Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev Mars 2017

Sälj till en Kinestetisk kund

När vi vill utveckla vårt säljande handlar det ofta om att vi behöver bli ännu lite bättre på att göra våra kundanalyser rätt och mer exakta så att vi säljer till rätt person. Mycket sägs annars till ingen som helst nytta.

När vi gör vår kundanalys är det viktigt att ta reda på hur kunden vill ha sin information/hur kunden lär sig saker. Kunden kan vara visuell, auditiv eller kinestetisk.

Det är inte riktigt så vanligt att kunden du möter är kinestetisk men dessa kommer för dig att vara rätt tydliga och kul. De vill gärna prova sakerna du presenterar, de är ständigt igång och rör sig mycket. Inte nödvändigtvis så fort som en Visuell utan mer för att rörelse och att få testa saker är viktiga för dem.

Utan att ens fråga om det är tillåtet kliver de fram och tar tag i saker och provar dem. Ofta är det givetvis ok men dessa kunder kan inte hindra sig utan ger sig rakt in i allt.

När de köper saker från IKEA kollar de inte heller bruksanvisningen eller ringer en vän utan börjar genast sätta ihop de olika delarna som de tror att de ska vara.

Deras lärande sitter i att testa! Se till att ha med dig många av dina produkter så att de har att göra under mötet. Känslan och känslor är också extra viktigt för den Kinestetiska kunden. De använder ofta ord som ta tag i, prova, känna för, intryck, hålla med, greppa, behandla, spänning, kontakt, öm, lätt.

 

  1. För att ta reda på hur din kund vill ha sin information kan du börja med att lägga märke till kroppsspråket och rösten han/hon pratar med.

  2. Säger de att "Jag kan gärna TÄNKA mig att TESTA på det du har, för jag har lite svårt att GREPPA annars?"

  3. "Får jag VISA dig vår produkt och BERÄTTA om hur vi tänkt oss, så får du själv PROVA och KÄNNA?" Detta ger dig chans att se vilken av de tre delarna av frågan som kunden lockas av och svarar på.

  4. Självklart kan kunden här svara "fel" men du fortsätter att bekräfta att du tror rätt genom att t ex säga "Vad KÄNNER du för detta? Är det något du ÄR SUGEN på att TESTA?"

  5. Om du nu känner att du träffat rätt, så släpper du allt som har med Auditivt och Visuellt och håller dig till det Kinestetiska i allt du nu framöver säger och gör.

 

Med Kinestetiska kunder har du roliga, aktiva och kul möten. Kanske visar kunden dig något sätt som din produkt kan användas på som du inte ens visste. Eller så visar det sig att det finns fel på produkten för just på ett specifikt sätt går den inte att använda. Detta visste inte du för du/ni har inte haft någon Kinestetisk person hos er som har testat produkten just på det sättet. Den Kinestetiska kunden visar dig saker du aldrig vetat förut. Kul och annorlunda kunder!

 

Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig! 

Beställ information

Beställ boken

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

 

 

En gåta:

En man köper champagne i en bar för att fira sin 16:e födelsedag. Han är i ett land där åldern för att köpa alkohol är 21 år. Hur kunde han köpa sin champagne?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Man kan behöva bärhjälp när man plockar lingon ha ha.

 

Stylingtips:

Smycken för en Klassisk person - nästan som för en Naturlig/Sportig. De påminner om det i sin enkelhet och kanske också på mängden eller bristen på mängd av smycken som en Klassisk köper.

Har du väl hittat en t ex tunn vacker, klassisk bismarklänk till halsen, så hänger den där alltid och du tar heller aldrig av den (för du ska ju ändå inte byta till något annat imorgon). En snygg kanske exklusiv guldklocka sitter bra där den sitter.

Till fest kan du som Klassisk möjligen ha något annat halssmycke/kedja men det är inte riktigt där som du gör dina förändringar när det är fest. Inte på smyckefronten.

Det är viktigt dock att smyckena du väljer är just klassiska och har en viss stil. Det är ju bara vissa smycken som kan klassas som klassiska. Ett elegant smycke som är enkelt vackert och inte sticker ut. Det måste inte vara dyrt men du köper så få så du kan kosta på dig lite mer då. Oftast litet men givetvis i proportion till ditt ansikte och din kroppsform.  

Vanligtvis är det i guld eller silver. Äkta då förstås. Inte tyger, läder eller andra "konstiga" material för en Klassisk.

Du vill känna dig vacker och trygg i dina olika smycken och de ska aldrig vara extrema eller sticka ut eller vara skrikiga på något vis i för mycket färg eller i udda och för stora former. Du vill vara snygg!

Lycka till!

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.