Nyhetsbrev med senaste nytt om Studie- och yrkesvägledning. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Tremedia e-nytt

Datum 2016-09-27

Distanskurs - Att vägleda nyanlända elever

Skolverket erbjuder nu en utbildning på distans som innehåller moment som centrala begrepp, internationella perspektiv på utbildningssystem, språk, status och identitet, samtalsmetodik och erfarenheter av migration, samt nyanlända elevers rättigheter. Innehållet är verksamhetsnära, direkt användbart och ger verktyg för det dagliga arbetet.

OBS! Kursen är fulltecknad, men du kan ställa dig på reservlista

Kursen som ges av Högskolan Dalarna är en nätbaserad distanskurs och riktar sig till studie- och yrkesvägledare i grundskolan och på gymnasiet.

Kursen startar hösten vecka 45, 2016 och pågår till och med vecka 13, 2017. Kvartsfart. Deltagare väljer själva att antingen ta ut 7,5 högskolepoäng eller ett intyg, vid godkänd examination.

Sista anmälningsdag är den 21 oktober 2016

Läs mer om kursinnehåll och anmälan på Skolverkets webbplats


Årets Riksväljare på tryck nästa vecka!

Vi arbetar nu på för fullt för att kunna skicka årets Riksväljare på tryck nästa vecka. Under denna veckan hoppas vi få Skolverkets sista beslut och sedan är det bara finjusteringar kvar innan katalogen går i tryck.

Beräknad leverans är vecka 42.


Rikstäckande information

I Riksväljaren har vi samlat landets alla riksrekryterande gymnasieutbildningar och gymnasieskolor med riksintag så att du kan ge komplett och korrekt information till föräldrar och elever. Riksväljaren fungerar som ett uppslagsverk där all information om dessa utbildningar är samlade på ett enda ställe.

Kontrollerat och klart
Vi kontrollerar även uppgifter mot de beslut som är tagna. Vi kan även i år konstatera att det hänt mycket på detta området och vi hoppas att Riksväljaren ska hjälpa till att hålla så många som möjligt à jour med utvecklingen.

Reklamfri information som sparar din tid
Vi vill poängtera att Riksväljaren är helt fri från reklam. Skolorna betalar ingenting för att medverka. Detta innebär att alla skolor och utbildningar som ska finnas med i Riksväljaren gör det. Dessutom innebär det att vi på Tremedia går igenom alla texter och "tvättar bort" sådant som är "reklamaktigt". Allt för att få fram en så informativ och korrekt information som möjligt. Detta och det faktum att Riksväljaren endast trycks upp i en väldigt begränsad upplaga gör att priset tyvärr kan tyckas blir högt.

Passa på att beställ ett verktyg som kan hjälpa dig att spara mycket tid i ditt arbete!

Mejla din beställning till order@tremedia.se.

Pris (exkl. moms och frakt)
1 ex. 595 kr/ex
2–4 ex. 498 kr/ex
5– ex. 450 kr/ex

Läs mer om Riksväljaren.


Elevprognos för gymnasiet

Skolverkets statistik för gymnasiet visar att elevminskning har stannat upp och istället kommer elevantalet att öka. Enligt Skolverkets prognos kommer cirka 45 000 fler elever läsa i gymnasieskolan läsår 2023/24. Det är en ökning från 323 000 elever till 368 000 elever på mindre än 10 år.

Mer om elevökningen finns på Skolverkets webbplats


Gymnasiekonferenser 2016

De återkommande gymnasiekonferenser som arrangeras i Stockholm, Malmö och Göteborg ger en överblick, utblick och inblick om gymnasieskolans aktuella frågor.

Teman för årets konferenser:
- Mer kunskap om undervisning och lärande.
- Hur får vi vind i yrkesutbildningen?
- Gymnasieutbildning för nyanlända.

Läs mer om konferensinnehåll och anmälan på skl.se


Passa på att beställa boken - Vägledarens val

Genom att använda sig av beskrivande samtal/dialoger mellan sig själv och fingerade sökande vill Leif Andergren på ett tydligt sätt peka på vad som händer i vägledarens ”svarta låda” och vad som de facto händer i en vägledningssituation.

Läs mer om boken på Tremedias hemsida.

 

Tänk på!
Nu kan du beställa direkt från Tremedia som privatperson!

Läs mer om hur du beställer som privatperson här.

Beställ genom att mejla order@tremedia.se


Dags att anmäla sig till Yrkes-EM, Euroskills

EuroSkills är en unik möjlighet att inspireras av skickliga ungdomar, prova på olika yrken och lära sig mer om de olika programmen och vägarna till jobb. På 40 000 kvm golvyta visar ungdomar, yrkesvägledare och företagen möjligheter till arbete, eget företagande, fortsatta studier och individuell utveckling.

  • 1-3 december 2016 på Svenska Mässan i Göteborg
  • Torsdag & fredag 9.00 – 17.00
  • Lördag 9.00 – 16.00

Evenemanget är en del av regeringens satsning på 2016 som Yrkesutbildningens År som Svensk Näringsliv, LO och Skolverket som initiativtagare.

Fri entré för alla, alla dagar!

Läs mer om anmälan och förberedelsematerial på euroskills2016.com


Tremedias e-nytt skickas ut oregelbundet.
© Tremedia i Borås AB 2016

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.