Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Januari - Februari 2017

Följ oss på www.foretagarcentrum.se  om vad som händer och sker samt många intressanta nyhetsbrev som kan vara bra för Er! Vi försöker hela tiden utveckla vår hemsida som vi tycker är en bra kanal att kommunicera ut till Er företagare och andra aktörer om vad som händer i Sala och vår omvärld. Gilla oss på vår Facebook-sida


SILVERGLANS 2017

Den 10 februari var det åter dags för Salas näringslivsgala SILVERGLANS som i år firade 10-års jubileum. Värd var Företagarcentrum, Måns Ols stod för maten och Fantastic Four stod för en bejublad show. Konferencier för kvällen var Annica Åkerblom, FtgC och Jan Bylund.

Ännu en gång ett stort TACK till er alla som gjorde Silverglans 10-års jubileum till årets höjdpunkt inom näringslivet och ett stort GRATTIS till alla vinnare och nominerade i de olika kategorierna.


Ökat nyföretagande 2016 i Sala

Nyföretagarbarometern för 2016 visar att antal nyregistrerade ökade med 14 % i Sala jämfört med året innan.

I Västmanlands län var det bara Fagersta och Hallstahammar som också hade en ökning med 3,8 respektive 1,6 %. 

Det registrerades 5,1 nya företag per 1000 invånare i Sala 2016 vilket är näst bäst i Västmanland efter Västerås.

På Sverigelistan hamnar Sala på plats 107 av 290 kommuner vilket är en klar förbättring jämfört med året innan. 

Nyföretagarbarometern tas fram av Nyföretagarcentrum Sverige och Bolagsverket och avser företag som registrerats på Bolagsverket.


Befolkningsökning i 271 av 290 kommuner

Folkmängden ökade med hela 144 000 under 2016. Det är den största ökningen någonsin mellan två enskilda år. Drygt 80 procent av folkökningen berodde på migrationsnettot och knappt 20 procent berodde på födelsenettot. Invandringen till Sverige är den huvudsakliga förklaringen till att folkmängden ökade i så många som 271 av landets 290 kommuner.

 


6 st nya InfoPoint i Sala kommun

Sala har idag 8 st InfoPoint och kommer att utöka med ytterliare 6 st till säsongen. InfoPointen är ett komplement till stadens Turistinformation och hjälper till att serva våra besökare där de redan finns. Allt för att få besökarna att stanna längre, upptäcka vår destination och hitta vårt utbud.
Använd våra InfoPoints, hänvisa era kunder till dem så de finner mer information om oss!

Nya InfoPoints till i år blir;
Tempo i Ransta
Nära Dig Livs i Möklinta
Stadsbiblioteket
Hotell Tinget
Måns Ols
Svartådalens Bygdecenter

 Mer info finner du här


Destination Sala - en webbplats för besöksnäringen

TÄNK DIG ATT DU PLANERAR ATT BESÖKA SALA, ELLER DU KANSKE REDAN ÄR HÄR. TÄNK DIG DÅ ATT KUNNA BESÖKA EN WEBBPLATS DÄR DU HAR ALLTING SAMLAT. DU SKA SNABBT OCH ENKELT HITTA ETT MATSTÄLLE, ETT BOENDE ELLER KANSKE ÄR DU UTE EFTER EN SPÄNNANDE AKTIVITET.
DET ÄR DESTINATION SALA.

Just nu håller vi på att bygga en ny webbplats för besöksnäringen i Sala kommun. En inspirerande och säljande webbplats med mycket fokus på bilder som visar vad vår destination har att erbjuda besökare och turister.

Vi vill att kunder och besökare ska få en bra bild av vad vi har att erbjuda i vårt fina Sala. Vi vill att besökarna skall hitta till våra företag.

Tanken är att destinationsala.se ska bli en övergripande, säljande port till Salas företag och verksamheter.

Att kunden och besökaren skall hitta det man söker efter men också få möjlighet att se och hitta till det man inte trodde fanns eller tänkte på.

Att få besökaren att välja Sala istället för en annan destination, att få besökaren att stanna längre och uppleva vad som finns hos oss.

Destinationsala.se kommer att lanserar i maj/juni 2017, håll utkik!


facebook

Vänliga hälsningar från oss på Företagarcentrum i Sala

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter