Tyck om din innerstad - Nyhetsbrev #3. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Tyck om din innerstad

Uppdraget är att ta fram en målbild för innerstaden. Men vad är innerstaden? Och vad är det som ska göras?

Anna Jägvald, projektledare, reder ut begreppen: 

- Innerstaden har ingen exakt avgränsning. Området innanför cityringen ingår givetvis, men även till exempel Kopparlunden, stationsområdet, Lögarängen, Djäkneberget och högskoleområdet.

Men du, Anna, "målbild", vad handlar det om egentligen?

- En jättestor dialog! Alla idéer som kommer upp under arbetets gång ska smältas samman till en målbild. Den ska ge kraft och riktning för en fortsatt positiv utveckling av innerstaden.

Foto: Pia Nordlander
Foto: Pia Nordlander, BildN

Cykelrådet tycker till

Västerås stads cykelråd är ett gäng cykelintresserade människor som träffas regelbundet för att få information och ge input till kommunens arbete med cykel. I en intensiv gruppdiskussion kring innerstaden härom veckan lyfte man bland annat behovet av cykel-parkeringar, cykelbanor och spontana mötesplatser. Tack cykelrådet för alla bra idéer!


Hej Lotta Lindstam!

Foto: Pia Nordlander, BildN

Lotta, du är Västerås stads stadsbyggnadsdirektör, medlem i både styrgruppen och samverkans-gruppen. Vad gör Västerås innerstad unik, tycker du?

Mångfalden! Det svaret gav en kinesisk turist i Stockholm en journalist. Jag tänkte han kunde lika gärna ha varit i Västerås; visserligen lite mindre allt, men ändå…

Vilken är din favoritstad i världen? 

Barcelona har en speciell plats i mitt hjärta. För mig har Barcelona den franska elegansen, den italienska sinnligheten och den spanska nästan vulgära lekfullheten. Allt på en gång.

Hur doftar det i Västerås innerstad?

Västerås doftar mycket, men det är ingen påträngande doft. Det doftar stad. Grönskan och vattnet; både Svartån och Mälaren doftar. Och alla stadens matställen har sina dofter.

Vad berättar du om Västerås innerstad för en person som aldrig besökt Västerås?

Det är en vänlig stad. Jag rekommenderar verkligen stockholmare att handla i Västerås. Här får man service!


Läs tidigare nyhetsbrev

Vill du hänga med från början? Läs alla nyhetsbreven:

Nyhetsbrev #1

Nyhetsbrev #2

Kommuntjänstemän tycker om sin innerstad!

Foto: Mari Kedevik

Den 8 februari hade den kommunala projektgruppen sitt första möte. Deltagarna kommer från många av våra förvaltningar och bolag. Gruppen diskuterade bland annat upplevelserika stråk, grönstruktur och fördelarna med markvärme.


Tyckare eller framtidsspanare?

Vem är du? Vilka är dina hjärtefrågor? Vi söker deltagare till en serie workshops kring innerstadens utveckling. Första tillfället är tisdag den 15 mars på Expectrum. Kontakta projektledare Anna Jägvald för mer information. Ring 021-39 32 11 eller e-posta anna.jagvald(a)vasteras.se


Startseminarium med interaktivitet

Under startseminariet den 9 mars kl 18-21 på Stadshotellet kommer alla att kunna göra sin digitala röst hörd. Har du en smart telefon så ta med den. Det blir interaktiva övningar under kvällen, och möjligheter att ställa frågor och lämna synpunkter via sms.


Glöm inte webbenkäten

Fyra enkla frågor. Dina svar är viktiga. Innerstaden behöver dig!

Gå till webbenkäten


Tipsa en vän om nyhetsbrevet

Nyhetsbrevet är ett bra sätt att hålla koll på inbjudningar, evenemang och uppföljning. Tipsa en vän!

 


facebook

Tyck om din innerstad finns på Facebook. #tyckomdininnerstad

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är engagerad i projektet eller för att du har skrivit upp dig för att prenumerera. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.