Telegramblad med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

NYHETSBREV DECEMBER 2016

2016 är snart till ända men än finns det en hel del att se fram emot här på Chicago denna decembermånad. Som vanligt har vi Syltklubben, onsdagsdanser och lördagskvällar med diverse spännande dansanta teman men också premiär för "Tap Jam" samt information om Zinkens JassFestival som går av stapeln i januari här på Chicago, för att bara nämna några saker. Håll till godo!

Följ Chicago på hemsidan och på Facebook.


KÖP EN DANSKURS I JULKLAPP!

Vi har prima presentkort på danskurser och dessa kan inhandlas direkt i vår entré då den är öppen. Om ordinarie öppettider av någon anledning inte skulle passa går det alldeles utmärkt att höra av sig till vårt kontor och avtala en tid som passar bättre.


SWINGA UT PÅ CHICAGO PÅ ONSDAGAR

Onsdagskvällarna med prova-på-kurs och danskväll fortsätter som vanligt med ett litet undantag; 28 december då Chicago kommer vara stängt. Men direkt efter det fortsätter onsdagarna precis som de brukar. 

Våra eminenta swingjockeys står för musiken dessa onsdagskvällar. Boka framför allt in onsdagen den 21/12 då Tommy Löbel Swing Band tar över etablissemanget och förgyller kvällen för oss!


LÖRDAGARNA PÅ CHICAGO

Vi börjar december med en Elevdans, då alla som har ett för kursomgång 3 giltigt klippkort kommer in gratis. Övriga betalar inträde som vanligt, 100:-/60:-.

Lördagsteman i december:
3/12 Elevdans
10/12 Club Hot-Cha
17/12 Filmvisning och Live på Chicago - Julavslutning!

Mer om alla lördagsteman här >>


TAP JAM PÅ CHICAGO 10 DECEMBER

Stockholms växande steppscen behöver en plats att träffas på för att utbyta steg och filosofier, men kanske framför allt för att drillas och inspireras av varandra. Ett antal lördagar framöver kommer vi därför att anordna steppjam på Chicago. Ibland med musik och ibland utan. Allt från tunga vetaraner till nybörjare är välkomna. Och kan du inte steppa alls? Perfekt, kom ändå, umgås, ta en drink i baren och njut av en bra start på din lördagskväll. Jam och dörrar öppnas kl. 19.00, och den vanliga danskvällen öppnar kl 21.00. Inträdet till själva steppjamet är gratis.


FILMKLIPPSKAVALKAD 17 DECEMBER

Denna gång dyker Chicago rakt ner i den amerikanska dans- och musikalfilmskatten och presenterar klassiska filmklipp från jazzens guldålder. Fred Astaire, Eleanor Powel, Nicholas Brothers, Whitey´s Lindy Hoppers och mycket mer därtill. Allt presenterat med kommentarer och bakgrunder av Lennart Westerlund. 

När: Lördagen den 17 december, 19.00 - 20.30.
Om du har ett för kursomgången giltigt klippkort är detta helt gratis. Ni övriga betalar endast 50 riksdaler.


SYLTKLUBBEN 4 DECEMEBER

Missa inte säsongens sista Syltklubben den 4/12! Den här kvällen går det alldeles utmärkt att ta sig en sväng om eller bara umgås och spisa jazz. Entrén är fri men se till att ta med lite dricks till husbandet.

På Syltklubbens jam sessions står swingjazzmusiken i centrum. Här skapas en mötesplats och plattform för både etablerade jazzmusiker och nya stjärnskott.

Läs mer om Syltklubben här >>


ZINKENS JASSFESTIVAL 14 JANUARI (17.00-01.00)

Zinkens Jassfestival är en musik- och dansfestival där jazzmusikens olika stiltyper blandas. Under eftermiddagen/kvällen spelar inte mindre än fyra band som vart och ett representerar sin egen form av jazz, må det vara swing, bebop, manouche eller kanske något mera modernt. Etablerade musiker blandas med unga talanger. 

Målet är att integrera den sittande och dansande publiken samt att kanske introducera nya former av jazz för åhörarna. Under den sista konserten flyttas stolarna och borden ut åt sidorna och dansgolvet öppnas upp i mitten.

Mer information om musiker, tider och priser publiceras inom kort.  


MOGENDANS OCH JAZZ PÅ MÅNDAGAR

Måndagsklubben bjuder upp till dans varje måndag. Dessa kvällar dansas det foxtrot och bugg till livejazz 20.15-23.00. Höstens alla datum samt vilka orkestrar som spelar när finns i sin helhet på hemsidan och i vårt kalendarium. Höstavslutning har vi den 19/12.


TEMAKLASSER PÅ SÖNDAGAR

Den sena tiden på söndagarna (20.00-21.15) erbjuder vi så kallade temaklasser av olika karaktär. Här får du möjlighet att grotta in dig lite extra i diverse dansrelaterade ämnen. Priset för en temaklass är 150:-/100:-. Sista temkalssen för denna termin är den 18/12.

4/12 Syltklubben - OBS! Ingen temaklass
11/12 Shim Sham Shimmy
18/12 Charleston i Lindy Hop
Läs mer om respektive tema här >>


EGEN TRÄNING PÅ LÖRDAGAR

På lördagar mellan 11.00 och 13.00 är det möjligt att träna på Chicago för egen maskin. Det enda som krävs är att du, ni om du tränar med en partner, har ett för kursomgången giltigt kurskort. Vi står för musik och lokal, du står för dansandet.

Sista öppna träningstillfället för hösten är den 17/12.Missa inte det nya årets första danskväll!
2 januari
20.00 - 23.00SERVERING

Chicagos café erbjuder som vanligt en hel del godsaker, matnyttigt och olika dryckesalternativ under de flesta tider då kurs- eller dansverksamhet pågår i salongen.


SALSA & TANGO

Som bekant kan man på Chicago dansa salsa på torsdagar och Argentinsk tango på fredagar.

Mer information om dessa externa aktörer och deras evenemang hittar du på vår nätsida.

Tisdag 10/1
17.30 Stepp
18.00 Charleston/Jazz
18.30 Lindy hop

Torsdag 12/1
17.30 Stepp
18.00 Charleston/Jazz
18.30 Lindy hop

Lördag 14/1

13.00 Stepp
13.30 Charleston/Jazz
14.00 Lindy hop

Du får detta telegramblad eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.