Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev Februari 2017

Sälj till en Auditiv kund

När vi vill utveckla vårt säljande handlar det ofta om att vi behöver bli ännu lite bättre på att göra våra kundanalyser rätt och mer exakta så att vi säljer till rätt person. Mycket sägs annars till ingen som helst nytta.

När vi gör vår kundanalys är det viktigt att ta reda på hur kunden vill ha sin information/hur kunden lär sig saker. Kunden kan vara visuell, auditiv eller kinestetisk.

Rätt många kunder är Auditiva och med dem får du en bra och framför allt lång pratstund. De tar ju in all information via sin hörsel och gillar därför att prata mycket.

Om du för en Auditiv skulle visa en bild och sitta och prata om den kommer du att märka när du tittar till på din kund att han/hon inte alls kollat på bilden utan på dig för det är ju från dig som ljudet kommer. Bilden intresserar dem inte.

En Auditiv person är lugnare och inte så fartfylld som den Visuella. Tar god tid på sig, frågar mycket och givetvis lyssnar mycket. Kroppsspråket är lugnare och du bör anpassa dig efter en Auditiv persons tempo annars blir han/hon irriterad på dig. En Auditiv använder ofta ord som lyssna, prata, diskutera, höra, ljud, tempo, stämma, uttalande, berätta, kommentera mm.

En Auditiv skulle aldrig när de ska bygga ihop en IKEA-bokhylla kolla på bruksanvisningen. De skulle ringa en vän eller fråga den som sålde den hur du ska sätta ihop den. En Auditiv är duktig på att ställa öppna frågor för då vet de att de får långa och utförliga svar och så får de lyssna och diskutera detta länge länge.

 

  1. För att ta reda på hur din kund vill ha sin information kan du börja med att lägga märke till kroppsspråket och rösten han/hon pratar med.

  2. Säger de att de gärna LYSSNAR på/HÖR vad du har att BERÄTTA om dina produkter, så kan vi sedan PRATA igenom hur vi går vidare.

  3. "Får jag VISA dig vår produkt och BERÄTTA om hur vi tänkt oss, så får du själv PROVA och KÄNNA?" Detta ger dig chans att se vilken av de tre delarna av frågan som kunden lockas av och svarar på.

  4. Självklart kan kunden här svara "fel" men du fortsätter att bekräfta att du tror rätt genom att t ex säga "Vill du att jag BESKRIVER och FÖRKLARAR hur detta med.... skulle fungera när allt är klart? Eller något liknande.

  5. Om du nu känner att du träffat rätt, så släpper du allt som har med Visuell och Kinestetiskt och håller dig till det Auditiva i allt du nu framöver säger och gör.

 

De alldra flesta kunder du kommer att möta är Visuella. Därför får du vara extra noga med att inte missa en Auditiv kund. Speciellt tänker jag då på om du själv är Visuell eller Kinestetisk och det då är lätt att, i farten, glömma att det finns andra sätt att pitcha/presentera dina produkter.

Ha en plan färdigt för alla tre varianterna som du smidigt och lätt skiftar till, så behöver du inte bli överraskad eller slarva och göra fel. Auditiva kunder är mycket trivsamma att ha att göra med och ni skapar ofta goa relationer ihop.


Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig! 

Beställ information

Beställ boken

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

 

 

En gåta:

Vad kan man behöva när man plockar lingon?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Igår, idag och imorgon.

 

Stylingtips:

Nu väller alla vårkataloger ner i brevlådan och det är dags för oss att känna glädjen av att det blir varmare och soligare. Speciellt för oss som inte gillar vintern alls... Det goa med våren är också att allt vi har allt välja på i klädväg känns ljusare och gladare. Färgerna är piggare och kläderna känns lättare. Vilket de också är...

Det jag skrev i höstas om det sportiga modet är nästan ännu mer aktuellt i vår. Alla plagg går att hitta med lite mer sportton kan man säga. Vi har säkert också vant oss lite i att just se andra med lite sportigare stuk där vi kanske i första hand tänker oss att det är lite slappt. Säkert gillas inte detta på alla arbetsplatser. Givetvis är det inget man måste ha på sig bara för att det är modernt. Det absolut viktigaste är ju alltid om det passar dig eller inte.

Färgen att gilla är rosa både den mjukare puderrosa nyansen och den starkare cerisa. Och givetvis alls nyanser däremellan. Givetvis är blått alltid stort på våren och sommaren och då både i de olika varianter av randigt som finns men också i blommönster och enfärgat. Välj allt randigt du kan hitta i vår. Ränder som går åt alla håll och kanter. Gult sägs också bli en stor färg men vi svenskar är inte jättebra på att köpa det och jag tror inte vi gör det i mängder i vår heller.

Som så ofta numera kan man välja byxmodeller som man vill men vill man sticka ut lite följer man trenden om allt högre midja. En hög midja kan också förstärkas eller t o m läggas till på t ex en klänning (som saknar linning) med ett mycket brett skärp som sitter extra högt. Eller i någon annan klädsel där ett fräckt brett skärp kan skapa rolig effekt.

För oss tjejer är det mycket populärt med alla typer av volanger i vår. En volang kan i vår sitta på både blusar, kjolar, jackor ja allt. En vacker blommig volangblus kan också med stor effekt kombineras med en tuff bomberjacka som hänger kvar i modet i vår också.

För herrar är det mycket skifte i färger och då gäller samma som för damerna och också att skjortor, byxor och även kostymer finns i lite lättare, luftigare, somriga material och tyger. Alltid rätt med t ex en kavaj i linne till våren.

Våga gärna extra mycket denna vår med alla olika typer av mönster som vi erbjuds så här års och som kanske inte ens finns att få tag på när det gäller höstplaggen. Var vild och galen och prova något mönster som för dig är nytt och njut av goa komplimanger för det som du kommer att få i "nya" snygga du.

Lycka till!

Kläderna kommer bl a från

 

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.