Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Välkommen till ProPubliks andra nyhetsbrev som inleds med ett stort tack för respons och feedback på det första, fortsätt gärna med det och avslutas med en tillönskan om en god jul, gott nytt år, god fortsättnig och gott fortsatt samarbete 2016.

Målsättningen med nyhetsbreven är att lyfta fram nya funktioner och ge tips om hur ni kan använda systemet i ert långsiktiga publikarbete.

Tyck gärna till!


Vi på Attendance2 har haft ett grundligt och givande snack med Tomas af Geijerstam som är biljett- och marknadsansvarig, det vill säga B2C-ansvarig, på Djurgården Fotboll.

Fokus i intervjun ligger på hur vi tillsammans har utvecklat deras systemstöd och medlemshantering och har på så sätt frigjort resurser som möjliggjort nya kreativa aktiviteter och skapat merförsäljning till deras säsongskortsförsäljning.

De har nu nått över 1,5 miljoner i extra intäkter men målet är att nå över 2 miljoner. Läs intervjun och se exempel på hur de lyckats genom att klicka här.


MAXIMAL FÖRSÄLJNING MED MINIMAL ADMINISTRATION -

Maximal försäljning med minimal administration- kräver en lösning och inte ETT system.

Under de dryga två åren som vi drivit publikutvecklingsbyrån Attendance2 har vi fått en mycket god inblick i det dagliga arbetet hos Sveriges elitidrottsklubbar. Vår slutsats är att de administreras betydligt mer än det säljs. Attendance2:s fokus är att hjälpa klubbarna att öka försäljningen till privatpersoner genom en strategisk bearbetning av dessa.  

Utmaningen är att de flesta klubbar har så mycket att administrera att de inte hinner med att jobba proaktivt med försäljning och det viktiga arbetet med publiken nedprioriteras. Anledningen till detta merarbete heter brist på systemstöd eller egentligen brist på kommunikation mellan de olika systemen som klubbarna har.

Detta har lett till att utvecklingen av ProPublik ofta sker på önskemål från våra kunder med målet att minska administrationen. Vi har också fått många förfrågningar på att koppla ProPublik till klubbarnas befintliga system. Oftast handlar det om att selektera databaser för att kunna kommunicera med utvalda målgrupper så som säsongskortsinnehavare, de som gått på den matchen eller kanske alla medlemmar. I uppdragen låg också att rekommendera ett medlemssystem eller ett så kallat CRM-system som var mest lämpat för detta.

Det vi snabbt konstaterade var att de CRM-system som finns på marknaden inte är anpassade för privatkunder i allmänhet och idrottsklubbars verksamhet i synnerhet. Detta leder till att klubbarna sitter med Excel-listor som dras ur en mängd olika system, i stället för ett system som samlar informationen och som sedan gör arbetet lekande lätt att selektera och inte minst kommunicera med alla era privatkunder, medlemmar och publik.

 

Djurgården Fotboll hade också detta problem samt att deras medlemshantering var extremt tidsödande. Vi tog fasta på detta och har nu utvecklat ett skräddarsytt Privat-CRM med medlemshantering som de kört sedan september.

Systemet är byggt för att kunna vara kompatibelt med befintliga system genom att det kan importera filer från era befintliga biljettsystem, medlemsdatabaser, webshoppar etc. I kravet låg också att det måste vara extremt användarvänligt och att det ska gå att skicka både mail och sms direkt från systemet.

Att tro att ETT system kommer klara alla kunders behov är en utopi och beroende på era krav behövs det specialanpassade system för att klara detta. Ni klubbar behöver ett separat ekonomisystem, biljettsystem, nyhetsbrevsverktyg, medlemshantering, CRM och, om ni vill utveckla er försäljning, ett order/säljverktyg.

Visst ni kan nyttja säljfunktionaliteten i CRM-systemet men då får ni inte med betallösningen och ni kan skicka era nyhetsbrev via Outlook, men har ni större behov krävs det system som är utvecklade för just den målgruppen och dess behov och kompetens.

Tricket är sedan att koppla dessa samman så att erforderlig data kan importeras och exporteras mellan systemen. Ju oftare detta behövs, ju mer har man att vinna på att koppla ihop dem.

Vårt specialbyggda sälj- och ordersystem ProPublik är förberett för att kopplas samman med de system som våra kunder önskar. Det är dessa kopplingar som skapar möjligheten till maximal funktion med minimal administration och där vi utgår från hur ni arbetar idag.

I intervjun i detta nyhetsbrev med Tomas af Geijerstam hos Djurgården Fotboll kan ni läsa mer om hur detta sparat tid och pengar samt genererat merförsäljning på över 1,5 miljoner.

Deras lösning gällande EN databas, är redo för att implementeras hos andra kunder under namnet ProPrivat och blir ett utmärkt komplement till ProPublik och ert befintliga biljettsystem. Detta under förutsättning att era säljare vill få tillgång till säljfrämjande funktioner för att sälja mer och administrera mindre.


Skapa paket med valfria produkter med specificerade moms-satser.

Många av våra kunder har fått påhälsning av skattemyndigheterna gällande VIP-paket där de kräver specificerad moms. Det vill säga att biljettens 6%:iga m, matens 12%:iga och dryckens eller souvenirens 25%:iga moms ska specas på kvittot eller faktura.

Detta har vi tagit fasta på och utvecklat en ”försäljar-kompatibel” (alla klarar av den!) lösning där ni enkelt kan skapa paket med vilka produkter som helst och där systemet specar upp den enligt nedan.

Tack vare att vi också kan skapa bokningssidor med faktura som betallösning kan ni enkelt börja sälja era VIP-paket på nätet till företagskunder som hellre önskar faktura än att betala med kort.

Självklart kan denna även kombineras med merförsäljningsprodukter som dryckespaket, souvenirer eller program.


Öka intäkter genom paketering och uppgradering!

Utmaningen då ni ska skapa kampanjer för att locka ny publik är att skapa ett attraktivt erbjudande som inte förstör er normala försäljning och som ändå kan maximera intäkterna. Tricket heter paketering, uppgradering och tydlighet i kommunikationen.

Paketering och differentiering

 

  • Välj en match som inte är het, dvs en så kallad C-match.
  • Sätt tydliga villkor att biljetterna gäller endast på den minst attraktiva sektionen, att de endast går att boka via webben, antalet biljetter är begränsat och de inte kan välja sin egen plats och gärna före ett visst datum. Detta skapar en stress att boka tidigt och att vi tydligt differentierar erbjudandet från er ordinarie biljettförsäljning.
  • Erbjudandet kan vara aggressivt för att locka marginalbesökaren t.o.m med en fribiljett, då maxar man bokningen till 1 per person, sätt antalet efter hur attraktiv matchen/evenemanget är. Kommunicera tydligt att det är ospecificerade platser på just den sektionen.
  • Lägg till en produkt ”kompletterande sittplats”, sätt max antalet till 3 biljetter.
  • Lägg med möjlighet att uppgradera till ”långsida” för den som kan boka fribiljetten
  • Lägg med ytterligare en produkt ”Långsida” och prissätt den så att den är rabatterad i jämförelse med ordinarie pris.
  • Lägg gärna med ”köp till mat”, 50/50-lott, medlemskap och kanske halsduk.

Detta upplägg fungerar även bra mot era rabatterade biljetter till t.ex ungdomsspelare, ledare eller sponsorer som har rabatterade biljetter i avtalet.

På detta sätt kan ni faktiskt få större intäkt per person än vid ordinarie försäljning.

Lycka till.


GULDBILJETTEN 2015

2015 har varit ett fantastisk idrotts- och evenemangsår för och i Sverige men hur har det varit rent publikt? Vilken klubb, förbund, arrangör eller person har lyckats högt över förväntan 2015?

Vet du någon – person, idrottsklubb eller evenemangsarrangör – som förtjänar Guldbiljetten?

Nominera din kandidat och skicka med en motivering HÄR senast 10/1 2016. 

Alla ni som vill fokusera på försäljning och specifikt utveckla publiken, har behov att komplettera sitt biljettsystem med ProPublik, hör gärna av er för ett möte där vi kan se hur ni kan få ut maximalt av oss och systemet.


Med vänliga hälsningar

 

Janne Ednertz

+46(0)707 50 70 64

jan.ednertz@propublik.se

www.attendance2.com

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.