Telegramblad med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

NYHETSBREV NOVEMBER 2016

Denna höstmånad har vi mycket att bjuda på; Kursstart, Öppet hus och jazzlägret Rhythm Session, Syltklubben bara för att nämna några evenemang. Framför oss har vi även som vanligt lördagskvällar med diverse spännande dansanta teman. Håll till godo!

Följ Chicago på hemsidan och på Facebook.


KURSOMGÅNG 3

Det är hög tid att anmäla sig till höstens sista kursomgång. Kursschemat kommer att se ut precis som tidigare med ett undantag som går att läsas mer om i notisen nedan, och självkart har vi Öppet hus inför kursstarten. Läs mer om anmälan och kurser >>


KURS PÅ LÖRDAGAR FÖR DIG UPP TILL 30 ÅR

Vi öppnar nu upp en lindy hop nybörjare och en lindy hop nybörjarmedelkurs på lördagar för personer upp till och med 30 år. Kursblocket som är ett sätt att locka den yngre generationen kommer att ha ett högre utlärningstempo och i förlängningen fokusera lite extra på de mer fysiskt krävande inslagen i lindy hop. Kursstart lördagen 19 november.


SWINGA UT PÅ CHICAGO VARJE ONSDAG

Onsdagskvällarna med prova-på-kurs och danskväll fortsätter som vanligt utan avbrott. Våra eminenta swingjockeys står för musiken. Den 30/11 blir det livemusik och då kommer Tommy Löbel Swing Band och förgyller kvällen för oss.  


THE REVIVAL OF THE LINDY HOP - FÖRELÄSNING/FILMVISNING 29/10

Tema för denna föreläsning med tillhörande filmklipp är The Revival of the Lindy Hop. Densamma startade under senare delen av 70-talet för att sedan ta fart under 80-talet och det tidiga 90-talet. Föreläsningen hålls på svenska/engelska av Lennart Westerlund och går av stapeln redan nu på lördag, den 29 oktober, 19.00 - 20.30.

Om du har ett för kursomgången giltigt klippkort är detta helt gratis. Ni övriga betalar endast 50 kr.


JAZZ WORKSHOP 19 NOVEMBER

I november är det återigen dags för Rhythm Session. Det blir en heldag i solodansens tecken. Som lärare kommer vi att få se Jenny Deurell, Rikard Ekstrand och Fredrik Dahlberg varav alla är medlemmar i showgruppen Harlem Hot Shots. Missa inte det!

För endast 500 kr (350 kr för rabatterade) ingår 3 timmars intensiv dansundervisning.

Anmälan är öppen - boka nu >>


SYLTKLUBBEN 6 NOVEMBER

Den 6 november intar populära Syltklubben etablissemanget igen. Den här kvällen går det alldeles utmärkt att ta sig en sväng om eller bara umgås och spisa jazz. Entrén är fri men se till att ta med lite dricks till husbandet.

På Syltklubbens jam sessions står swingjazzmusiken i centrum. Här skapas en mötesplats och plattform för både etablerade jazzmusiker och nya stjärnskott.

Läs mer om Syltklubben här >>


LÖRDAGARNA PÅ CHICAGO

Vi avslutar oktober med en filmvisning/föreläsning då Lennart Westerlund delar med sig av sina erfarenheter och kunskaper kring ämnet Lindy Hopens revival under 80- och 90-talet. Detta följs sedan av en elevedans. Övriga teman i november syns listade nedan.

29/10 Filmvisning och Elevdans
5/11 Jazz Noir
12/11 Imperial Club
19/11 Live på Chicago
26/11 Klubb Swingout

Mer om alla lördagsteman här >>


TEMAKLASSER PÅ SÖNDAGAR

Den sena tiden på söndagarna (20.00-21.15) viger vi åt temaklasser av olika karaktär. Här får du möjlighet att grotta in dig lite extra i diverse dansrelaterade ämnen. Priset för en temaklass är 150:-/100:-.

30/10 Boogie Woogie
6/11 Syltklubben - OBS! Ingen temaklass
13/11 Autentisk Jazz i Lindy Hop
20/11 Slow Drag
27/11 Dansa snabbt i Lindy Hop
Läs mer om respektive tema här >>


EGEN TRÄNING PÅ LÖRDAGAR

På lördagar mellan 11.00 och 13.00 är det möjligt att träna på Chicago för egen maskin. Det enda som krävs är att du, ni om du tränar med en partner, har ett för kursomgången giltigt kurskort. Vi står för musik och lokal, du står för dansandet.

Den 19/11 är den öppna träningen inställd på grund av Rhythm Session.


MOGENDANS OCH JAZZ PÅ MÅNDAGAR

Måndagsklubben bjuder upp till dans varje måndag. Dessa kvällar dansas det foxtrot och bugg till livejazz 20.15-23.00. Höstens alla datum samt vilka orkestrar som spelar när finns i sin helhet på hemsidan och i vårt kalendarium.


SALSA & TANGO

Som bekant kan man på Chicago dansa salsa på torsdagar och Argentinsk tango på fredagar.

Mer information om dessa externa aktörer och deras evenemang hittar du på vår nätsida.


Onsdag 9/11
18:45 Lindy Hop

Lördag 12/11

13:00 Stepp
13:30 Charleston/Jazz
14:00 Lindy Hop

Dela gärna på Facebook!
19 november

Jenny Deurell
Rikard Ekstrand
Fredrik Dahlberg


SERVERING

Chicagos café erbjuder som vanligt en hel del godsaker, matnyttigt och olika dryckesalternativ under de flesta tider då kurs- eller dansverksamhet pågår i salongen.


Du får detta telegramblad eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.