Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev April 2017

Få hjälp att ändra din inställning, attityd

Många dagar har vi trycket på oss att göra bra saker och känner ibland att vi inte riktigt vet hur vi ska få till det. En dag plötsligt när vi kämpar på, då händer det något vi inte förutsett. En go dag hade vi tolkat det som nu då hände helt ok och tagit oss vidare på ett bra sätt från det. Just denna, i dina ögon, stressade dag slår allt fel och du tolkar det som händer på helt fel sätt. Du tappar fullständigt manus.

Vad gör du nu? Hur kan du ändra fel inställning och fel tänk till något bra vid denna situation? Tokigheter händer oss alla, det mer viktiga. Hur tar vi det? Hur räddar vi denna situation? Hur lång tid tar det oss att tänka på ett bra sätt igen?

Det kan också vara en kund eller medarbetare som säger något till oss som också gör att vi tappar allt. En bra dag hade det inte påverkat oss, kanske hade vi inte ens reagerat eller tolkat det så negativt men just denna dag gjorde vi det.

 

  1. Det första du ska göra är givetvis att uppmärksamma dig själv på att du hamnat helt fel med ditt humör, din inställning. Lyssna på dig själv och sätt en nivå för hur du ska vara och se till att inte hamna under din "standard".

  2. När det händer, stanna upp, BRYT, byt ut din tanke till något mer proaktivt, positivt. En utmaning givetvis men nödvändig. Det kan ta tid innan du är van och tränat på detta.

  3. När du håller på att byta tanke, ta hjälp av ditt kroppsspråk, agera avslappnat och gladare. Le och mjukna i kroppen. Ta ett eller flera djupa andetag och känn att fysiken ändrar ditt tillstånd.

  4. Ge dig själv beröm för att du lyckades ändra tanke, inställning och fortsätt med denna inställning resten av dagen.

  5. Fundera innan du somnar den kvällen på hur det gick för dig. Du blev tokig, du bröt den tanken, du höll en god inställning resten av dagen - hur kändes det? Hur nöjd är du med att du lyckades med detta?

 

Ibland vaknar vi på fel sida, så att säga kanske i fel säng också ibland... Du behöver då hitta din rätta attityd och en bra inställning redan innan du går ur hemmet. Ta då hjälp av att tänka tillbaka på alla de gånger du klarat att skifta tänk och ändra din inställning till att vara mer proaktiv.

Visualisera också hur bra denna dag, du nu har framför dig, kommer att gå. Tänk specifikt på de arbetsuppgifter eller möten du ska genomföra som du verkligen gillar. Kunder du gillar att träffa, saker du gillar att genomföra. Dina nu mer positiva tankar och känslan i kroppen att du har något bra att se fram emot hjälper din hjärna att nu istället ha rätt attityd och rätt inställning. Det finns många fler tips för att ändra inställning - hör av dig bara.

 

Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig! 

Beställ information

Beställ boken

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

 

 

En gåta:

Om du deltar i ett lopp och springer förbi han/hon som ligger på andra plats. Vilken plats ligger du på?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Mannen är egentligen 64 år. Han föddes den 29 februari och har bara en "riktig" födelsedag vart 4 år.

 

Stylingtips:

Jag tjatar ju alltid om att vi ska köpa mer mönster på våra kläder. Mer mönster och mindre enfärgat. Alla är inte så nöjda med det utan känner sig grymt osäkra på vad för typ av mönster de ska välja som passar dem.

Tipset är först och främst - köp ett plagg i ett mönster eller mönstertyp du gillar, i en lägre prisklass, så att du kan prova dig fram och känna om du trivs. Oftast får vi mer komplimanger när vi "sticker" ut lite i mönster. Då släpper det lite och du vågar dig på fler och mer mönster.

Nästa fråga brukar vara hur många olika typer av mönster man ska välja i en klädsel? Svaret är max 2 st. Egentligen ska man inte blanda flera olika mönster för då blir klädseln rörig och orolig. Ju viktigare sammanhang du klär dig för, ju viktigare är denna "regel". Vissa branscher eller företag har mycket stränga klädkoder som du gör bäst i att följa.

Jag gillar ju dock mönster, så när du blir eller känner dig tuff nog tycker jag allt att du kan testa som du vill. Var dock medveten om att andra kan ha andra åsikter om detta.

Alla kanske inte vet att det är "fel" men de kan ju ändå uppleva de många mönstrena eller mönstertyperna som rörigt och osnyggt. En del säger själva att de upplever sig som vildare och rörigare de dager de tar ut svängarna lite med blandningen av mönster. Kanske blir dessa dagar extra kul...

Självklart är det lättare att blanda två olika blommönster än att blanda blommig och t ex rutigt. Sedan beror det också på hur stora just de mönstrade plaggen är och hur stor effekt det får i klädseln/hur stort fokus de tar. Prova dig fram och var inte feg! Det är kul med mönster!

Lycka till!

Du ser exempel från Design Only, Lindex och Indiska.

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.