Telegramblad med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

NYHETSBREV APRIL 2016

Efter ett episkt påskläger tar vi nu nya tag i april. Vi kan bland annat redan nu i helgen förvänta oss celebert besök från Finland på Jazz Noir följt av populära Syltklubben på söndag och mycket mer förstås. Så håll till godo!

Följ Chicago på hemsidan och på Facebook.


KURSOMGÅNG 3

Vi har kommit halvvägs på kursomgång 2 och allt rullar på som det ska. Redan nu vill vi dock göra er uppmärksammade på några små förändringar i kursschemat inför nästa kursomgång:

Avanceradkursen som går på den sena tiden på tisdagar kommer återigen att bli en Medelavancerad kurs. Observera att det inte längre är någon paranmälan.

Från och med nästa kursomgång kommer temaklasserna på söndagarna att vara 1 timma och 15 min långa och kostnaden för det blir då samma som för en vanlig kurs (180 sek/120 sek).


LÖRDAGARNA PÅ CHICAGO

Jazz Noir är första klubben ut i april och då vankas det en livs levande jazzorkester från vårt grannland Finland följt av Klubb Swingout som gör en uppföljning på succétemat Matiné - Filmen som kommer visas är Stormy Weather från 1943. Mer om detta samt alla teman här >>

2/4 Jazz Noir Live - Josén Pimeä Puoli
9/4 Klubb Swingout - Matiné (Film: Stormy Weather)
16/4 Live på Chicago 
23/4 Filmvisning och Elevdans
30/4 The Mooche Club


SWINGA UT PÅ CHICAGO VARJE ONSDAG

Onsdagskvällarna med prova-på-kurs och danskväll rullar envist på som vanligt. Våra swingjockeys står för musiken de flesta av dessa socialdanskvällar men åtminstånde en gång i månaden intas etablissemanget av livs levande jazzmusiker. Den 27/4 kommer Tommy Löbel Swing band och förgyller kvällen för oss.

I vårt kalendarium på hemsidan kan du se vilken DJ som spelar respektive onsdag.


SYLTKLUBBEN 3 APRIL

Du har väl inte missat att Sylklubben infaller den första söndagen i varje månad? Den 3 april är det bara att pallra sig hit för lite örongodis eller för att svänga sina lurviga. Chicago tar som vanligt ingen entréavgift den här kvällen och husbandet står till allas förfogande. Datum här >>


TEMAKLASSER PÅ SÖNDAGAR

Den sena tiden på söndagarna (20.00-22.00) vigs åt temaklasser av olika karaktär. Här ges möjlighet att grotta in sig lite extra i olika dansrelaterade ämnen.

Från och med kursomgång 3 kommer temaklasserna att bli lika långa som våra ordinarie klasser, alltså 1 timma och 15 minuter, istället för 2 timmar som de är idag. Även priset minskas till detsamma som för en vanlig klass (180:-/120:-).
Läs mer om temaklasserna här >>


3/4 Ingen temaklass - Syltklubben
10/4 Parakrobatik (Kom i par)
17/4 Parakrobatik (Kom i par)
24/4 Långsam Lindy Hop


RHYTHM SESSION 14 MAJ

För att bli en bättre par- och lindydansare är det alltid nyttigt och roligt att utveckla sin egen individuella dans. På Rhythm Session får du chansen att dansa både autentisk jazz, lära dig olika rytmer, klassiska stegkombinationer så väl som nya samt solocharleston. Vi erbjuder två olika nivåer som får vardera 3 timmars undervisning under lördagen. Lärare presenteras inom kort men redan nu går det bra att anmäla sig till denna solodansdag.


EGEN TRÄNING PÅ LÖRDAGAR

På lördagarna mellan 11.00 och 13.00 är det möjligt att träna för egen maskin. Det enda som krävs är att du, och om du tränar med en partner ni, har ett för kursomgången giltigt kurskort. Vi står för musik och lokal, du står för dansandet.


MOGENDANS OCH JAZZ PÅ MÅNDAGAR

Måndagsklubben bjuder upp till dans varje måndag. Dessa kvällar dansas det foxtrot och bugg till livejazz 20.15-23.00. Vårens datum samt vilka orkestrar som spelar när finns i sin helhet på hemsidan.
OVÄNTAD NOMINERING GÅR TILL CHICAGOS HUSBAND

Vi är otroligt stolta och gratulerar Tommy Löbel Swing Band till den prestigefyllda nomineringen till Polarpriset!


SALSA & TANGO

Som bekant kan man på Chicago dansa salsa på torsdagar och tango på fredagar. Mer information om dessa externa aktörer och deras evenemang hittar du på vår nätsida och i broschyren.


SERVERING

Chicagos café erbjuder som vanligt en hel del godsaker, matnyttigt och olika dryckesalternativ under de flesta tider då kurs- eller dansverksamhet pågår i salongen.


Du får detta telegramblad eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.