Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Att ha tur är ingen tillfällighet!

Kommer du ihåg Kalle Ankas kusin Alexander Lukas. Han med den osvikliga turen som alltid lyckades besegra Kalle. Nu har forskare visat att alla kan försäkra sig en plats i de framgångsrikas klubb. Det handlar bara om att se och ta alla de chanser som bjuds och vänja sig vid tanken på att livet vill en väl.
- Tur eller framgång är inget som trillar ner i huvudet, utan ett smörgårdsbord man själv dukar upp, säger den brittiske psykologiprofessorn Richard Wiseman som i över tio år forskade i ämnet.

Han skapade en forskningsgrupp med 400 personer som på förhand hade fått uppge om de antingen kände sig helt igenom lyckligt lottade eller kroniskt otursförföljda. I ett, av många, försök lät han gruppen räkna bilder i en tidning. För de otursamma tog det flera minuter. För det tursamma någon sekund. För på sidan 2 hade Wiseman på en halv sida skrivit med stora bokstäver hur många bilder som fanns. Texten sågs av alla de framgångsrika, medan det gick de olyckligt lottade helt förbi.

Flera personlighetstestet avslöjade att de otursamma generellt var mer spända och nervösa, vilket gjorde dem blinda för de möjligheter som oväntat dök upp. 

Lyckligt lottade är inte speciellt intelligenta eller vackra, men däremot utåtriktade och mer öppna för utmaningar. De ser och vågar fånga alla de chanser som livet serverar. Ingen undkommer olyckor, men de framgångsrika hade en förmåga att se ljust på tillvaron, även när allt föll samman runt dem.

Sammanfattningsvis kan forskningen lära oss:Alla kan med en målinriktad insats leva i medgång genom att se optimistiskt på tillvaron, räkna med ett bra liv, öppna ögonen för nya möjligheterna och, framför allt, ta chanserna när de dyker upp.
(källa: Illustrerad vetenskap)


NYHET! Ytterligare en sommarretreat!

Har du sett att jag har en retreat på sommaren? Tre helt magiska dagar för personlig utveckling där vi talar (den är alltså inte tyst). 30 juni - 2 juli finns det bara några fåtal platser kvar. Skynda om du vill följa med. Eller häng med lite senare i sommar. För idag öppnar  bokningen till en sensommarretreat helgen den 1-3 september. Bara att packa väskan och hänga med. Det är inte det vi gör vi ångrar, det är det som aldrig blev av.


Nu startar en ny kursomgång för webbkursen. 50% rabatt t o m 1 juni.

Missade du kursstarten i mars för Den stora webbkursen i livskunskap så har du möjlighet att hänga på nu. Under åtta veckor kommer 40 livslektioner i din dator.  Ett underbart sätt att lyssna på en livslektion då och då under hela sommaren. (ungefär som en ljudbok), och samtidigt ta reda på vad du verkligen vill med livet. Köp och få första kursmodulen direkt.

Anledningen till att jag vill göra gemensamma kursstarter är att jag ger coaching under kursens gång för bästa resultat. Detta är en helt fantastisk möjlighet för dig till personlig utveckling på ett mycket enkelt sätt. Du får 50% rabatt på kursavgiften vid köp för 1 juni.

En av mina buddhistiska mentorer i Laos lärde mig följande:

Identifiera vad du vill ha i ditt liv. S
ök sedan upp människor som vill samma sak. Hjälp dem att få det, så kommer även du att få det du längar efter.


OM EWA WIGENHEIM: Föreläsare.Livscoach.Kursledare.

Jag arbetar med inre hälsa och hjälper människor, privat och på företag, att hitta den de verkligen är. Vet vi vilka vi är blir vi bra på det vi gör. Föreläser, håller kurser och samtalar som certifierad livscoach. Mina tjänster är för dig som individ oberoende om vi ses i din roll som privatperson eller som ledare eller medarbetare.

Kontakt för mer information www.wigenheim.se, 070-523 89 33
Du får inspirationsbrevet för att våra vägar någon gång mötts.
Vill du inte ha det är jag borta med ett klick.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.