Telegramblad med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

NYHETSBREV FEBRUARI 2017

Varmt välkommen tillbaka till ett nytt fantastiskt swingdansår på Chicago!

Det är som vanligt mycket i faggorna och många nyheter och etablerade evenemang att ta del av. Fullständig information om vår verksamhet hittar du naturligen på vår hemsida men gå även med i vår facebookgrupp för att ta del av våra event och andra nyheter.


KURSOMGÅNG 1 VÅRTERMINEN 2017

Kursomgång 1 är inne på sin andra vecka och om man missat starten så finns det ändå möjlighet att ansluta sig till kurserna. Man kan då ta igen de missade tillfällena på någon annan av våra kursdagar.

Hela kursutbudet finner du här>>


FOXTROT PROVA-PÅ-KURS

28/1, 18/2 klockan 16.30 - 17.30.

Nytt för i år är att det förutom en elevdans, ett filmföredrag och öppet träningstillfälle på lördagar även ingår en prova-på-kurs i foxtrot samt ett inträde till måndagsklubben i Chicagos kursavgift. Om man inte går kurs går det bra att komma ändå och då kostar det 150:-/100:-. Vid andra tillfället kommer det även att finnas en fortsättningskurs klockan 17.30 - 18.30, observera att fortsättningskursen inte ingår i kurserbjudandet utan kostar 150:-/100:- för alla.

Läs mer på facebookeventet>>


UTVÄRDERING AV KURSVERKSAMHETEN

I slutet av de två sista kursomgångarna under hösten lät vi eleverna fylla i en utvärdering av Chicagos kurser. Det kom in många värdefulla synpunkter och förslag som vi givetvis tar till oss och tackar för.


WORKSHOPS

Varje år anordnar vi ett antal workshops där man under mer intensiva former kan fokusera på sin dans. Nedan följer en kort presentation av de workshops som ligger närmst i antågande. Det kan vara värt att redan nu anmäla sig till dessa då platsantalet är begränsat.

 

CHICAGO RHYTHM SESSION 25/2

På Chicago Rhythm Session står Autentisk jazz och Charleston i centrum. Under tre timmar kommer lärarna att drilla klassen i olika jazzsteg, stegkombinationer och musikaliska rörelsemönster. Som instruktörer har vi anlitat inga mindre än Marie N'diaye och en till lärare vars namn vi snart annonserar.

Läs mer och anmäl dig här>>

 

PÅSKLÄGRET 14/4 - 17/4 

Påsklägret, som är en Lindy Hop workshop, arrangeras precis som namnet redan avslöjat under påskhelgen i mitten av april. Årets gästinstruktörer är inhemska och heter Åsa Heedman – Daniel Heedman och Bianca Locatelli - Nils Andrén. Påsklägret erbjuder tre nivåer med 7 timmars undervisning utspritt under helgen. Evenemanget omgärdas av inte mindre än tre toppdanskvällar med levande musik och tävlingar.

Läs mer och anmäl dig här>>


ECHOES OF HARLEM

Många av instruktörerna på Chicago är medlemmar i danskompaniet Harlem Hot Shots. Om du är intresserad av att se dem i uppträda så finns nu chansen. Echoes of Harlem är en intim swingdansföreställning av och med Harlem Hot Shots och framförs under två kvällar (9/2 samt 10/2) på Teater Lederman vid Sankt Eriksplan.

Läs mer på facebookeventet>>

Boka biljett här>>


LÖRDAGARNA PÅ CHICAGO

Lördagsdanserna har dragit igång med buller och bång. Först ut var Zinkens Jassfestival som blev en lyckad tillställning och återkommer därför ytterligare en gång under våren (20/5). Nytt i programmet för i år och värt att uppmärksamma är Chicago Rumble Swing Dance Competitions som du kan läsa mer om längre ner. 

28/1 CHICAGO LIVE - Live: PANG

4/2 CHICAGO RUMBLE

11/2 ELEVDANS (filmföredrag 19.00)

18/2 CLUB HOT-CHA

25/2 IMPERIAL CLUB - Live: Mr Pam with Friends

Mer om alla vårens lördagsteman här>>


CHICAGO RUMBLE

4/2, 18/3 samt 16/4 klockan 21.00-01.00

Chicago Rumble är en tävlingsplattform för Stockholms alla swingdansare. Förutom swingdanstävlingar i olika format är det också en klubbkväll med utrymme för socialdans. Tävlande såväl som dansare och åskådare är välkomna dessa kvällar.

Läs mer på facebookeventet>>


CHICAGO SWING WEDNESDAYS

Socialdansen på onsdagar (20.00 - 23.00) med tillhörande prova-på-kurs (18.45 - 20.00) fortsätter som vanligt varje onsdag året ut. Våra eminenta swingjockeys står för musiken de flesta av dessa onsdagskvällar men en eller ett par gånger i månaden blir det levande orkester.

25/1 Tommy Löbel Swing Band

8/2 Hornsgatan Ramblers

22/2 Tommy Löbel Swing Band


SYLTKLUBBEN - SWING JAM SESSION

Syltklubben är en jam-klubb tillägnad musiker och dansare i synnerhet men såklart även de som nöjer sig med att lyssna och njuta av musik skapad i stunden. Swingjazzmusiken står i centrum. I nuläget är det fri entré men se till att ta med dricks till husbandet.

Syltklubben infinner sig första söndagen i varje månad klockan 20.00 - 23.00. Årets första tillfälle blir således den 5/2.

Läs mer på facebookeventet>>


TEMAKLASSER PÅ SÖNDAGAR

De flesta söndagskvällar klockan 20.00 - 21.15 erbjuder vi swingrelaterade drop-in-temaklasser. Nivån sträcker sig från NybörjarMedel till Avancerad i Lindy Hop och priset är 150:-/100:-.

29/1 SOLOJAZZ I LINDY HOP

12/2 SWING OUT I LINDY HOP

19/2 PARAKROBATIK I LINDY HOP

26/2 PARAKROBATIK I LINDY HOP

Läs mer om respektive tema här>>


MOGENDANS OCH JAZZ PÅ MÅNDAGAR

Måndagsklubben bjuder som vanligt upp till dans varje måndag. Dessa måndagskvällar dansas det foxtrot och bugg till levande musik med jazzbetoning, 20.00 - 23.00. Vårens datum samt vilka orkestrar som spelar när finns i sin helhet på hemsidan och i vårt kalendarium.


EGEN TRÄNING PÅ LÖRDAGAR

På lördagar mellan 11.00 och 13.00 är det möjligt att träna på Chicago för egen maskin. Det enda som krävs är att du, ni om du tränar med en partner, har ett för kursomgången giltigt kurskort. Vi står för musik och lokal, du står för dansandet.SERVERING

Chicagos café erbjuder som vanligt en hel del godsaker, matnyttigt och olika dryckesalternativ under de flesta tider då kurs- eller dansverksamhet pågår i salongen.


SALSA & TANGO

Som bekant kan man på Chicago dansa salsa på torsdagar och argentinsk tango på fredagar.

Mer information om dessa externa aktörer och deras evenemang hittar du på vår nätsida.Du får detta telegramblad eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.