Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.Gott Nytt År alla Stavgardsvänner!

Kära medlemmar gamla som nya, alla bidragsgivare och alla de som hjälpt till på våra aktivitetsdagar. 

För att få snurr på verksamheten, har vi fått ägna en hel del ideellt arbete under det gångna året. Vi kan glädja oss åt att det har gått bättre än vi vågade hoppas på. Vi har haft 16 lägerskolor, kommit igång med kurser och mindre event. Utökat sommarguidningen och haft en stor jubileumsfest när Stavgard fyllde 40 år.

Stor hjälp var naturligtvis de ekonomiska bidrag vi fått från Föreningen Hem och Samhälle, Stiftelsen Gotlandspressen, Åhlénstiftelsen och ICA-Maxi i Visby. 

Vi i styrelsen ser fram emot kommande säsong med utökade aktiviteter och arbetet med att utveckla Stavgard. Vi kommer under vintern att lägga ut vårens och sommarens program på hemsidan.

Vi önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År 

/Styrelsen i föreningen Stavgard


Sommaren 2015

Under midsommarhelgen fick Stavgard för andra året besök av Lerkrusets vänner. Trots regn och rusk var gården full av aktiviteter som drickbryggning, matlagning, olika hantverk och brädspelande.

Från 26/6 till 1/8 jobbade två studerande från Bäckedals folkhögskola på Stavgard. Det gjorde att besökare varje dag erbjöds både guidad tur och att prova på t ex tovning och smide. 

Sommarens uppskattade kursutbud bestod av korg-flätning, växtfärgning och träskulptering. 

Drygt 230 personer kom för att fira Stavgard. Fika, hantverk, lekar och musik stod på programmet. Dessutom fanns en av eleverna som var med och hittade den sägenomspunna skatten på plats för att berätta hur det faktiskt gick till. 

Stavgard hade nästan dubbelt så många besökare sommaren 2015 jämfört med året innan. Till nästa år hoppas vi på ännu flera besökare, ännu flera kurser och ännu fler kursdeltagare!

Varmt Tack till företag, privatpersoner och stiftelser som under året sponsrat Stavgard med både smått och stort. Tack vare er kan vi se fram emot ett Nytt År på Stavgard!

Se fler bilder från sommaren på hemsidan

9/1 2016

Lördagen den 9 januari kl 15.00 är både nya och gamla medlemmar välkomna till mys vid härden i nåt av husen. Kallt och mörkt? Ja! Men det var väl inte sommar hela året ens på järnåldern;)  Den som vill får gärna spela eller sjunga en trudelutt, berätta en sägen, hantverka/handarbeta eller hjälpa till att ordna med fikat. (soppa och bröd, té/kaffe 50 kr/person) 


Handledare

För att säkerställa lägerskolverksamheten behövs fler utbildade handledare. Till våren kommer vi därför att hålla en ny handledarkurs. Är du eller någon du känner intresserad av att jobba som handledare på Stavgard så är ni välkomna att höra av er till oss. 


Medlem

Vi hoppas självklart att du vill fortsätta vara medlem i Föreningen Stavgard under 2016. Det gör du genom att sätta in 100 kr på bankgiro: 5662-1048. Kom ihåg att skriva ditt namn!

För att få våra nyhetsbrev är det viktigt att du mailar oss din e-postadress och även tänker på att höra av dig om du byter adress. facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter