Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.Anmälan 2016!

Anmälan till PBR 2016 görs via vår hemsida 
www.bohusracet.se eller via Direktlänk till anmälan!


Vill du vara med?

Vill du vara med i arbetet med Pantaenius Bohusracet 2016? Kontakta oss gärna: 
kappseglingar
@outlook.com


Kolla hashtaggarna #PBR#Bohusrace15 och #Bohusracet2015 för att se bilder på sociala medier!


Seglingen med hjärtat i Bohuslän!


Drygt 120 anmälda till Pantaenius Bohusracet!

Hittills är det 122 anmälda till årets race. Skynda att anmäla för att bli garanterad en plats vid årets härligaste kappsegling!

Obs! Anmälningsavgiften höjs 1 april!

Anmälningsavgiften är 850 kr. Om anmälan sker efter 2016-03-31 är avgiften 950 kr. Vid efteranmälan är startavgiften 1050 kr. 


Båttyper som tävlar i egen klass

Hittills har dessa båttyper 3 anmälda och har eget klasspris:

  • Comfort 30
  • Contrast 33
  • Cumulus
  • Dehler 34 SV/ Dehler 35
  • First 35
  • Life 7.5
  • NF
  • X332
  • X99

Det finns en del som har två båtar i samma klass anmälda - så få med ytterligare en så blir det en egen klass!!

Se anmälda båtar här!


Foto: Tommy Holl / Idrottens affärer, IA

Segelsällskapet Viken Ägirs Uddevalla Water Week har hyllats och fått pris som Årets överrasknings event

- Jätteroligt att vi uppskattas för det vi gör för det Marina föreningslivet och för Uddevalla, säger Göran Bäckström, ordförande i SSVÄ.

Priset delades ut av Västsvenska Idrottsförbundet och Västergötlands Idrottsförbund på Träffpunkt Idrott på Svenska mässan i Göteborg.

Motivering: “Segelsällskapet Viken-Ägir har genomfört Pantaenius Bohusracet sedan år 1996. Till 2015 bestämde de sig för att lyfta arrangemanget ordentligt och skapade Uddevalla Water Week, ett maritimt storevenemang i Uddevalla centrum.

Läs mer


Fem snabba...

... ställer vi til Sanna och Håkan Hambeson, som i år seglar Pantaenius Bohusracet tillsammans för 7:e gången.

1. Vad är det bästa med Pantaenius Bohusracet?
- Naturupplevelsen kombinerat med tävling.

2. Vilken sträcka tycker ni är den jobbigaste sträckan?
- På väg söderut från Kosterfjorden tills någon timme före mål. Då är man trött och det är svårt att vara koncentrerad.

3. Skall ni segla PBR 2016?
- Ja absolut.

4. Hur förbereder ni er inför racet?
- Vi tillagar ett antal goda matlådor som lätt kan värmas i ugn. Vi seglar mycket!

5. Erat bästa tips?
- Ha liggunderlag tillhands i sittbrunnen, att sitta o ligga på, det isolerar skönt mot kall plast.


Läs om hur det hela startade

Norska Seilmagasinet intervjuar Pär Bäck under Båtmässan. https://www.seilmagasinet.no/innhold/?article_id=37754


Presentation av sponsorer

Här kommer en presenation av våra sponsorer. Tack för att ni ställer upp - Vi hade inte kunnat genomföra Pantaenius Bohusracet utan er! 


Abba - Företaget grundades redan 1838 och den 1 januari 2014 slogs Abba, Procordia och Frödinge ihop och bildade Orkla Foods Sverige. Men Abba är fortfarande en kvalitetsgaranti och ett hav av möjligheter för alla som vill laga, äta och bjuda på mer fisk och skaldjur. Läs mer.


Båtmässan i Göteborg – trots namnet är Båtmässan inte bara en mässa för de redan båtfrälsta, utan också en mässa om livet i, vid och på vattnet. Du hittar också en Upplevelsehall som är späckad med spännande aktiviteter. Kom och testa segling, kajaking, Stand up paddling, radiostyrda båtar och mycket annat i "pröva på"-poolen, njut av god mat, eller heja fram vinnaren i Lilla Tjörn Runt Indoor Cup. Allt detta i en fantastisk västkustmiljö! – Se mer på www.batmassan.se


Destination Uddevalla – vårt gemensamma nätverk för alla inom turismnäringen i Uddevalla kommun. Mer om detta kan du läsa på
www.destinationuddevalla.com


Dockspot – Dockspot grundades 2009 som ett resultat av en hög efterfrågan från båtgäster som ville planera och boka sin Båtsemester online. Dockspot gör attraktiva kustpärlor tillgängliga för alla båtgäster som vill ha en högkvalitativ semesterupplevelse! Blir du nyfiken och vill veta mer? Gå in på www.dockspot.com


FSE Robline utvecklar produkter till din båt, där allt måste fungera perfekt oavsett om du seglar Americas Cup eller förtöjer din båt när västanvinden viner på västkusten! Receptet är enkelt – Vi utvecklar och tillverkar produkter som vi själva skall använda utan kompromisser. Blir du nyfiken, kan du läsa mer om detta på www.robship.se


Lewmar är en av världens största tillverkare av marinutrustning. Tillverkning sker i Storbritannien och USA och produkterna omfattar ankarspel, bogpropeller, luckor, ventiler, block och beslag, vinschar, glasrutor och segelbåtstyrning. Fokus på innovation och kvalitet driver Lewmar framåt med nya produkter för ett bättre liv ombord. Läs mer.


North Sails – Köp Gennakrar, Spinnakrar och 3Di… Slitstyrka och prestanda, för alla storlekar! Med flera olika modeller finns det allt en som passar dina behov! Läs mer på www.northsails.se

 


Pantaenius, vår stora specialist på båtförsäkringar! Med kunskap och internationalitet är Pantaenius-gruppen specialiserad på tre försäkringsområden: Företagsförsäkring, Båtförsäkring och Online Båtförsäkring. Läs mer på www.pantaenius.se


När det gäller profilering av de anställdas plagg de arbetar i betyder detta så mycket såväl internt som externt. Internt stärker det samhörigheten, känslan för företaget samt en proffsigare framtoning som styrker de anställdas yrkeskompetens.

När det kommer till den externa inverkan det har att vara klädd på ett proffsigt och korrekt profilerat vis så är det helt enkelt så att det är den första bilden du ofta får av ett företag.

Att kunna möta sina kunder i en trevlig fräsch kollektion höjer såväl personalens som kundernas uppfattning och känsla om ert företag. Vi har kläder för såväl kontoret som produktionspersonal eller vilken verksamhet det kan tänkas vara. Läs mer.


Ramirent har alltid levererat lösningar, och är ett av Sveriges största maskinuthyrningsföretag. Förutom uthyrning ger de även stöd hela vägen från behovsanalys och projektering till installation, logistik, utbildning, underhåll och demontering. Läs mer på www.ramirent.se


Seascape är ett ungt varv som bara är fem år gammalt men redan har fått en status som det ledande båt tillverkare med snabba trailbara bobara båtar.

Seascape 18 One design över 400 sålda båtar i Europa.

Seascape 24 NEW 2016. Den ultimata båten för er som söker en snabb, rolig båt där ni även har möjlighet att bo i den.

Seascape 27 Offshore båt som är trailbar och en otrolig båt med hög prestanda.

Seacape är ett livstil koncept som har framtiden för sig. 

Läs mer.


Vi bedriver reguljärtrafik med fartygen för att förstärka det kulturhistoriska och maritima värdet för Uddevalla Kommun.
Vi har en över hundraårig historia bakom oss och är glada över att dela med oss av den. Skärgårdsbåtarna är i dag en självklar del av stads- och havsmiljön för Uddevallas invånare och besökare och så skall det förbli. Vi som har förmånen att jobba med båtarna känner både allvaret i och glädjen i detta. Vi är med och förvaltar ett av stadens finaste arv och det gör vi med stolthet! Läs mer.


Uddevalla Energi - Varje dag! Producerar, säljer och distribuerar el, värme och kyla, behandlar avfall, bedriver renhållning samt tillhandahåller energi- och bredbandstjänster till hushåll och företag inom huvudsakligen Uddevalla kommun. Verksamheten kännetecknas av höga miljökrav och konkurrenskraftiga priser! Läs mer på www.uddevallaenergi.se


Några ord från Göran

Hej!
Sjösättningen är nu klar eller står för dörren för de flesta av oss. Visst är det en härlig tid att se fram emot.
Passa nu på att se över båten så att allt funkar och håller för hårt väder och för enbart 4 händer.
Planeringen av PBR pågår och går nu in i ett mer intensivt skede då allt ska funka och helst överträffa era förväntningar.
Vi gör så gott vi kan.
PBR ingår ju nu i ett SS Viken Ägir event som heter Uddevalla water week.
Mer om detta i nästa nummer!

Känner du til personer eller företag som vill stötta oss eller samarbeta med oss så maila eller ring.

Ha de gott!

Göran Bäckström, tävlingsledare.


Med seglarhälsningar,
Arrangörsgruppen hos Viken Ägir, SSVÄDu får detta nyhetsbrev eftersom du deltagit i Pantaenius Bohusracet eller skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.