Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Malmö 4/4

 Förebyggande och hälsofrämjande arbete i skolani Malmö den 4/4

Tid 10-16 Carlsgatan 4


Göteborg

Förebyggande och hälsofrämjande arbete i skolan i Göteborg kommer att ges senare under våren. Skicka din intresseanmälan till Ung Livsstil så får du förhandsinformation om datum och kan boka din plats. 


Stockholm 20/4

Grattis du har en tonåring! är rubriken på en kväll av föreläsningar på ämnet tonåringar. Mer information kommer att anslås på www.unglivsstil.se 


Nedräkning till

Nedkopplingens Dag den 12 maj. Mer information om dagen kommer längre fram. 

 

Vetenskaps-festivalen i Göteborg 

Den 14 april håller Anna Nygren föreläsning för elever i årskurs 4-6 om inlärning, fokus och hjärnan. Den 15 april föreläser Anna Nygren och Åke Pålshammar om hur hjärnan lär sig och vad som sker när hjärnan störs mm. Läs mer om Vetenskapsfestivalen.

Oroliga föräldrar

I rapporten Medier och Ungar från Statens Medieråd framgår att 51% av föräldrarna oroar sig över hur skärmarna påverkar barnen. 44% säger att skärmarna skapat konflikter i hemmet och 63% av föräldarna har dåligt samvete för sina barns skärmtid.

Den vanligaste frågan jag får av föräldrar är: Hur mycket är lagom tid för skärmar? Mitt svar är alltid det samma; Räkna ut hur mycket tid som går åt till sömn, skola, resor till och från skolan, äta, hygien, läxor, fritidsaktiviteter etc. När de grundläggande behoven, alla måsten och sånt man valt är gjort kan man med gott samvete sätta sig vid datorn, mobilen eller surfplattan.


Ung Livsstilskunskap

Nu är delarna om stress för barn i fsk-3 och 4-6 klart. Det innehåller bildspel, manus, handledning, övningar mm. 

Övningarna för elever finns nu i två varianter. Den gamla som endast kan göras på dator och de nya som är responsiva och fungerar att göra även på mobil och surfplatta. Välj de som passar er bäst. Ni som redan tecknat en prenumeration får autmatiskt tillgång till det nya.

Ni som inte tecknat prenumeration men är intresserade av att titta på materialet kan få en endags-inloggning för att bekanta er med Ung Livsstilskunskap för att se hur det kan bidra i det förebyggande och hälsofrämjande arbetet på skolan. Mejla er förfrågan. 

Vi jobbar just nu med att ta fram ett nytt inloggningssystem vilket kommer att göra det möjligt att skapa individuella inloggningar. Det innebär att eleverna kan spara sina resultat från övningar och t ex Livsstilskollen. Det nya systemet beräknas vara klart i slutet av april. Ni som redan tecknat en prenumeration kommer att få information om hur ni byter till det nya. 


Följ och gilla Ung Livsstil på sociala medier

Facebook    Twitter    Instagram    YouTube

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.