Telegramblad med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

NYHETSBREV MAJ 2016

Maj blir utan tvekan en mycket händelserik månad. Vad sägs om loppmarknad med jazzmusik och varmkorv, Rhythm Session, öppet hus, danskvällar och en sprillans ny kursstart? Dessutom så firar och minns vi såklart danslegendaren Frankie Manning vars födelsedag infaller i maj! Så håll till godo!

Följ Chicago på hemsidan och på Facebook.


KURSOMGÅNG 3

Det är snart dags för vårens tredje och sista kursomgång. Det mesta ser ut precis som vanligt förutom två små förändringar i kursschemat:

Tisdagar - Avanceradkursen som går på den sena tiden på tisdagar kommer återigen att bli en Medelavancerad kurs (ej paranmälan).

Söndagar - Temaklasserna på söndagarna kommer från och med nu vara 1 timma och 15 min långa och kostnaden för det blir då samma som för en vanlig kurs (180 sek/120 sek).


LOPPIS PÅ CHICAGO - NU ÄR DET FOLKFEST PÅ GÅNG

Kom och fynda på stans festligaste pop-up loppis. Lördagen den 7:e maj, 12.00 – 16.00 här på Chicago. Det blir fest och det blir yra. Vi rullar swingmusik i högtalarna och har avsatt en liten del av golvet till de som är sugna på att ta sig en svängom. Caféet serverar varmkorv och läsk. I övrigt är lokalen förhoppningsvis full av pinaler, kläder och kuriosa till vrakpriser.

Om du är intresserad av att sälja så är det bara att höra av sig till oss. Vi ser hellre ett litet urval av kvalité än tvärtom, det vill säga om du bara har några få fina saker du vill bli av med tveka inte att ta med dem. Det kostar ingenting men man står själv för att ta med ett eventuellt bord eller klädhängare. Vi har stolar som man kan använda sig av för att lägga saker på.

Skicka ett mail till info@chicago75.se med kortfattat ungefär vad du tänkt sälja, hur mycket yta du tänker ta i anspråk och kontaktuppgifter så hör vi av oss.


RHYTHM SESSION 14 MAJ

På Rhythm Session får du chansen att dansa både autentisk jazz, solocharleston, lära dig olika rytmer, klassiska så väl som nya stegkombinationer. Vi erbjuder två olika nivåer som får vardera 3 timmars undervisning under lördagen. Anmälan >>

Lärare:
Martin Wedby
Fatima Teffahi
Marie N´diaye

Pris: 500 kr (350 kr för rabatterade)


LÖRDAGARNA PÅ CHICAGO

30/4 The Mooche Club
7/5 Elevdans (omgång 3)
14/5 Imperial Club
21/5 Live på Chicago
28/5 Club Hot-Cha & Frankie Night

Mer om detta samt alla teman här >>


SWINGA UT PÅ CHICAGO VARJE ONSDAG

Onsdagskvällarna med prova-på-kurs och danskväll rullar envist på som vanligt. Våra swingjockeys står för musiken de flesta av dessa socialdanskvällar men åtminstånde en gång i månaden intas etablissemanget av livs levande jazzmusiker. Denna gång blir det den 25/5 då Tommy Löbel Swingband förgyller kvällen för oss.

I vårt kalendarium på hemsidan kan du se vilken DJ som spelar respektive onsdag.


SYLTKLUBBEN 1 MAJ

Du har väl inte missat att Sylklubben infaller den första söndagen i månaden? Så pallra dig till Chicago den 1 maj för att lyssna på jazz och/eller för att svänga dina lurviga. Chicago tar som vanligt ingen entréavgift den här kvällen och husbandet står till allas förfogande. Datum här >>


TEMAKLASSER PÅ SÖNDAGAR

Den sena tiden på söndagarna (20.00-21.15) vigs åt temaklasser av olika karaktär. Här ges möjlighet att grotta in sig lite extra i olika dansrelaterade ämnen. Nu i maj bjuder vi bland annat på boogie woogie och big apple står på menyn.

Och kom i håg att temaklasserna från och med nu har en ny tid - 20.00 - 21.15. Priset för en temaklass minskas till 180:-/120:-. 
Läs mer här >>

1/5 Syltklubben
8/5 Boogie Woogie
15/5 Big Apple del 1
22/5 Big Apple del 2
29/5 Frankie Manning Klassiker


EGEN TRÄNING PÅ LÖRDAGAR

På lördagarna mellan 11.00 och 13.00 är det möjligt att träna för egen maskin. Det enda som krävs är att du, och om du tränar med en partner ni, har ett för kursomgången giltigt kurskort. Vi står för musik och lokal, du står för dansandet.

Ingen öppen träning den 7/5 samt 14/5 på grund av loppmarknaden och danslägret Rhythm Session.


MOGENDANS OCH JAZZ PÅ MÅNDAGAR

Måndagsklubben bjuder upp till dans varje måndag. Dessa kvällar dansas det foxtrot och bugg till livejazz 20.15-23.00. Vårens datum samt vilka orkestrar som spelar när finns i sin helhet på hemsidan.& FRANKIE NIGHTSALSA & TANGO

Som bekant kan man på Chicago dansa salsa på torsdagar och tango på fredagar. Mer information om dessa externa aktörer och deras evenemang hittar du på vår nätsida och i broschyren.


SERVERING

Chicagos café erbjuder som vanligt en hel del godsaker, matnyttigt och olika dryckesalternativ under de flesta tider då kurs- eller dansverksamhet pågår i salongen.


Du får detta telegramblad eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.