Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev Januari 2017

Sälj till en Visuell kund

När vi vill utveckla vårt säljande handlar det ofta om att vi behöver bli ännu lite bättre på att göra våra kundanalyser rätt och mer exakta så att vi säljer till rätt person. Mycket sägs annars till ingen som helst nytta.

När vi gör vår kundanalys är det viktigt att ta reda på hur kunden vill ha sin information/hur kunden lär sig saker. Kunden kan vara visuell, auditiv eller kinestetisk.

Det vanligaste är att kunderna är visuella, dvs de vill gärna se saker för att förstå. De vill se bilder eller läsa texter eller se någon sifferuträkning för att förstå vad du presenterar snabbare. De tänker också i bilder och bygger upp egna bilder av vad de vill ha eller hur de vill göra saker.

Detta lägger du ofta direkt märke till för att de just ställer sig, sätter sig så att de kan se ordentligt. Eller så ber de att få se någon bild, uträkning, själva produkten eller något liknande.

När de själva pratar vilket de gör snabbt och energiskt, så kan du se att de egentligen beskriver den bild de just nu har framför sig, så att säga. Kroppsspråket hänger här med och även det är snabbt och energifyllt. Den visuella har det största och livligaste kroppsspråket.

Bilder rör sig fort och det gör att en visuell person plötsligt kan tappa intresset eller börjar prata om något annat just för att nu har de fått en helt annan bild framför sig. De använder ofta ord som se, titta på, betrakta, bild, illusion, visualisera, föreställa sig, skapa en bild av osv..

 

  1. För att ta reda på hur din kund vill ha sin information kan du börja med att lägga märke till kroppsspråket och rösten han/hon pratar med.

  2. Säger de att de vill SE på vad du har att erbjuda? Vill de gärna VISA en BILD de har över hur de tänkt sig?

  3. "Får jag VISA dig vår produkt och BERÄTTA om hur vi tänkt oss, så får du själv PROVA och KÄNNA?" Detta ger dig chans att se vilken av de tre delarna av frågan som kunden lockas av och svarar på.

  4. Självklart kan kunden här svara "fel" men du fortsätter att bekräfta att du tror rätt genom att t ex säga "Vill du SE en BILD över hur denna... fungerar i verkligheten?" Eller något liknande.

  5. Om du nu känner att du träffat rätt, så släpper du allt som har med Auditivt och Kinestetiskt och håller dig till det Visuella i allt du nu framöver säger och gör.

 

De alldra flesta av de kunder du möter kommer att vara visuella. Därför är det bra att alltid börja där i din pitch/presentation. Var dock noga med att lägga märke till alla signaler du får i början av ett möte med en ny kund, så att du inte av ren slentrian kör på visuellt och så tappar du denna kund. Självklart hjälper det till att veta hur du själv är.

 

Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig! 

Beställ information

Beställ boken

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Bestll workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

 

 

En gåta:

Kan du nämna 3 dagar i sträck? Du får inte använda orden; måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag eller söndag. Vad tror du är svaret?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Adam gjorde misstaget att lämna toalettsitsen uppfälld.

 

Stylingtips:

Smycken för en Naturlig/Sportig - du vet de olika kategorierna man jobbar med vid en Stilanalys. Ironiskt egentligen att vi börjar med Naturlig/Sportig när vi ska prata smycken för det är ju inte en jätteintressant accessoar för en Naturlig/Sportig. Om det är möjligt undviker en Naturlig/Sportig smycken. Numera behövs ju egentligen inte ens en klocka, när man har mobilen i handen hela tiden.

Sportklockorna då, tänker du då. Visst det är ju just en Naturlig/Sportig som de gör dessa sportklockor till, även om de också kommer att kunna gillas av t ex en Dramatisk person beroende på vad som är sportklockans extra effekter och detaljer.

Den största orsaken till att smycken ogillas av en Naturlig/Sportig är att det är opraktiskt och i vägen eller kan vara det. Krångligt att hålla på att byta t ex örhängen, så det gör de aldrig. De har samma örhängen hela tiden, så de måste funka till deras naturliga, enkla och okompliserade look.

En Naturlig/Sportig skulle aldrig få för sig att ha långa örhängen eller kedjor runt halsen som hänger och skramlar och man kan fastna i och ja du fattar.

Ett par tunna ringar i öronen och kanske en tunn läderrem runt halsen och en mycket effektiv men enkel sportklocka eller en klocka med ett slätt armband i läder räcker perfekt för en Naturlig/Sportig.

Är du lite sportig kanske du lockas lite av accessoarerna från sportmärkena och då blir dina smycken med lite mer färg och detaljer med betoning på lite. Praktiska och enkla är nyckelorden ändå när du väljer dina smycken eller möjligen får du dem då du inte är den som lägger pengar på just smycken.

Herrarmbanden finns hos Åhlens herr. Det vinröda halsbandet finns hos Feminette.

Lycka till!

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.