Telegramblad med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

NYHETSBREV JUNI 2016

Maj närmar sig sitt slut men innan dess finns det fortfarande evenemang att besöka på Chicago. Nu på lördag firar och minns vi danslegendaren Frankie Manning (vars födelsedag är den 26 maj) med en rejäl dansfest i samarbete med Club Hot-Cha! Och söndagens temaklass tillägnas Frankie och hans oförglömliga klassiska dansfigurer. Och då har juni inte ens börjat...Så håll till godo!

Följ Chicago på hemsidan och på Facebook.


KURSOMGÅNGAR i HÖST

Med endast några få kurstillfällen kvar på vårens kurser och med sommaren i sikte är kanske inte höstens kurser det första att tänka på. Men för den som gillar att planera kan vi meddela följande kursstarter:

Kursomgång 1 14/8 - 18/8 (6 ggr)
Kursomgång 2 25/9 - 29/9 (7 ggr)
Kursomgång 3 13/11 - 17/11 (6 ggr)


LÖRDAGARNA PÅ CHICAGO

28/5 Club Hot-Cha & Frankie Night
4/6 Live på Chicago
11/6 Filmvisning och Elevdans (omgång 3)
18/6 Live på Chicago - Säsongsavslutning

Mer om detta samt alla teman här >>


FRANK MANNING (1914 - 2009)

Frankie Manning är en legend och inspirationskälla för hela Lindy Hop scenen. Som ung i Harlem, NY under mitten av 30-talet, var han en av de ledande dansarna i den berömda dansgruppen Whiteys Lindy Hoppers. Och han var den första att introducera "air steps" i dansen. Lördagen den 28 maj firar vi Frankie tillsammans med Club Hot-Cha. Det blir live band, uppträdanden och Frankie Floats i baren. Missa inte det!


SWINGA UT PÅ CHICAGO VARJE ONSDAG

Onsdagskvällarna med prova-på-kurs och danskväll rullar på som vanligt utan avbrott. Våra swingjockeys står för musiken de flesta av dessa socialdanskvällar men åtminstånde en gång i månaden intas etablissemanget av livs levande jazzmusiker. Nästa tillfälle blir det den 22/6 då Tommy Löbel Swingband förgyller kvällen för oss.

I vårt kalendarium på hemsidan kan du se vilken DJ som spelar respektive onsdag.


SYLTKLUBBEN 5 JUNI

Du har väl inte missat att Sylklubben infaller den första söndagen i månaden? Så pallra dig till Chicago den 5 juni för att lyssna på jazz och/eller för att svänga dina lurviga. Chicago tar som vanligt ingen entréavgift den här kvällen och husbandet står till allas förfogande. Läs mer om Syltklubben här >>


TEMAKLASSER PÅ SÖNDAGAR

Den sena tiden på söndagarna (20.00-21.15) vigs åt temaklasser av olika karaktär. Här ges möjlighet att grotta in sig lite extra i olika dansrelaterade ämnen. Priset för en temaklass är 180:-/120:-. Läs mer här >>

29/5 Frankie Manning Klassiker
5/6 Syltklubben (ingen temaklass)
12/6 Charleston i Lindy Hop
19/6 Shim Sham Shimmy


EGEN TRÄNING PÅ LÖRDAGAR

På lördagarna mellan 11.00 och 13.00 är det möjligt att träna för egen maskin. Det enda som krävs är att du, och om du tränar med en partner ni, har ett för kursomgången giltigt kurskort. Vi står för musik och lokal, du står för dansandet.

Den öppna träningen pågår fram till den 18 juni för att sedan göra sommaruppehåll.


MOGENDANS OCH JAZZ PÅ MÅNDAGAR

Måndagsklubben bjuder upp till dans varje måndag. Dessa kvällar dansas det foxtrot och bugg till livejazz 20.15-23.00. Vårens datum samt vilka orkestrar som spelar när finns i sin helhet på hemsidan.


SALSA & TANGO

Som bekant kan man på Chicago dansa salsa på torsdagar och tango på fredagar. Mer information om dessa externa aktörer och deras evenemang hittar du på vår nätsida och i broschyren.


SERVERING

Chicagos café erbjuder som vanligt en hel del godsaker, matnyttigt och olika dryckesalternativ under de flesta tider då kurs- eller dansverksamhet pågår i salongen.


Du får detta telegramblad eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.