Bergslagsspelen 2016 blir i Lindesberg

2016 års sommarspel görs i Lindesbergs kommun, sätts upp i Löa. Sommarläger för barn planeras för 3:e året liksom prova-på workshops med teater och dans i våra fyra Bergslagskommuner.
Mer info nedan, välj "visa bilder".

För första året kör vi nu folkfinansiering, eller crowdfunding som det också kallas, vilket innebär att för varje bidrag som skänks från en privatperson eller förening, skänker Region Örebro län motsvarande summa. Ger man ett bidrag på 100 kronor, blir det alltså 200 kronor till projektet. Maxgränsen för Region Örebro län är 50 000 kronor. Sista dag att lämna bidrag på är 10 december 2015.

Så här gör du!

Vill du också vara med och bidra till Bergslagsspelen 2016?
Swisha ditt bidragsenast den 10 december så fördubblar Region Örebro län din summa!
Swishnummer: 123 609 53 50
Mottagare: Amatörteatersamverkan Örebro län
Ange meddelande: Bergslagsspelen
Alternativt sätt in pengar på Bergslagsspelens bankgiro 413-9671

Tack till er som bidrar!

Stort tack till Teater Martin Mutter, Ramsberg en bygd i berg, Järnboås IF, Löa sportförening, Löa bygdegårdsförening och Löa hembygdsförening som nu tillsammans med flera privatpersoner bidragit till folkfinansieringen av Bergslagsspelen! Tack också till Kopparbergarn' för sponsring av annons och Rolf Karlsson för foto!

Foton ovan: Kicki Nilsson, Icon Photography

 


Bergslagsspelen 2016

För tredje året planerar Bergslagsspelen sommarläger för barn, workshops inom teater samt ett scenkonstverk. Lämna din Intresseanmälan för att delta här.

Årets föreställning "Smidda planer" görs i Lindesbergs kommun och sätts upp i Löa Hytta under juli månad. Det blir en bred föreställning för hela familjen.

Bergslagsspelen samarbetar med Kulturskolan Garnalia och Löabygdens Hembygdsförenings Teatersektion. Både nya deltagare som deltagare från tidigare års föreställningar är välkomna att delta.

Regissör och konstnärlig ledare är Stefan Jansson. Manus görs av Helena Brusell som även skrivit Trollstigen som spelades i Löa i flera år.


Här ett rim för dig som vill ge bort en folkfinansiering i julklapp!

(Framfördes av Tina Ruth under föreställningen BLOSS 29/11)
Kära .................. , denna gåva,
går i kulturens tecken vill jag lova
Detta är ingen pryl,
inte heller nåt som fyller upp din kyl.
Den behöver inte dammas vad jag vet,
ett miljövänligt paket.
Du har gjort en framtidsinvestering
i Bergslagsspelens folkfinansiering.
Ett spännande sommarspel i Löa hytta
Ger publiken en själslig glädjekullerbytta
Ditt föreningsnamn glänser nu på bergslagsspelen.se
Gå in där själv får du se!

Vi publicerar alla föreningar som bidrar. Ifall du som privatperson vill att vi lägger ut namn på givare, meddela oss via e-post.


Foto: Kicki Nilsson

Om Bergslagsspelen

Bergslagsspelenär ett brett samarbetsprojekt med amatörer och proffs som syftar till att stärka amatörkulturen i norra Örebro län. Projektägare är Studiefrämjandet Örebro, ABF Örebro län, Amatörteatersamverkan Örebro län samt Örebro läns bildningsförbund. Bergslagsspelen samverkar med föreningsliv, kommuner, studieförbund och fria kulturgrupper.

Bergslagsspelens samarbetspartner Bredsjö Kulturkooperativ satte sommaren 2014 upp scenkonstverket Bergslagsdansen i Södra hyttan, Hjulsjö, Hällefors kommun. Under 2015 i Ljusnarsbergs kommun utformade en annan samarbetspartner, DRIFT/The non existent center, scenkonstverket ” Den fullständiga berättelsen om Ljusnarsbergs kommun och resten av världen”.

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en samarbetsparnter till Bergslagsspelen, har deltagit i våra aktiviteter eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka nedan.

Avsluta prenumeration | Webbversion

facebookyoutube