Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.Apans År

Gott Nytt År.... igen!

Den 8 februari går vi in i Apans år enligt den kinesiska astrologin. Kineserna delar in åren i cykler där varje år representeras av ett djur och en energi. Det finns 12 olika djur (råtta, oxe, tiger, kanin, drake, orm, häst, get, apa, tupp, hund och gris) och fem energier; trä, eld, jord, metall och vatten, och därför är en cykel 60 år lång.

Apans år är den kinesiska astrologins nionde år. Det är väldigt speciella krafter som styr och påverkar detta tecken. Apor är nytänkande och gillar att gå sin egen väg. De är mycket intellektuella och tycker om när det går snabbt i livet.

Apans år kännetecknas av upptäckarglädje, humor, nyfikenhet, intellekt och inte minst lite tjyvaktiga saker såsom skvaller och att snoka runt i saker man inte har att göra med. Ibland är apor lite för nyfikna.
År som var apans år: 1908, 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016.

 P.S Glöm inte kolla aktuella erbjudanden på min hemsida!
www.minabehandlingar.se


Förbättra Ditt lymfsystem!

Det lymfatiska systemet är ett av två cirkulationssystem i kroppen och dess huvudsakliga uppgift är att flytta immunceller och döda cellrester genom kroppen dit de kan tas bort eller återanvändas. Ett dåligt fungerande lymfatiskt system är en riskfaktor för en rad olika sjukdomstillstånd.

... men vad är lymfsystemet?
Det lilla du kanske hört om det lymfatiska systemet är att det är jämförbart med ett avlopp. När det är stopp i rören pga ansamling av partiklar av hår, hudrester, rengöringsmedel, mat mm blir där en grogrund för bakterier. Till slut börjar det lukta illa. För att undvika detta behöver du regelbundet underhålla och städa. Det är samma sak med det lymfatiska systemet, du behöver även "städa" detta "rörsystem" för att må riktigt bra.

Ett överbelastat lymfatiskt system innebär ett konstant stresstillstånd för kroppen vilket bl a leder till ett försvagat immunförsvar och därmed till ohälsa och sjukdom. Ett stopp i ditt lymfatiska "avlopp" kan leda till ansamlingar av toxiner.

Kanske är dina symtom kroppstelhet, huvudvärk, uppblåshet, svullnad, hudproblem, kalla extremiteter faktiskt ett resultat av ett trögt lymfsystem som behöver renas.

Här är några avgiftningsstrategier som kan hjälpa dig att förbättra ditt lymfatiska system och se till att det fungerar:

1. Aktivt minska stressen
Följande aktiviteter förbättrar flödet av lymfvätska genom kroppen eftersom de begränsar både psykisk och fysisk stress på lymfsystemet:

 • God hållning
 • Regelbunden stretching
 • Andningsövningar
 • Meditation
 • Qigong, Tai Chi, Yoga, 

Utmärkta strategier för att lindra ångest och stödja immunförsvar, liksom bra metoder för attt minska stopp i rören och stimulera avlägsnandet av patogener (sjukdomsframkallande orsaker) från kroppen.

2. Rörelse och motion
Balanserad rörelse och motion kan vara ett av de mest effektiva och enklaste sätten att förbättra ditt lymfatiska system.
Ökar syretillförseln till vävnader och celler och stimulerar blodcirkulationen. När vi inte regelbundet rör på våra kroppar, stannar gifter kvar i muskeln. Börja t ex med dagliga promenader.

3. Fysiska blockeringar
En blockering i övre bröstregionen kan förhindra dumpning av gifter från det lymfatiska systemet. Bröstkorgen fungerar som en stor lymfatisk pump och är avgörande för lymfcirkulationen. Korrigera anatomiska blockeringar genom behandling med Tui Na Akupressur och Smärtterapi.

4. Örter
Örter är en fantastisk källa för att stötta och avgifta det lymfatiska systemet.  
Här är några exempel:
Eteriska oljor kan tillsättas massageolja för att öka effekten av manuell lymfdränage. Stärker immunförsvaret genom att lindra ångest och stress, ökar cirkulationen i kombination med lymfdränerande massage.
Mjölktistel är kraftigt avgiftande och känd för att rengöra magtarmsystemet, lever och njurar, samt främja sköldkörtelns funktion. Använd mjölktistel för att hjälpa till att bekämpa inflammation i kroppen och stötta ett friskt immunsystem.
Essiac te avgiftar och stärker immunförsvaret
Manjistha te renar levern och blod, bra för menstruationsproblem, hudproblem, stärker immunförsvaret.

5. Svettning
Huden är vårt största organ och ett av de fyra sätt vi har att föra bort det vi inte behöver i kroppen. (De övriga är genom tarmtömning, urinering och utandning). Svettning är alltså en av de mekanismer som kroppen har för att eliminera gifter. Motion främjar så klart svettning.

6. Torrborstning.
Underlättar avlägsnandet av toxiner som byggts upp på vår hud. Använd en hudborste eller svamp och gnugga försiktigt över huden mot armhålor, bröstbenet, ljumskar där stora ansamlingar av lymfkörtlar finns. Ökar lymfflödet genom att stödja cirkulationen under huden.

7. Antiinflammatorisk kost
Bestående av hälsosamma fetter och rik på antioxidanter är avgörande för att stödja ett friskt immunsystem. Några ex på antiinflammatoriska livsmedel:

 • bär; blåbär, tranbär, hallon, körsbär
 • grönsaker
 • manjistha te, golden milk
 • gurkmeja, ingefära, kanel, vitlök
 • kokosolja, oliv- och rapsolja
 • nötter och frön

Lymfkärl finns även vid tarmarna och är känsliga för nedbrytning av osunda kostvanor.

8. Undvik åtsittande kläder
Ja, trots att modet föreskriver annat, så är det faktiskt så att våra kroppar fungerar på samma uråldriga vis som i begynnelsen...
Undvik alltså åtsittande plagg som bygelbh för att förhindra onödiga begränsningar av lymfkärl. Lymfkörtlar är starkt koncentrerarde runt bröstkorgsregionen och ska dränera vätska från bröst och armar. Begränsa inte det lymfatiska flödet!

Jag vet inte hur många kvinnor jag rekommenderat att sluta med bygelbh pga av smärta i bröstkorgsområdet och som därmed sluppit smärta....

9. Manuell Lymfdränage och Klassisk Bindvävsmassage
Generellt så förbättrar massage immunförsvaret och kan lindra symtom på t ex kronisk trötthet och smärta, det är även viktigt med den manuella beröringen då det bl a minskar stress och smärta.

Massagemetoder såsom Manuell Lymfdränage och Klassisk Bindvävsmassage tar dessutom bort blockeringar och främjar flödet och dränering av lymfa genom kroppen, och för bort gifter och slagg av t ex medicinering, dålig kost mm.

Jag behandlar i båda teknikerna, och även i en unik kombination av de båda som kallas Djupgående Cirkulationsmassage. 

Behandlingarna är mycket behagliga, effektiva och välgörande!

I mina behandlingar använder jag högkvalitativa oljor somockså innehåller eteriska oljor för att ytterligare stötta och hjälpa det lymfatiska systemet. Även Dr Bach´s läkande och balansernade eneriger finns i oljorna, mer om det i kommande nyhetsbrev!

Om du upplever begränsningar liknande de jag beskrivt ovan, rekommenderar jag varmt någon av ovanstående behandlingar! Om du inte vet vilken som passar dig bäst, så välj Ny Kundbehandling, så bestämmer vi vilken när Du kommer!

 Kroppen vill vara fri!

 

Källor:
KroppsHarmoni Terapeutskolan;PDQ (Physician Data Query) och Editorial Board rapporterar att eteriska oljor stimulerar läkning genom neuroimmunomodulation (summan av samspelet mellan nervsystemet, endokrina och immunsystemet),The truth about Cancer,Dr. David Jockers DC, MS,


Välkommen till mina Mottagningar:

Lugn & Go ligger på Fatbursgatan 18 A, precis brevid Södra Station.

Läs mer om de behandlingar jag erbjuder genom att klicka på knappen nedan. Där hittar du också lediga tider och annan information!

 


       Vita Bergens Hälsocenter ligger på Skånegatan 91 alldeles intill                Nytorget och Vitabergsparken.

       Läs mer om de behandlingar jag erbjuder genom att klicka på                      knappen nedan. Där hittar du också lediga tider och annan                            information!


Behandlingar hos Happy Buddha Yoga Studio bokar du genom att ringa mig, 073-654 29 06. Välkommen!

S:t Eriksgatan 104

 


Gilla och dela Mina Behandlingar på facebook!

Var med i utlottningen om en VALFRI GRATIS BEHANDLING,

vinnare dras när sidan uppnått 200 "likes"!

facebook

Madeleine Gustafsson
Telefon: 073 - 654 29 06
Mail: madeleine@minabehandlingar.se

Hemsida: minabehandlingar.se

Välkommen!


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.