Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhersbrev - cheerinfo 12

Hej på er alla!

Ni har väl inte missat den stora händelsen från i tisdags? Vi är ett steg närmare att bli erkända som OS sport! Mycket av min tid denna vecka har kretsat kring detta vilket ju är superkul.

Hela Cheersvergie jublar som vår Vice ordförande Katarina Eriksson sa till Sportbladet som ringde upp oss i onsdags.

När kan vi tävla i cheerleading på OS? Ja det är ju en bra fråga. Läs mer om vad detta erkännande innebär i inlägget längre ner.

Tävlings säsongen närmar sig och nu börjar tävlingarna komma igång. TK flaggar för att inkomma med Ej akuta Dispenser senast innan den 31 dec. Se inlägg nedan.

Datum för EM har nu också utkommit och kommer hållas o Prag den 24-25 juni. Notera det redan nu!

I veckan betalade jag min resa till Orlando så nu börjar nedräkningen till Worlds som även i år kommer hållas i Florida och Orlando mellan den 26-28 april. Vem kommer med att åka dit?

Nu går det att anmäla sig till Regeldomarutbildningen samt till tillhörande Workshop. Missa inte det inlägget längre ner.

Nu skall jag ut och åta julbord så jag vill önska er alla en fin helg och en bild om en dröm om OS!

Tjipp och hej
Kia


Vilka steg har vi kvar till OS?

Idrotten cheerleading och det internationella förbundet International Cheer Union, ICU har fått ett provisoriskt erkännande från den internationella olympiska kommittén, IOK.

 

Vad innebär då detta? 2013 valdes ICU in i Sport Accord vilket är steget under IOK. Det provisoriska erkännandet dom är ett steg närmare OS är en stor milstolpe,
vilket nu berättigar utvecklingsfinansiering från IOK. Nästa steg är att få ett permanent erkännande som idrott. Ett sånt erkännande öppnar upp dörrarna för ett fullvärdigt
medlemskap i IOK och där med kan man komma ifråga för det olympiska programmet.

 

För ett fullvärdigt medlemskap och fullvärdigt erkännande krävs att idrotten är väl utbredd i hela världen, att det finns mästerskap i de olika kontinenterna samt att det finns ett officiellt VM.
Att utövarna är både kvinnor och män samt att det finns många utövare och att idrotten passar dig att visas på TV. Totalt var det 16 förbund som hade ansökt om medlemskap i IOK det provisoriska erkännandet gavs till Cheerleading och thaiboxning.

 

SCF söker åter medlemskap i Riksidrottsförbundet, RF, 2017 och IOKs provisoriska erkännande för Cheerleading ger oss ännu ett starkt argument till att bli ett eget specialförbund under RF.

Foto: International Cheer Union

Sportbladet skrev en artikel om nyheten i onsdags- Här hittar ni hela artikeln.

Artikeln i Sportbladet

Inte bara notiser i svenska media. Nyheten om IOKs erkännande av idrotten cheerleading ger stor publicitet världen över. Så här ser det ut i australiensisk TV


TK påminner om dispenser!

Icke akuta dispensansökningar skall vara TK tillhanda innan den 31 december. Ansökningar som inkommer efter det behandlas först efter att en avgift på 1000 kr erlagts till förbundet. Skicka era ansökningar till dispenser@cheerleading.se


Skicka mejl till rätt adress!

Tänk på att skicka era frågor till rätt mejladress. Detta är att underlätta för de som skall svara men också för att vi inte skall missa något.

Dispenser skickas till dispenser@cheerleading.se

Sanktioner skickas till sanktioner@cheerleading.se

Frågor berörande TBoch TR skickar ni till tk@cheerleading.se

 


Regeldomarutbildningen i januari 2017

Välkommen till Svenska Cheerleaderförbundets Regeldomarutbildning. Kursen vänder sig till den som är intresserade av att bli regeldomare, eller som vill fördjupa sig i Svensk Cheerleadingsregler och bedömning av dessa.

Under helgen tas följande saker upp:

  • tävlingsregler och tävlingsbestämmelser
  • regeldomarprotokollen samt rankingsystemet
  • vad innebär det praktiskt och etiskt att vara domare

Under kurshelgen diskuteras olika domarsituationer samt bedömningsdilemman ihop med att video-bedömning sker. Kursen inleds med ett förkunskapstest och avslutas med ett teoretiskt test och ett bedömningsprov.

Isamband med denna utbildning erbjuds en Workshop på fredagskvällen. Denna workshop är

Då vi har begränsat med platser är det först till kvarn som gäller. Det kan innebära att utbildningen blir full innan sista datum.

Tider för kursen är 2017-01-13 kl 18 till 2017-01-15 kl 15.00

Inbjudan hittar ni här.

Anmäl dig till Regeldomarutbildningen här.


European Cheerleading Championships 2017

Här hittar ni mer information om European Cheerleading Championships 2017!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.