Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

Full fart i webbutiken med kampanjpriser!

Såhär i mellansäsongstider är det kanske mer aktuellt än någonsin att driva trafik till webbutiken. Det finns många möjligheter att jobba med priset och det är väl värt att utnyttja de funktioner som finns. Att jobba med priset gör resultat. Prova själv!


Länka bilder med aktiveringslänken för att aktivera rabattkoden.

Enkelt med extrapris

I produktlistan är det enkelt att söka fram alla produkter, produkter i en viss kategori eller produkter med ett visst lagerstatus. Ett perfekt sätt att hantera en kampanj och tillfälligt sänka priset med hjälp av ett extra pris. Markera rader efter önskemål och använd massuppdateraren genom att ändra priset för de valda produkterna. Tänk bara på att det måste finnas ett pris att uppdatera. Finns inget extrapris för produkten måste det alltså anges först. Antingen genom att notera ett specifikt pris på själva produkten, eller genom att använda massuppdateraren och uppdatera extrapriset med samma som ordinarie pris. Sen är det enkelt att ange ett nytt extrapris genom att öka/minska med %, kr eller sätta ett helt nytt pris. När kampanjen är slut är det lika enkelt att åter uppdatera extrapriset till ordinarie pris.

Rabattkoder ökar försäljningen.

Rusning med rabatter

Rabatter är ett bra kampanjverktyg istället för ett generellt extrapris utan att för den delen behöva sänka priset för alla besökare. Ge en extra skjuts på slutrean med 5% extra på hela sortimentet eller lämna en rabatt på nyinkomna varor till dina bästa kunder. Fri frakt som rabattkod kan vara väldigt effektiv konverteringsmässigt, inte minst när det kommer till övergivna kundvagnar. Till dessa aktiveringsmejl, nyhetsbrev eller för delning i sociala kanaler finns det en färdig aktiveringslänk att dela ut. Tidsbestäm hur lång tid en rabatt ska gälla och om den ska gå att använda en eller flera gånger. Rabatten kan gälla alla produkter, vissa utvalda eller en eller flera kategorier. Det går också att sätta ett krav på hur många produkter köpet ska innehålla innan en rabatt aktiveras.

Mer inspiration med vårt senaste webinar

Webbutiken ger många möjligheter till att jobba med priser och prissättning. Ett pris kan vara flera olika priser. Ett för privatpersoner och ett annat för återförsäljare. Ett pris inklusive moms eller exklusive moms. Ett pris i SEK, EUR eller någon annan valuta. Vi berättar om möjligheterna att jobba med priset i webbutiken.

Se vårt senaste webinar.

Tips! Samla alla kampanjprodukter i en kategori och gör det enkelt för besökaren att hitta rätt med hjälp av en rubrik eller ännu hellre en bild. Det går även att länka bilden med rabattkodens aktiveringslänk och på så sätt aktivera rabattkoden direkt.


Hör gärna av dig om du har några frågor eller funderingar!
support@starweb.se   ·   040-60 20 900
KONTAKT  ·  FACEBOOK  ·  BLOGG