förtecken. Den nya kursomgången startar lördagen 18/3 och anmälan sker på traditionellt vis via vår hemsida eller genom annan kontakt. Hjälp oss gärna att sprida informationen om denna kurs till de som kan tänkas vara intresserade.

Lindy Hop Club 30 på facebook>>


LINDY HOP AVANCERAD

Vi har funderingar på att starta upp en avancerad nivå på lördagar 16.45-18.00. För att hålla nivån uppe är tanken att man måste passera en audition för att kunna medverka. Vi har tidigare haft en liknande kurs men deltagandet har då sakta runnit ut i sanden. Nu frågar vi alltså er om det finns ett seriöst intresse för en sådan här kurs på denna tid. Meddela oss gärna via e-post om det kan vara något för dig, info@chicago75.se.


PÅSKLÄGRET 14/4 - 17/4

Påsklägret, som är en Lindy Hop-workshop, arrangeras precis som namnet redan avslöjat under påskhelgen i mitten av april. Årets gästinstruktörer är inhemska och heter Åsa Heedman – Daniel Heedman och Bianca Locatelli - Nils Andrén. Påsklägret erbjuder tre nivåer med 7 timmars undervisning utspritt under helgen. Evenemanget omgärdas av inte mindre än tre toppdanskvällar med levande musik och tävlingar.

Läs mer och anmäl dig här>>


LÖRDAGARNA PÅ CHICAGO

Lördagsdanserna rullar på som vanligt med olika teman och nedan finner du programmet för mars.

4/3 LIVE PÅ CHICAGO - STOLEN SWEETS

11/3 ELEVDANS

18/3 CHICAGO RUMBLE

25/3 KLUBB SWINGOUT

Mer om alla vårens lördagsteman här>>


CHICAGO RUMBLE

18/3 samt 16/4 klockan 21.00-01.00

Chicago Rumble är en tävlingsplattform för Stockholms alla swingdansare. Förutom swingdanstävlingar i olika format är det också en klubbkväll med utrymme för socialdans. Tävlande såväl som socialdansare och åskådare är givetvis välkomna dessa kvällar.

Läs mer på facebookeventet>>


CHICAGO SWING WEDNESDAYS

Socialdansen på onsdagar (20.00 - 23.00) med tillhörande prova-på-kurs (18.45 - 20.00) fortsätter som vanligt varje onsdag året ut. Våra eminenta swingjockeys står för musiken de flesta av dessa onsdagskvällar men sista kvällen i månaden (29/3) blir det levande orkester i och med etablissemangets husband, Tommy Löbel Swing Band. 


SYLTKLUBBEN - SWING JAM SESSION

Terminens första syltklubb tangerade publikrekord och det kom många jam-sugna musiker.

Syltklubben är en jam-klubb tillägnad musiker och dansare i synnerhet men såklart även de som nöjer sig med att lyssna och njuta av musik skapad i stunden. Swingjazzmusiken står i centrum och Hasse Ling och hans eminenta huskomp håller i trådarna. I nuläget är det fri entré men se till att ta med dricks till husbandet.

Syltklubben infinner sig första söndagen i varje månad klockan 20.00 - 23.00. Nästa tillfälle blir således den 5/3.

Läs mer på facebookeventet>>


TEMAKLASSER PÅ SÖNDAGAR

De flesta söndagskvällar klockan 20.00 - 21.15 erbjuder vi swingrelaterade drop-in-temaklasser. Nivån sträcker sig från NybörjarMedel till Avancerad i Lindy Hop och priset är 150:-/100:-.

12/3 AUTENTISK JAZZ I LINDY HOP

19/3 SNABB LINDY HOP

26/3 CHARLESTON I LINDY HOP

Läs mer om respektive tema här>>


MOGENDANS OCH JAZZ PÅ MÅNDAGAR

Måndagsklubben bjuder som vanligt upp till dans varje måndag. Dessa måndagskvällar dansas det foxtrot och bugg till levande musik med jazzbetoning, 20.00 - 23.00. Vårens datum samt vilka orkestrar som spelar när finns i sin helhet på hemsidan och i vårt kalendarium.


EGEN TRÄNING PÅ LÖRDAGAR

På lördagar mellan 11.00 och 13.00 är det möjligt att träna på Chicago för egen maskin. Det enda som krävs är att du, ni om du tränar med en partner, har ett för kursomgången giltigt kurskort. Vi står för musik och lokal, du står för dansandet.SERVERING

Chicagos café erbjuder som vanligt en hel del godsaker, matnyttigt och olika dryckesalternativ under de flesta tider då kurs- eller dansverksamhet pågår i salongen.


SALSA & TANGO

Som bekant kan man på Chicago dansa salsa på torsdagar och argentinsk tango på fredagar.Du får detta telegramblad eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.