Nyhetsbrev med senaste nytt om Studie- och yrkesvägledning. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Tremedia e-nytt

Datum 2016-06-02

Sista veckan!

Nominera till Vägledarpriset 2016!

Passa på att nominera!
Tremedia är stolt sponsor av "Vägledarpriset". Priset delas ut årligen under Sveriges Vägledarförenings Rikskonferens. På Tremedia hoppas vi på detta sätt kunna bidra till att uppmuntra, stödja och premiera engagerade vägledare runt om i landet. Prissumman är 15.000 kr.

Vem kan få priset?
Syftet med priset är " Att lyfta fram personer som har visat särskilt engagemang för vägledning inom skola, arbetsliv, främjat nationellt eller internationellt samarbete, samverkan mellan skola och arbetsliv, utvecklat vägledningen genom nya arbetsformer/metoder samt har gett goda exempel på vägledning."

Hur nominerar jag?
Enklast är att nominera direkt på Vägledarföreningens webbplats. Sista dag för nominering är 5 juni 2016. Formuläret hittar du här.

Har du frågor?
Maila dina frågor till anncaroline.henriksson@gmail.com

Hjälp oss genom att nominera
Vi vill gärna uppmuntra så många av er som möjligt att uppmärksamma kollegor och eldsjälar ute på alla skolor och arbetsplatser.
Ta chansen och nominera någon du tycker borde uppmärksammas!


Nationell Programväljare inför HT 2017

Programväljaren vill på ett objektivt, sakligt och lättillgängligt sätt informera om gymnasieskolan.

Katalogen används av studie- och yrkesvägledare i arbetet med att informera elever och föräldrar om den nationella gymnasieskolan och alla dess program. Vi ser på Programväljaren som ett läromedel och i katalogen förekommer ingen reklam eller liknande.

Förutom en nationell upplaga som kan beställas av alla i hela landet finns Programväljaren även i lokala upplagor. Dessa har skiftande innehåll och annan prissättning.

Läs mer om Programväljaren och se exempelsidor

 

Pris (exkl. moms och frakt)

1 ex. 115 kr/ex
1–9 ex. 97 kr/ex
10–49 ex. 70 kr/ex
50–199 ex. 59 kr/ex
200–799 ex. 48 kr/ex
800–  39 kr/ex

Leverans vecka 34

Maila din order till order@tremedia.se


Privatperson eller student?

Beställ direkt från Tremedia = SPARA PENGAR

Nu kan privatpersoner och studenter beställa böcker och material direkt från oss på Tremedia. Detta kommer att innebära lägre priser jämfört med andra bok-/webbhandlar.

För att beställa som privatperson/student så mejlar du oss på order@tremedia.se. I ditt mejl skrivet du din adress och vad du vill beställa. Du får sedan en orderbekräftelse (kan ta upp till en dag) och leverans kommer enligt bekräftelse.

OBS! Fakturan skickas separat.

Ladda ner prislista för privatpersoner med moms och fraktkostnad.


Översikt av antagningen till högskolan

Universitets- och högskolerådet har tagit fram ett pdf-dokument för att på ett tydligt sätt visa antagningsreglerna till högskolan.

Här kommer du till Antagningsreglerna – en överblick


Glöm inte beställa Riksväljaren

Riksväljaren innehåller en samlad och bearbetad information om:

– Riksrekryterande utbildningar
– Fristående gymnasieskolor
– International Baccalaureate
– Spetsutbildningarna
– Riksrekryterande idrottsgymnasier + en förteckning över de nationellt godkända idrottsutbildningarna.

Katalogen består av 110 sidor och uppgifter har vi på Tremedia hämtat direkt från utbildningsanordnarna. Alla tillstånd är kontrollerade av oss på Tremedia mot Skolverkets uppgifter.

Pris (exkl. moms och frakt)

1 ex.595 kr/ex
2–4 ex.498 kr/ex
5– ex.450 kr/ex

Leverans vecka 42

Maila din order till order@tremedia.se


Filmer för vägledare

Den 16 maj genomförde UHR en informationsdag för vägledare. Dagens informationspass filmades och finns nu publicerade på UHR:s webbplats. 

Se de inspelade informationspassen här


Om vuxenutbildning på 14 språk

På webbplatsen omsvenskaskolan.se finns nu nytt material på 14 olika språk som beskriver hur den svenska vuxenutbildningen fungerar. Det nya materialet visar på möjligheterna för nyanlända att genomföra skolgången inom vuxenutbildningen.

Där finns en broschyr om vuxenutbildning som du kan ladda ner på önskat språk. Du kan också beställa broschyren utan kostnad från Skolverket.

Läs mer om materialet för vuxenutbildning på webbplatsen omsvenskaskolan.se


Webbinarier på Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen erbjuder en rad olika webbinarier som man kan ta del av via dator, mobil eller surfplatta och som bland annat handlar om att söka jobb i sociala medier, skriva CV, personlig marknadsföring, söka sommarjobb etc. 

Läs mer på Arbetsförmedlingens webbplats


Tremedias e-nytt skickas ut oregelbundet.
© Tremedia i Borås AB 2016

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.