Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Aktuellt

Stockholm 18/4

Hjärnskolan i Malmö.

Tid 10-16 Hornsgatan 15

Boka din plats på info@unglivsstil.se

Kursbeskrivning

 


Stockholm 1/6

Förebyggande och hälsofrämjande arbete i skolan. Tid 10-16, Plats Hälsans Hus. Boka din plats på info@unglivsstil.se 

Kursbeskrivning


Stockholm 13-14/3

Kompetensteamet bjuder in till två konferensdagar om psykisk ohälsa bland barn och unga. Den 13/3 föreläser Anna Nygren från Ung Livsstil om sömn, skärmar och annat som påverkar hur man mår. Man får också med sig konkreta tips för t ex stresshantering. 

Läs mer om innehåll, tider och pris. 


Stockholm 16/6

Reacta bjuder in till en heldag om ungas livsstil. Här får man tips på hur man kan jobba förebyggande och hälsofrämjande i skolan. Läs mer om innehållet, tider och kostnad. 

 

Malmö 13/6

Hjärnskolan i Malmö.

Tid 10-16 Hornsgatan 15

Boka din plats på info@unglivsstil.se

Kursbeskrivning 

Tonårshjärnan

Hur funkar en tonårshjärna? Någon som kan det mesta om hjärnan och dess utveckling är Åke Pålshammar, neuropsykolog och senioruniversitetslektor vid Uppsala universitet. I en artikel i läkartidningen jämför han tonårshjärnan med en "högpotent motor som under lång tid ska samspela med riskabelt svaga bromsar och styrsystem".

Inte konstigt att det blir lite tokigt ibland :) 

 

Det kan förklara varför ungdomar tenderar att ta större risker, ha svårare att se konsekvenserna av sitt handlande samt välja snabba belöningar framför de mer långsiktiga.

Åke Pålshammar är en av föreläsarna på kursen Hjärnskolan. Han berättar bl a om vad som händer i hjärnan vid inlärning, varför man kan vara mer eller mindre lättstörd i klassrummet och varför unga föredrar snabba belöningar framför de långsiktiga. Åke är en uppskattad föreläsare och utbildare som specialiserat sig på att popularisera hjärnan genom att på ett underhållande sätt väva ihop forskning och humor.

 


Material för ensamkommande och nyanlända

2015 ansökte 35 369 ensamkommande barn om asyl i Sverige. Av de ärenden som behandlades under 2015 beviljades 88% asyl här i Sverige. Även om det kommer långt färre ensamkommande idag är det många nyanlända barn och unga som har behov av att få kunskap om och verktyg för en hållbar livsstil.

Ung Livsstil får många förfrågningar om material för ensamkommande om livsstil.  Vi är nu i färd med att ta fram ett sådant material och skulle behöva hjälp av er. Genom att få kännedom om hur behoven ser ut i skolorna kan vi bättre anpassa materialet så att det möter de behov ni ser i era verksamheter. Vi skulle vara tacksamma om du ville bidra genom att svara på en enkät med nio frågor. Du som svarar på enkäten kan vara med i utlottningen av boken Så funkar det! -sömn, stress och lite annat. 

Här kommer du till enkäten

För att delta i utlottningen mejlar du till info@unglivsstil och skriver din mejladress samt "Jag vill delta i utlottningen av boken". Vinnarna kommer att meddelas via mejl. Sista dagen för att delta i utlottningen är 31/3. 

Tack på förhand!


Följ och gilla Ung Livsstil på sociala medier

Facebook    Twitter    Instagram    YouTube

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.