Telegramblad med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

NYHETSBREV OKTOBER 2016

Verksamheten rullar på och det är redan dags för kursomgång 2. Framför oss har vi även spännande lördagskvällar med nyheter som Club Cactus och Home of Harlem Hot Shots utöver gamla favoriter som Klubb Swingout och Club Hot-Cha. Vi vill även passa på att flagga för jazzlägret Rhythm Session i november. Håll till godo!

Följ Chicago på hemsidan och på Facebook.


NY KURSOMGÅNG PÅ GÅNG

Det är redan dags för kursomgång 2. Nu på söndag och under veckan som följer på det drar det igång. Kursschemat kommer att se ut precis som tidigare och självkart har vi Öppet hus inför kursstarten. Läs mer om anmälan och kurser >>


SWINGA UT PÅ CHICAGO VARJE ONSDAG

Onsdagskvällarna med prova-på-kurs och danskväll fortsätter som vanligt utan avbrott. Våra eminenta swingjockeys står för musiken. Den 28/9 kommer Tommy Löbel Swing Band och förgyller kvällen och den 12/10 kommer Hornsgatan Ramblers och Harlem Hot Shots att spela och dansa för oss.  


RHYTHM SESSION 19 NOVEMBER

I november är det återigen dags för Rhythm Session. Det blir en heldag i solodansens tecken. Som lärare kommer vi att få se medlemmar ur showgruppen Harlem Hot Shots.

För endast 500 kr (350 kr för rabatterade) ingår 3 timmars intensiv dansundervisning.

Anmälan är öppen - boka nu >>


SYLTKLUBBEN 9 OKTOBER

Den 9 oktober intar populära Syltklubben etablissemanget igen. Den här kvällen går det alldeles utmärkt att ta sig en sväng om eller bara umgås och spisa jazz. Entrén är fri men se till att ta med lite dricks till husbandet.

På Syltklubbens jam sessions står swingjazzmusiken i centrum. Här skapas en mötesplats och plattform för både etablerade jazzmusiker och nya stjärnskott.

Läs mer om Syltklubben här >>


LÖRDAGARNA PÅ CHICAGO

Missa inte nya Club Cactus redan nu på lördag där the Sunshine Girls steker 78 varvare från Chicagos gedigna samling. Det blir vinylroulett, blindplock och bokstavshjul om vilka plattor som ska spelas. Dixieswing, storbandsswing, knasterswing, latinswing och svängig blues, allt kan hända! Självklart blir det dans hela vägen. Den 8 oktober kommer Harlem Hot Shots att bossa för kvällen och dansmusiken och det ryktas om spontana shower med båda klassiska och rykande färska dansnummer!

24/9 Club Cactus
1/10 Klubb Swingout
8/10 Home of Harlem Hot Shots
15/10 Live på Chicago
22/10 Club Hot-Cha
29/10 Filmvisning och Elevdans

Mer om alla lördagsteman här >>


TEMAKLASSER PÅ SÖNDAGAR

Den sena tiden på söndagarna (20.00-21.15) viger vi åt temaklasser av olika karaktär. Här får du möjlighet att grotta in dig lite extra i diverse dansrelaterade ämnen. Priset för en temaklass är 180:-/120:-.

25/9 Big Apple (den okoreograferade varianten)
2/10 Slow Drag
9/10 Syltklubben (ingen temaklass)
16/10 Parakrobatik
23/10 Parakrobatik
30/10 Boogie Woogie
Läs mer om respektive tema här >>


EGEN TRÄNING PÅ LÖRDAGAR

På lördagar mellan 11.00 och 13.00 är det möjligt att träna på Chicago för egen maskin. Det enda som krävs är att du, ni om du tränar med en partner, har ett för kursomgången giltigt kurskort. Vi står för musik och lokal, du står för dansandet.


MOGENDANS OCH JAZZ PÅ MÅNDAGAR

Måndagsklubben bjuder upp till dans varje måndag. Dessa kvällar dansas det foxtrot och bugg till livejazz 20.15-23.00. Höstens alla datum samt vilka orkestrar som spelar när finns i sin helhet på hemsidan och i vårt kalendarium.


SALSA & TANGO

Som bekant kan man på Chicago dansa salsa på torsdagar och Argentinsk tango på fredagar.

Mer information om dessa externa aktörer och deras evenemang hittar du på vår nätsida.


Onsdag 21/9
18:45 Lindy Hop

Lördag 24/9

13:00 Stepp
13:30 Charleston/Jazz
14:00 Lindy Hop

Dela gärna på Facebook!


19 novemberSERVERING

Chicagos café erbjuder som vanligt en hel del godsaker, matnyttigt och olika dryckesalternativ under de flesta tider då kurs- eller dansverksamhet pågår i salongen.

Du får detta telegramblad eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.