Tyck om din innerstad - Nyhetsbrev #5. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Tyck om din innerstad

Handel, tillgänglighet, jämställdhet, idrott och konst. Det finns många perspektiv på innerstaden. Fokusgruppen är projektets verkliga experter!

Fokusgruppen består av människor som på olika sätt är engagerade i innerstadens utveckling. En är engagerad i stadsodling, en annan driver en frisörsalong och en tredje bevakar de synskadades intressen. Fokusgruppen kommer att följa projektet och inbjuds att delta i alla seminarier och workshops. Genom deras expertis och engagemang ser vi till att alla perspektiv kommer med. Har du också ett perspektiv som du vill bevaka? Berätta för projektledare Anna Jägvald, 021-39 32 11 eller anna.jagvald(a)vasteras.se

Foto: Pia Nordlander
Foto: Pia Nordlander, BildN

Citysamverkan tycker om sin innerstad

I torsdags besökte projektledare Anna Jägvald Citysamverkans frukostmöte och informerade om Tyck om din innerstad. Mötet, som modererades av Citysamverkans VD Maria Fors, var mycket välbesökt. "I Västerås innerstad finns en lång tradition av samverkan mellan handlare, fastighetsägare och kommun. Det här målbildsarbetet är ytterligare ett steg på vägen. Vi hoppas på ett stort engagemang från medlemmarna i Citysamverkan!" meddelar Anna.


Hej Jonas Bresser!

Foto: www.direktpress.se

Jonas, du är verksamhetschef på Växhuset och sitter i samverkans-gruppen. Vad gör Västerås innerstad unik, tycker du?

Närheten och blandningen av det kommersiella, kulturella och naturliga mötesplatser. 

Hur ser du på din roll i det här projektet?

Jag vill bidra med tankar och idéer utifrån ett kreativt och socialt perspektiv. Lyfta de mjuka värdena i att människor vill mötas, uppleva och känna.

Vilken färg förknippar du med Västerås innerstad?

En blandning mellan grön och blå. Det gröna symboliserar alla fina parker och det blåa symboliserar vattnet som Mälaren och Svartån​.

Vilken plats i Västerås innerstad visar du upp för en släkting som kommer på besök?

Det blir en promenad från kyrkbacken förbi Domkyrkan, längs Svartån, genom city och ner till hamnen och Mälaren.

Innerstaden om 50 år – hur tror du att den ser ut?

Framförallt så hoppas jag att vi har vågat att sätta en tydlig identitet på innerstaden som gör den unik och intressant och som vi som Västeråsare känner oss stolta över.


Läs tidigare nyhetsbrev

Vill du hänga med från början? Läs alla nyhetsbreven:

Nyhetsbrev #1

Nyhetsbrev #2

Nyhetsbrev #3

Nyhetsbrev #4

Vi jobbar för Sveriges bästa city

Tyck om din innerstad är nummer 51 i raden av projekt som genomförs för Sveriges bästa city. Bland tidigare projekt märks allt från omdaningen av gå-city (nummer 1) till vinterns succé, de lysande rådjuren i Vasaparken (nummer 48).


Startseminariet den 9 mars

Alla är varmt välkomna till startseminariet den 9 mars kl 18-21 på Stadshotellet. Inbjudna talare är Thomas Hellquist, professor i arkitektur och Sofia Ulver, ekonomie doktor. Vår egen kulturdirektör Anders Lerner talar under rubriken "Den kulturella apan". Vad menar han med det? Det får du veta på startseminariet. Anmäl dig gärna till anna.jagvald(a)vasteras.se men det går också bra att bara dyka upp.

Program för kvällen


Ring så kommer vi

Vill du diskutera innerstadsfrågor tillsammans med din förening eller på din arbetsplats? Ring så kommer vi! Kontakta projektledare Anna Jägvald på 021-39 32 11 eller e-posta anna.jagvald(a)vasteras.se


Kahoot!

Vässa tanken, under startseminariet den 9 mars kl 18-21 på Stadshotellet blir det innerstadsquiz. Har du en smart telefon så ta med den. Med hjälp av verktyget Kahoot kommer alla att få visa sina innerstadskunskaper. Hur många allmänna parkeringsplatser finns till exempel i vår innerstad? Fina priser utlovas!


Glöm inte webbenkäten

Fyra enkla frågor. Dina svar är viktiga. Innerstaden behöver dig!

Gå till webbenkäten


Tipsa en vän om nyhetsbrevet

Nyhetsbrevet är ett bra sätt att hålla koll på inbjudningar, evenemang och uppföljning. Tipsa en vän!

 


facebook

Tyck om din innerstad finns på Facebook. #tyckomdininnerstad

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är engagerad i projektet eller för att du har skrivit upp dig för att prenumerera. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.