Tyck om din innerstad - Nyhetsbrev #4. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Tyck om din innerstad

Webbenkäten har lockat många att lämna synpunkter på innerstaden. Svaren handlar om allt från betong till mysfaktor.

"Västerås är min stad - det är hemma" svarar någon. En annan menar att "det bästa är att det är nära till allt".

"Staden kan kännas tråkig på utsidan, även fast den är rolig på insidan" skriver någon. Vi som arbetar i projektet börjar förstås genast fundera: Hur kan utsidan utvecklas för att bli lika rolig som insidan? 

Naturliga mötesplatser, spännande konstnärlig gestaltning och en satsning på Svartån är exempel på förslag för att utveckla innerstaden. "Dyrare parkering" menar någon medan en annan tycker att "billigare parkering" är nyckeln.

Webbenkäten är öppen för fler svar. Avslutningsvis ännu en röst från enkäten: "Bra som ni gör att lyssna in – vad vill de som bor här!"

Foto: Pia Nordlander
Foto: Pia Nordlander, BildN

Tystnad, tagning!

I torsdags förvandlades Sigmatorget till en inspelnings-plats. Fredrik och Anna från Servicepartner tar fram en kort reklamfilm för Tyck om din innerstad. Ett stort gäng glada västeråsare stod redo att uttala den självklara repliken "Tyck om din innerstad". Filmen kommer snart att visas på facebook och på webben.

Fredrik Ydhag filmar Felix Blomstergren som tycker om sin innerstad

Hej Maria Fors!

Foto: Pia Nordlander, BildN

Maria, du är VD för Citysamverkan och sitter med i projektets samverkansgrupp. Vad betyder "Tyck om din innerstad" för Västerås city?

Det här är en nyckelfråga för oss! Ett led i vårt arbete att bli Sveriges bästa city.

Vad gör Västerås innerstad unik i dina ögon?

Hånglet, det vill säga samarbetet mellan handel, fastighetsägare, kommun och kulturliv. Utbudet, här finns ju allt! Och så kontakten med Mälaren och den fantastiska skärgården.

Vad berättar du om Västerås innerstad för en person som aldrig besökt Västerås?

Jag berättar att Västerås har allt. Gammalt och nytt. Vatten och natur. Näringsliv och nöje. Dag- och kvällsliv. Liten stad och storstad på samma gång. Och allt är så nära, "10-minutersstaden" står sig som begrepp.

Vilken är din favoritstad i världen? 

Det är Västerås. På riktigt!

 

Projektflyer klar

Nu finns en flyer som kortfattat beskriver "Tyck om din innerstad". Vill du ha egna ex att sprida till dina kunder/kontakter? Mejla din beställning till linnea.viklund(a)vasteras.se


Tyckare eller framtidsspanare?

Vem är du? Vilka är dina hjärtefrågor? Vi söker deltagare till en serie workshops kring innerstadens utveckling. Kontakta projektledare Anna Jägvald för mer information. Ring 021-39 32 11 eller e-posta anna.jagvald(a)vasteras.se


Startseminariet närmar sig

Tänk dig ett start-seminarium fyllt av innerstadskunskap. Nu händer det, här i Västerås!

Thomas Hellqvist, professor i arkitektur, ger oss nycklarna till den attraktiva staden och Sofia Ulver, ekonomie doktor, guidar oss genom konsumtionstrenderna. Onsdag den 9 mars kl 18-21 på Stadshotellet. Anmäl dig gärna till anna.jagvald(a)vasteras.se, men det går också bra att bara dyka upp!


Du missar väl inte webbenkäten?

Fyra enkla frågor. Dina svar är viktiga. Innerstaden behöver dig!

Gå till webbenkäten


Tipsa en vän om nyhetsbrevet

Nyhetsbrevet är ett bra sätt att hålla koll på inbjudningar, evenemang och uppföljning. Tipsa en vän!

 


facebook

Tyck om din innerstad finns på Facebook. #tyckomdininnerstad

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är engagerad i projektet eller för att du har skrivit upp dig för att prenumerera. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.