Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

På onsdagens startmöte gick jag igenom de tillstånd ni behöver ha inför Skördefesten och vilka tillstånd Skördefesten sköter om. Inga konstigheter, samma gäller som tidigare år. Här har ni all information i samma Skördenytt. Uppdaterar även utskicket på hemsidan och i fb-gruppen. 


GEMENSAMMA TILLSTÅND SOM FÖRENINGEN ANSÖKER OM:

De tillstånd vi ansöker för hela Skördefesten, och som även gäller för alla deltagare är:

- Anhållan till ÅMHM om stort evenemang på alla Gårdar/Restauranger/Plåpp Åpp

- Anmälan till Ålands Polismyndighet om offentlig nöjestillställning

- Anmälan till brandmyndigheten om offentlig nöjestillställning

- Anhållan till trafikavdelningen om uppsättning av tillfälliga skylta


ALKOHOLTILLSTÅND

Varje deltagare som säljer alkoholhaltiga drycker måste själv lämna in ansökan till ÅMHM om tillfälligt alkoholtillstånd. För er som inte redan gjort det, gör det snarast möjligt. ÅMHM brukar vilja ha ansökan 30 dagar innan men är tillmötesgående. Kostnaden för alkoholtillstånd (drycker upp till 4,7 %) är:

150 euro (2 dagar)

 

210 euro (3 dagar)

 

Det är viktigt att ha en ordentlig karta över serveringstillståndet bifogad till
ansökan. Camilla Nyberg-Selander på ÅMHM är hjälper till med den inforamtion ni behöver. För mer information kontakta Camilla på tel. 528 634


EGENKONTROLL PLAN

Varje livsmedelsförsäljare som säljer lättförskämbara livsmedel skall fylla i blanketten ”Anmälan och egenkontroll för marknadsförsäljning”.

OBS! Egenkontrollplanen skall fyllas i och förvaras vid försäljningsplatsen, men ÅMHM kräver inte längre att den skall skickas in till dem. Du som har café/restaurang m.m. med färdiga tillstånd behöver inte fylla i detta!

Har du frågor om livsmedelshanteringen, kontakta ÅMHM tel 528 600.


SÄKERHETSDOKUMET FÖR SKÖRDEFESTEN

 Det viktigt att du tänker igenom säkerheten på din Gård, Restaruang eller Plåpp Åpp aktivitet. Det bör finnas en eller flera personer som är aktivitetsansvariga. Samtliga aktivtetsansvariga uppgör ett eget säkerhetsdokument (viktigt!) och ansvarar för den aktuella aktiviteten. Du behöver inte skicka in blanketten till ÅMHM, det räcker med att ha säkerhetsdokumentet ifyllt och tillgängligt hemma på din gård vid kontroll från ÅMHM.  

Fyll i blanketten som du hittar på denna länk. 


FÖRSÄKRING

Varje deltagare ansvarar för att försäkra sin personal, egendom och verksamhet under Skördefesten. Varje Öppen Gård/Restaurang/Plåpp Åpp ansvarar även för person- och sakskador för sina gäster. Kontakta ditt försäkringsbolag för att kontrollera ditt försäkringsskydd!


LIVSMEDELSHANTERING

Från arrangörernas sida är vi måna om att våra gäster kan köpa produkter som är trygga och inte sprider någon smitta eller sjukdom. I bilagan hittar du regler gällande förädling och hygien. ÅMHM är trevliga och svara gärna på era frågor gällande de olika tillstånden. 


 Hoppas alla förberedelser går bra och ha en trevlig helg! 


Frågor? 
Kontakta: 
Liz Mattsson, Verksamhetsledare 
0457 344 56 76
info@skordefest.axDu får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.