Telegramblad med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

NYHETSBREV JANUARI 2017

2016 är snart till ända och vi som driver Chicago, ägare såväl som personal, vill ta tillfället i akt och tacka alla er som på något sätt varit en del av Chicago under året som varit. Det blir ett kort juluppehåll och redan tidigt i januari drar vi igång med danskvällar, öppet hus, ny kursstart och vår senaste satsning; Zinkens JassFestival bara för att nämna några saker. Håll till godo!

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

Följ Chicago på hemsidan och på Facebook.


SWINGA UT PÅ CHICAGO PÅ ONSDAGAR

Onsdagskvällarna med prova-på-kurs och danskväll fortsätter som vanligt med ett litet undantag; 28 december då kommer Chicago vara stängt. Men direkt efter det fortsätter onsdagarna precis som de brukar. Våra eminenta swingjockeys står för musiken de flesta av dessa onsdagskvällar.

Missa inte årets sista onsdagsdans på Chicago! I kväll, den 21 december, kommer Tommy Löbel Swing Band och spelar för oss.


LÖRDAGARNA PÅ CHICAGO

Lördagsdanserna gör nu ett kort uppehåll under julhelgerna och startar igen den 14/1. Först ut är Zinkens Jassfestival följt av Klubb Swingout. Samtliga lördagsteman i januari ser du nedan.

14/1 Zinkens Jassfestival (mer information nedan)
21/1 Klubb Swingout
28/1 Live at Chicago

Mer om alla vårens lördagsteman här >>


Den 14:e januari är det dags för en av Chicagos nyheter för 2017; Zinkens Jazzfestival. Vi är oerhört glada över att kunna presentera följande program:

  • 17.00 – 18.00 - Alexander Brott Trio featuring                     Dwayne Clemons
  • 18.30 – 19.30 - Gustav Lundgren Trio
  • 20.00 – 21.30 - Lönnkrogen
  • 22.00 – 01.00 - Tommy Löbel Swing Band featuring                   Hasse Ling

Zinkens Jassfestival är en musik- och dansfestival där jazzmusikens olika stiltyper blandas under dagen. Vi kommer få höra swing, bebop, manouche, rhythm ´n´ blues, hot jazz och kanske även något mera modernt.

Vår förhoppning är att festivalen ska vara en utmanande och kreativ arena för alla jazzintresserade – musiker, åhörare och dansare. Det kommer finnas utrymme för både sittande, stående och dansande publik. Under den sista konserten flyttas dock stolarna och borden ut mot sidorna och dansgolvet öppnas upp i mitten.

Biljetter
Pris för hela kvällen (17.00 - 01.00) är endast 220:-/150:- om du är student, arbetslös eller pensionär. Inget förköp är möjligt. Dörrarna öppnas 16.30. Sprid gärna ordet och hjälp oss att bjuda in alla som kan tänkas vara intresserade av detta.


CHICAGO RUMBLE

Det är dags att presentera ytterligare en nyhet på Chicago  den kommande våren, Chicago Rumble. Det här är en tävlingsplattform för Stockholms alla swingdansare. Chicago Rumble är, förutom swingdanstävlingar i olika format, också en klubbkväll med utrymme för inspirerad socialdans.

Datumen är följande: 4/2, 18/3 samt 16/4 (21.00-01.00), det går självklart bra att bara vara med vid ett av tillfällena. Tävlande såväl som dansare och åskådare är välkomna dessa kvällar. Mer information kommer på hemsidan inom kort. Så länge, kolla på facebookeventet.


TEMAKLASSER PÅ SÖNDAGAR

Den sena tiden på söndagarna (20.00-21.15) erbjuder vi så kallade temaklasser av olika karaktär. Här får du möjlighet att grotta in dig lite extra i diverse dansrelaterade ämnen. Priset för en temaklass är 150:-/100:-.

22/1 Shim Sham Shimmy
29/1 Autentisk Jazz i Lindy Hop
Läs mer om respektive tema här >>


MOGENDANS OCH JAZZ PÅ MÅNDAGAR

Måndagsklubben bjuder vanligtvis upp till dans varje måndag, men nu gör vi ett uppehåll fram till vårpremiären som går av stapeln den 16/1. Dessa måndagskvällar dansas det foxtrot och bugg till livejazz 20.15-23.00. Vårens alla datum samt vilka orkestrar som spelar när finns i sin helhet på hemsidan och i vårt kalendarium.


EGEN TRÄNING PÅ LÖRDAGAR

På lördagar mellan 11.00 och 13.00 är det möjligt att träna på Chicago för egen maskin. Det enda som krävs är att du, ni om du tränar med en partner, har ett för kursomgången giltigt kurskort. Vi står för musik och lokal, du står för dansandet. Vi startar igen den 21/1 efter juluppehållet.
Tisdag 10/1
17.30 Stepp
18.00 Charleston/Jazz
18.30 Lindy hop

Torsdag 12/1
17.30 Stepp
18.00 Charleston/Jazz
18.30 Lindy hop

Lördag 14/1

13.00 Stepp
13.30 Charleston/Jazz
14.00 Lindy hop


Missa inte första danskvällen 2017!
2 januari
20.00 - 23.00SERVERING

Chicagos café erbjuder som vanligt en hel del godsaker, matnyttigt och olika dryckesalternativ under de flesta tider då kurs- eller dansverksamhet pågår i salongen.


SALSA & TANGO

Som bekant kan man på Chicago dansa salsa på torsdagar och Argentinsk tango på fredagar.

Mer information om dessa externa aktörer och deras evenemang hittar du på vår nätsida.
Du får detta telegramblad eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.