Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Attendance2, Sveriges (världens?) enda publikoptimeringsbyrå?

GULDBILJETTEN 2015

2015 har varit ett fantastisk idrotts och evenemangsår för och i Sverige men hur har det varit rent publikt? Vilken klubb, förbund, arrangör eller person har lyckats högt över förväntan 2015?

Attendance2 har som målsättning att höja statusen hos alla de som är ansvariga för publiken hos idrottsföreningar och evenemangsarrangörer. Det gäller både de som jobbar med att öka upplevelsen för publiken som kommer till evenemanget men också de som jobbar med att öka biljetter försäljningen.

2015 - vem får äran och vinstchecken då? Du väljer!

I de flesta klubbar är det en otacksam roll då det oftast har betydligt mindre mandat, lägre status och fokus internt än kollegorna som ansvarar för företagsförsäljningen. De brukar också vara betydligt färre till antal än sina kollegor på företagsavdelningen.

Det är med bakgrund av detta som vi har instiftat priset Guldbiljetten. Det är ett pris som går till den person eller klubb som under 2015 på ett påtagligt sätt lyft publiksnittet, servicen och stämningen utifrån sina förutsättningar och villkor.

Vet du någon – person, idrottsklubb eller evenemangsarrangör – som förtjänar Guldbiljetten? Nominera din kandidat och skicka med en motivering HÄR senast 10/1 2016


Nytt samarbete med JoyCard ger dig exponering, merförsäljning och möjlighet till Julklappspaketering.

Attendance 2 har inlett ett samarbete med Joycard som säljer och marknadsför presentkort på upplevelser till privatpersoner och företag via detaljhandeln och joycard.se. Joycard´s unika sortiment består av presentkort med olika inriktning och prisklasser. Presentkort för allt från spabehandlingar, ishockey/fotboll till konditoribesök och lyxmiddagar och självklart omfattar vårt samarbete evenemang av olika slag.

Joycard har idag en god geografisk spridning med ca 1200 återförsäljare runt om i Sverige, Pressbyrån, 7-eleven, Ica, Hemköp och Willys.

 

Tack vare samarbetet mellan Joycard och Propublik kan vi erbjuda Sveriges klubbar att marknadsföra och sälja match biljetter på Pressbyrån och 7-eleven och på så vis öka antalet besökare på matcherna.

Joycard presentkort "Match för två" hanterar klubbarna enkelt genom att lägga upp antal platser de vill sälja i Propublik, kunderna bokar sina biljetter via en länk på Joycard.se, och all administration med fakturor och betalning sköts av Joycard.

Joycard samarbetar idag med bland annat AIK Hockey, Hammarby Fotboll, IFK Göteborg, DIF Hockey med flera.

För att lansera din klubbs presentkort på Pressbyrån och 7-Eleven kontakta Mats Ekberg, mats@joycard.se eller på 0709892425

Fördelar med Joycard

 • Ökat antal köpstarka besökare till lagets matcher, de som kommer på matchen har fått entré biljetten i present
 • Marknadsför klubben i butiker där det idag inte säljs matchbiljetter
 • Bli en del av present- och julklappsförsäljningen
 • Lätt att komma igång och att administrera.

JoyCard använder ProPublik för att kunna boka och komplettera sin presentbokning. JoyCard bjuder alla nya ProPublik-kunder på ProPublik-licens i tre månader till ett värde av upp till 6.000 kr/månad. Intresserad? Maila här!


Lotteri som skapar en tröstpriskampanj och bygger e-post- och sms-databas.

För att denna kampanj ska vara optimal krävs ett samarbete med en partner med maximal exponering t.ex er lokaltidning, TV/radio eller sajt mycket trafik. Den bygger på att få så många nya kunder som möjligt att vara med i en exklusiv utlottning, där förlorarna är målgruppen för en kampanj med fokus på att fylla en svårsåld match eller evenemang.

 • Ni erbjuder er partner möjlighet att få äran av att lotta ut en exklusiv upplevelse som inte går att köpa. Exempel kan vara en biljetter inkl. middag med legendar och möjlighet att vara med på presskonferens efter matchen. Vara med på en träning, bortamatch, avslutningsfest etc. Maximal upplevelse till minimal kostnad och insats.
 • Ni eller partnern skapar en utlottningslänk som partnern exponerar, med en fråga eller motivering, namn, e-post och mobilnummer. Vi kan hjälpa er kostnadsfritt med denna om så önskas.
 • Partnern exponerar utlottningen så brett de kan för att maximera deltagarantalet.
 • Ni/partnern utser vinnarna och meddelar dem det glada budskapet.
 • Ni meddelar alla som inte vann att de hade otur, men som tröstpris får de möjlighet att se en av er utvald match till endast priset av service-avgiften. Matchen är givetvis en match som ni i säsongsplaneringen har definierat som mindre attraktiv (C-match). Ni skapar en länk i ProPublik där kunden endast kan boka 1 st biljett för 20 kr, de kan köpa till ytterligare 3 biljetter till rabatterat pris. Dessa biljetter är på er minst eftertraktade sektion. Ni lägger också med möjlighet att uppgradera ”fribiljetten” till långsida för 125 kr (typ 50% mot ordinarie pris) och möjlighet att köpa till ytterligare 3 långsida för halva priset. Lägg även med biljetter till ordinarie biljetter om de är fler än 4 i sällskapet. Alla biljetter är givetvis ospecificerade och ni ger inte kunden möjligheten att välja platser. Ni vill ju inte sänka värdet på era ordinarie biljetter. Dessutom sätter ni deadline för bokning av dessa biljetter till minst en vecka innan matchen samt att det är begränsat antal och först till kvarn gäller.
 • Lägg gärna med 50/50-lotter, mat, medlemskap och souvenirer. Detta gör ni lätt i ProPublik med rätt redovisning.
 • På detta sätt har ni fått en nöjd partner, utökat er databas och lockat marginalbesökare till en C-match med möjligheter till merförsäljning och bra intäkter.

Alla ni som vill fokusera på försäljning och specifikt utveckla publiken, har behov att komplettera sitt biljettsystem med ProPublik, hör gärna av er för ett möte där vi kan se hur ni kan få ut maximalt av oss och systemet.

Med vänliga hälsningar

 

Janne Ednertz

+46(0)707 50 70 64

jan.ednertz@propublik.se

www.attendance2.com

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.