Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev Maj 2017

Nätverka för framtiden

Självklart händer det en massa på sociala medier numera och en stor del av marknadsföringen sker där. Det tror jag också gör att det är extra viktigt för oss att träffas i olika nätverkande sammanhang.

Alla tillfällen där vi "live" möter människor är nätverkande även om de just inte heter så alltid. Du har ju vid dessa möten alltid chansen att pitcha/presentera dig själv och ditt företag och höra var den du möter kommer ifrån. Just där och då kanske du och den du möter inte alls ser vilken typ av kontakt och framtida samarbete detta kan leda till men vips plötsligt så händer det, och du är grymt nöjd att du har skapat just denna kontakt.

En del tycker detta är grymt jobbigt att gå runt en dag (eller kväll) och prata säljande om sig själv. En del tycker att det är lättare att bara prata om företaget men det som ändå alltid händer vid all form av säljande är att du måste sälja in dig själv som person först innan den du möter ens bryr sig om vilket företag du kommer ifrån.

Du ska ju skapa en personlig, långsiktig relation och då är du viktigast. Jag tror att mycket av det obehag och den oro du känner inför ett mingel beror på att du inte förbereder dig så väl. Dels ska du i förväg bygga upp en bild, ett mål för dig själv varför du ska gå på detta mingel och dels vad du ska få ut av det. Du har inte tillräckligt tydligt målet klart för dig - vad du har att vinna på att bygga ditt nätverk.

 

  1. Förbered dig väl med ditt mål för dagen. Vad vill du uppnå? Söker du någon speciell kontakt? Hur många nya kontakter vill du hinna träffa?

  2. Träna din pitch och visualisera hur bra det kommer att gå. Planera rätt klädsel, så att du representerar dig själv bra och rätt. Gärna färger så att du syns.

  3. På minglet är du proaktiv och kliver runt och jobbar målmedvetet och noga med ditt relationsskapande.

  4. Använd ditt kroppsspråk och visa proaktivitet, energi, öppenhet och se till att ge de du möter utrymme vid mötena också, så att du ger och tar hela tiden.

  5. Följ upp minglet och alla dina nya visitkort och kontakter med att maila ett tack för ett trevligt möte och framför allt boka ett nytt möte med de du nu vill gå vidare med.

 

Det roliga med de olika typerna av nätverkssammanhang som finns är att man aldrig riktigt vet vem du kommer att få möta. Det är alltid blandat med olika typer av branscher, vilka som kommer från dessa branscher (vd, sekreterare), olika personlighetstyper och ja blandat på allt.

För varje ny mingelsituation som du hittar bra kontakter som skapar affärer på, ju enklare är det givetvis att gå med glatt humör till nästa mingel. Ditt nätverk är inte bara viktigt för affärer du kan göra nu i din nuvarande roll utan minst lika viktigt att ha när du får för dig att byta jobb. Det finns grymt många orsaker till att alltid skapa goa och bra relationer och bygga ditt nätverk. En person med ett stort nätverk är också alltid attraktiv för andra och deras nätverk.

 

Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig! 

Beställ information

Beställ boken

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

 

 

En gåta:

Vilket djur lämnar festen sist?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
2:a plats.

 

Stylingtips:

Raka motsatsen till Naturlig/Sportig och Klassiska är den Kreativa när det gäller smycken. Köper massor av smycken eller gör dem själv eller i alla fall gör om dem själv.

 

Allt ska vara roligt, annorlunda, färgrikt och sticka ut. Maxat på alla sätt. Du byter dessutom örhängen, halskedjor, ringar, armband, klocka mm varje dag och säkert även mellan dag och kvällsklädsel. Min syster byter klocka när hon kommer hem från jobbet t ex.

Ditt humör styr och smycken är en stor del av din personlighet och visar hur du vill uppfattas. Du trivs med att synas och gillar att skapa effekt med hjälp av bl a dina smycken. Lagom är inte ett bra ord för dig.

Du gör eller gör gärna om smyckena för du vill inte gärna ha smycken som alla andra har. Du kan vara först med något nytt men köper inget som är trendig för då har det funnits så länge så att alla har det. Du vill hellre vara unik och annorlunda.

 

Du har dessutom mycket av alla smyckessorter och gärna har du på dig dem eller i alla fall flera av dem samtidigt. Ju mer desto roligare.

Du blandar gärna olika materialer och färger och för dig är det inte viktigt vad smycket kostar. Det är effekten du är ute efter. Du vill ha kul och synas!

Lycka till!

 

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.