Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev Juni 2017

Kläder som påverkansmedel

Du har säkert, vid något tillfälle i ditt liv, upplevt att du för någon person du mötte hade en form av obefogad och oförklarligt stor respekt. Du påverkades av personens utseende, utstrålning och image. Ja hela hans, för det var säkert en han, sätt att röra sig, kommunicera och klä sig.

En del tänker att kläder endast är till för att ha något att värma oss med men det är ju alltid den första och viktigaste nyckeln till att skapa ett bra första intryck för att komma vidare till en mer långsiktig relation.

När jag jobbar med image, färg- och stilanalyser ute på företag får jag nästan alltid frågan om hur fint/snyggt ska man klä sig (på jobbet alltså). Jag vill nog helst svara "Så fint/snyggt du kan".

Om du dock kommer för att möta en kund och han jobbar själv ute på golvet i sin bilverkstad, så kanske det är fel med din dyraste kostym/dräkt du har. Kanske dock förväntar han sig att du har kostym för så tror han att personer från din bransch klär sig en vanlig dag. Du kan ju lite smidigt ta av dig kavajen när ni sitter ner för att prata. Det jag lite grann är ute efter här är att du kan påverka kunden du möter med att klä dig så att du vinner förtroende och skapar respekt.

Du kan med de kläder du väljer att klä dig i sända ut signaler, så innan du ens öppnar munnen får kunden se en bra och förtroendeingivande person och direkt fattar tycke för dig. Du får mer respekt i en kostym än med udda kavaj och byxor.

Du får mer respekt i udda kavaj och byxor än i jeans och skjorta osv. Detta oavsett om jeansen är sjukt mycket dyrare än kostymen. Det är de signaler som vi människor generellt tolkar in de olika klädstilarna jag nämnde. Vare sig vi tycker det är rätt eller ej.

För en del som är klädintresserade väger också märket på kläderna in i huruvida du får respekt eller inte. Jag menar inte riktigt att du ska skrämma de du möter till lydnad med din klädsel men att du ska vara medveten om den makt och påverkan som kläderna ger dig. Jag är ingen märkesmänniska alls så jag tycker inte alls att hela din inkomst ska användas till kläder utan att du bara lär dig att detta med klädsel är ett lika stort påverkansmedel som något annat.

 

  1. Fundera på vem du ska möta. Hur kommer de vara klädda? Vad är deras klädkod?

  2. Välj din klädsel så att du är lika snyggt klädd eller gärna ett snäpp bättre. Inte dyrare, bättre (stiligare)

  3. Dock är det viktigt att du passar i dina kläder och att du trivs i dem, annars syns det.

  4. Var noga med att kläderna står för det du som person står för OCH ditt företag. Din helt personliga stil får du ha på fritiden.

  5. Se till att din klädsel ger dig de fördelar du vill nå i ditt säljande, så att det påverkar rätt genom att skapa förtroende och respekt. Ta hjälp om du behöver!

 

Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig! 

Beställ information

Beställ boken

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

 

 

En gåta:

Om din läkare ger dig tre tabletter att ta och säger åt dig att du ska ta en tablett varje halvtimme. Hur lång tid tar det innan du tar den sista tabletten?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Det är Gå-sen som lämnar festen sist.

Stylingtips:

Mer kunskap om naturmaterial igen. En av sommarens stora favoriter är linne. Tyget menar jag då. Linne är ett vävt tyg tillverkat av växtfiber från lin och har funnits bland våra textiler sedan stenåldern.

Linnet är lite grövre i sitt stuk och upplevs som ett ledigare plagg. Kolla in herrskjortan i rosa som givetvis för en del ser rätt ovårdad och skrynklig ut men ska se ut just precis så och är av mycket god kvalitet.

Linnet är extremt vanligt på sommaren och är på våra breddgrader nästan bara använd under den årstiden. Som ett extra härligt plagg som ger oss sommarkänsla. Hör liksom ihop.

Ett linneplagg av god kvalitet kan du vårda och ha i många många år. Grymt slitstarkt och behåller sin vackra och härliga yta och stil över tid. Kanske inte lika mycket så på billigare linneplagg...

Det är också vanligt att dina hemtextiler består av linne pga hög vattenuppsugningsförmåga som då t ex kökshanddukar. Det har dock blivit lite billigare genom åren att blanda upp linne lite och även så har många hemtextiler ersatts med bomull istället. Linne framställs ofta numera hårt kontrollerat och är därför ett miljövänligt alternativ och ett härligt naturmaterial.

Trots sin "skrynklighet" upplevs linneplagg som slitrena och eleganta och återfinns ofta i klassiska kostymer och dräkter. För en mer ledig stil går det kalas att kombinera med "tuffare" andra material med mönster och annan struktur för effekt.

Lycka till!

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.