Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Februari 2016

Västra Götaland

GöteborgsOperan och Share Music skapar nytt musikteaterverk

Med ett öppet call inleddes samarbetet kring ett nytt verk av GöteborgsOperan och Share Music Sweden förra året. 155 tonsättare från 34 olika länder skickade in sina ansökningar.

Nu har danska Line Tjørnhøj valts ut att komponera verket tillsammans med textförfattaren Erik Fägerborn. Stephen Langridge, GöteborgsOperans konstnärliga ledare Opera/drama står för regin. Det nya musikteaterverket, med arbetsnamnet Projekt Amplitud, handlar om att utforska olika röster. Urpremiär våren 2017.

Läs mer om samarbetet.

Över 150 sökande från fyra länder

Vi sökte personer till vår nya ensemble och fick träffa en mängd spännande människor under våra audition workshops på Operaverkstan vid Malmö Opera, Riksteatern i Stockholm och GöteborgsOperan.

När den nya ensemblen har valts ut, kommer de att medverka i skapandeprocessen tillsammans med artister från GöteborgsOperan i vårt nya musikteaterverk!

Läs mer om våra auditions.


Skåne

Share Musics kontor i Skåne

Under 2016 påbörjar vi utvecklingen av våra regionala kontor. Först ut är Skåne och under året startar vi även i Skövde. Vi har fått utvecklingsbidrag av Region Skåne och är otroligt glada över denna möjlighet! 

Läs mer om vårt kontor i Skåne.


Sverige

Kurser 2016

Dags att börja presentera årets kursutbud! I år erbjuder vi bland annat: 

  • Minikurs i juni på GöteborgsOperan
  • Fördjupningskurs under hösten i Skövde
  • Minikurs under hösten i Skåne

På vår webbsida hittar du senaste informationen.


Anlita Oss!

Vet du något sammanhang där Share Music skulle kunna bidra? Vi erbjuder föreläsningar, seminarier och fortbildningsdagar, samt workshops och kurser.

Vi bidrar med nya perspektiv och inspiration - för alla som är intresserade av konstnärlig utveckling, delaktighet, samhällsengagemang, och vårt rättighetsbaserade arbete!

Läs mer om våra tjänster.


Internationellt

Vårt arbete i Belarus

I Belarus har vi arbetat sedan 2009 för att bidra till ett mer inkluderande samhälle, genom konst och kultur. Erfarenheterna utvecklar vi vidare inom projektet Sofit, där målet är att sprida vår kunskap bredare och skapa en kunskapsplattform som både akademiker och praktiker kan använda sig av. 

Om projektet Sofit.

Våra aktiviteter, workshops och FN-besöket.

Seminariet för journalister med medverkande från Utbildningsradion.


Pågående

Projekt och aktiviteter

Göteborg: Workshops på uppdrag inom projektet KulturXplosion, som drivs av kulturskolorna i Örgryte-Härlanda och Askim/Frölunda/Högsbo.

Borås: Fortsättningen av utbildningsprogrammet Co:WORK på Brygghuset.

Gomel, Belarus: Workshops inom projektet Sofit.


Följ oss

Följ oss via Facebook, Twitter, YouTube, LinkedIn
och Instagram

Kontakta oss

E-post: info@sharemusic.se | Tel: 0390-415 08
Share Music Sweden, Box 56, 563 22 Gränna