Telegramblad med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

NYHETSBREV AUGUSTI 2016

Det är redan augusti och snart är Chicagos ordinarie verksamhet igång igen precis som vanligt med danskurser, lördagsdanser, Måndagsklubben, temaklasser och Syltklubben med mera. Redan nu går det bra att anmäla sig till höstens kurser och missa för all del inte danslägret Chicago Jump Session som går av stapeln i september! Vi har även två extrainsatta danskvällar nu i början av augusti att se fram emot. Håll till godo!

Följ Chicago på hemsidan och på Facebook.


DAGS ATT ANMÄLA DIG TILL HÖSTENS KURSER

Nu är det hög tid att anmäla sig till höstens första kursomgång med start mellan 14/8 - 18/8. Och du har väl inte missat erbjudandet att du kan gå en steppkurs för halva priset om du också går någon annan av våra kurser under samma kursomgång? Kursschemat kommer att se ut precis som tidigare. Läs mer om anmälan och kurser här >>


ÖPPET HUS INFÖR KURSSTARTEN

Inför varje kursstart bjuder Chicago in till Öppet hus, likaså denna gång. Vid dessa tillfällen kan man helt gratis prova på stepp, jazz och lindy hop. Tider och datum kan ses i kolumnen till höger samt via denna länk.


CHICAGO JUMP SESSION 9-10 SEPTEMBER

Chicago Jump Session är här igen! Denna gång med den populära lärarduon Hanna Lundmark och Mattias Lundmark som huvudlärare. Det här är ett miniläger i lindy hop, med klasser fredag kväll och under lördagen. Så räkna med hög energi, lärorika och roliga lektioner och undervisning på absolut toppnivå.

För endast 800 kr (600 kr för rabatterade) ingår två danskvällar, varav en är med liveorkester, och 4 timmars intensiv dansundervisning.

Anmälan är öppen så boka din plats redan nu >>


DANSA LINDY HOP PÅ CHICAGO VARJE ONSDAG

Onsdagskvällarna med prova-på-kurs och danskväll fortsätter som vanligt utan avbrott. Våra eminenta swingjockeys står för musiken dessa danskvällar. Den sista augusti kommer Tommy Löbel Swing Band och förgyller källen för oss.


SWING PÅ STOCKHOLMS KULTURFESTIVAL 17 AUGUSTI

Både Chicago och showgruppen Harlem Hot Shots kommer vara representerade på Stockholms Kulturfestival den 17 augusti på scenen belägen på Karl den Xll:s torg. Kom gärna förbi! På för- och eftermiddagen (12.00-17.00) blir det diverse prova-på-lektioner i lindy hop, stepp och charleston och dans till discjockey. Och kvällen (18.00-21.00) förgylls med dans till Hasse Ling & His Syncopators of Swing, en prova-på-kurs i lindy hop och hisnande dansshow med Harlem Hot Shots. Men helt slut är det dock inte med detta, utan vi fortsätter självklart dansandet på Chicago efteråt!

Dagschema
Kvällschema


LÖRDAGARNA PÅ CHICAGO

Lördagen den 20/8 är lördagsdanserna tillbaka på Chicago och först ut av en rad spännande teman är Klubb Swingout tätt följt av Rhythm and Blues och Rock and Roll-inspirerade Imperial Club. Missa inte det!

Mer om detta samt alla teman här >>


SYLTKLUBBEN

Boka in premiären av höstens första Syltklubben den 4/9! Läs mer om Syltklubben här >>


TEMAKLASSER PÅ SÖNDAGAR

Den sena tiden på söndagarna (20.00-21.15) vigs åt temaklasser av olika karaktär. Här ges möjlighet att grotta in sig lite extra i diverse dansrelaterade ämnen. Priset för en temaklass kommer i höst vara 150:-/100:-. Temaklasserna startar igen den 21/8 då autentisk jazz ska integreras i pardansen. Läs mer här >>


EGEN TRÄNING PÅ LÖRDAGAR

Från och med lördagen den 20/8 mellan 11.00 och 13.00 är det åter möjligt att träna på Chicago för egen maskin. Det enda som krävs är att du, och om du tränar med en partner ni, har ett för kursomgången giltigt kurskort. Vi står för musik och lokal, du står för dansandet.


MOGENDANS OCH JAZZ PÅ MÅNDAGAR

Måndagsklubben bjuder upp till dans varje måndag. Dessa kvällar dansas det foxtrot och bugg till livejazz 20.15-23.00. Nypremiär 5 september. Höstens alla datum samt vilka orkestrar som spelar när finns i sin helhet på hemsidan och i vårt kalendarium.


Tisdag 9/8
17:30 Stepp
18:00 Charleston/Jazz
18:30 Lindy Hop

Torsdag 11/8
17:30 Stepp
18:00 Charleston/Jazz
18:30 Lindy Hop

Lördag 13/8
13:00 Stepp
13:30 Charleston/Jazz
14:00 Lindy Hop


WORKSHOP


6/8 21.00-24.00
7/8 21.00-24.00
SALSA & TANGO

Som bekant kan man på Chicago dansa salsa på torsdagar och tango på fredagar. Mer information om dessa externa aktörer och deras evenemang hittar du på vår nätsida och i broschyren.


SERVERING

Chicagos café erbjuder som vanligt en hel del godsaker, matnyttigt och olika dryckesalternativ under de flesta tider då kurs- eller dansverksamhet pågår i salongen.


Du får detta telegramblad eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.