Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Välkommen till ProPubliks tredje nyhetsbrev vars målsättning är att lyfta fram nya funktioner och ge tips om hur ni kan använda systemet i ert långsiktiga publikarbete, och som denna gång fokuserar på hur man drar störst nytta av en gratismatch. Läs i intervjun med AIK:s Sevve Saberi, hur de lyckats.


HUR FÅR NI UT MEST AV ERA "GRATISMATCHER"?

Mer eller mindre alla lag i alla de större lagidrotterna kör idag någon form av match med fritt inträde, där deras partners täcker upp för de missade biljettintäkterna.

Som experter inom området publikutveckling anser vi generellt att det är en bra aktivitet då den ger en möjlighet att visa upp sin idrott och evenemang. Med små enkla medel kan man dock få ut mer än bara en full hall vid ett tillfälle.

Kräv registrering för att få gratisbiljett

  • Vår grundtes är att i alla lägen vid rabatterade biljetter ska tvinga besökaren att köpa eller registrera sig via nätet. På så sätt bygger ni en databas och kan kommunicera med dessa kunder framöver. Om kunden inte ens vill registrera sig för att få en gratisbiljett hur ska ni då någonsin få dem att betala via nätet?

Skapa möjligheter för extra intäkter

  • Vi vet att priset inte är det avgörande, har ni väl lockat in dem att registrera sig kan ni lägga in möjligheter att garanterat få bättre biljett, t.ex långsida, sittplats. Ni kan också använda registreringen som en garanti för att få plats förutsatt de är på plats senast 15 minuter innan matchen. De som inte registrerat sig får gå in då det är 15 minuter kvar och får då de sämre platserna och kanske ingen plast alls.

  • Lägg med möjlighet att lämna frivilligt bidrag, köp av 50/50-lott, mat, dryck, souvenir.

Utnyttja möjligheten att kommunicera innan under och efter matchen

  • Eftersom ni har mailadresserna till de som ska gå kan ni enkelt skicka en ett välkomstmail som är anpassat för sällanbesökarna och kanske även gör en ”handboll/fotboll/hockey/bandy/basket för rookies” som beskriver regler och besöket i er arena.
  • Gör er synliga på evenemanget och var beredda på att hjälpa den nya publiken
  • Skicka ett tack för besöket efter matchen, med ett nytt rabatterat erbjudande till en ny match.

AIK Hockey kommer köra en gratismatch den 20:e februari mot Björklöven, de har som Attendance2-kund jobbat efter ovanstående strategi. 

Vi tog ett snack med Sevve Saberi, ansvarig för publik och marknad på AIK hockey och hur de tänker sin så kallade gratismatch, där deras sponsorer och partners betalar entréavgiften så att publiken kan gå in fritt.

Ni har valt att ge er publik möjlighet att säkra upp biljetter genom att endast betala en administrations avgift på 25 kr och boka via en nätet , hur tänkte ni?

  • Vi ser det som en extremt bra fördel om vi tidigt kan meddela arenan att vi har fullt, samt att vi vill ge dem som betalar och bokar tidigt möjligheten till bättre platser. Sedan är det självklart en fördel att vi ökar vår databas på kunder så att vi kan kommunicera med dem och försöka locka tillbaka dem. En annan möjlighet som vi lagt in i år är att de kan förboka sina 50/50-lotter och ge frivilligt bidrag till AIK hockey. 

Kan ni redan nu bedöma om det är en lyckad strategi?

  • Vi la ut en nyhet om det i söndags 31:a januari och har i skrivande stund, 24 timmar senare nästan 1000 biljetter sålda. Vi ser att vi sålt knappt 40 50/50-lotter och lika många har skänkt 20 kr till AIK Hockey. Som ni vet, många bäckar små. Läs intervjun i sin helhet här.

Nu kan ni själva skapa flervalsalternativ då ni skapar extrafält. Det är mycket bra att använda då ni exempelvis ska skapa bokningssidor för souvenirer eller camper. Då väljer ni flerval och klickar på alternativ, där ni sedan skapar t.ex Small, medium, large. 


Alla ni som vill fokusera på försäljning och specifikt utveckla publiken, har behov att komplettera ert biljettsystem med ProPublik, hör gärna av er för ett möte där vi kan se hur ni kan få ut maximalt av oss och systemet.

Med vänliga hälsningar

 

Janne Ednertz

+46(0)707 50 70 64

jan.ednertz@propublik.se

www.attendance2.com


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.