Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

ProPublik, Sveriges (världens?) enda order/säljsystem för idrottsklubbar och evenemangsarrangörer!

 

Välkomna att läsa det första nyhetsbrevet med ProPublik som avsändare.

Då utvecklingen gått mycket fort, och två år ska summeras, blir detta brev något längre, men med förhoppningsvis riktigt intressant innehåll.

Målsättningen med nyhetsbreven är att lyfta fram nya funktioner och ge tips om hur ni kan använda systemet i ert långsiktiga publikarbete.

Tyck gärna till!

Med vänliga hälsningar

Janne Ednertz


Det har verkligen gått fort för publikutvecklingsbyrån Attendance2 AB och utvecklingen av programvaran Propublik. 

Från starten var det ett säljverktyg som möjliggjorde för våra kunder att arbeta med kampanjer och dynamisk prissättning. Det var också en förutsättning för att vi skulle kunna hjälpa klubben arrangören med arbetet med att utveckla publiken och intäkterna.

Vår stora utmaning under det första året var att positionera ProPublik och förklara för nya kunder varför de var i behov av att komplettera sitt befintliga biljettsystem med ytterligare en programvara. Tack vare att vi utvecklar och skräddarsyr ProPublik för idrottsklubbar och arrangörer kan vi nu konstatera att vi byggt Sveriges (eventuellt världens) första sälj/ordersystem för evenemangsvärldens alla säljare.

Vi har idag kunder inom alla de stora lagidrotterna allt från HuddingeHockey och HaningeAnchors som säljer biljetter och camper, till HammarbyFotboll, DjurgårdenHockey, AIKHockey, HammarbyBandy, DjurgårdenFotboll som använder oss och ProPublik till allt från restaurantbokningar, medlemsbetalning, säsongskort, produktförsäljning, nätverksträffar, bortaresor, galamiddagar och mycket mer.

Vad skiljer ProPublik från ett biljettsystem?

Enkelt sagt är biljettsystem skapade för biljettansvariga som har som uppgift att administrera biljetter och ordrar. Deras fokus ligger på att minimera administration och leverera biljetterna med maximal precision. Då det är vitalt för administratören att ha full kontroll på biljetter och arenan, släpper de inte in säljarna i systemet, vilket gör att säljarna blir beroende av biljettansvarig då det kommer till att öka försäljning och ge maximal service till sina kunder.

ProPublik är utvecklat för säljare med fokus på att öka intäkter och servicegrad och med minimal administration och ge möjlighet att skapa paket och kampanjer utan att vara i händerna på biljett-, web- eller ekonomiansvarig. Då ProPublik inte är kopplat till platser eller lager, kan vi skapa gränssnitt och användarvänlighet som är unikt. Vi vet också att många funktioner i ProPublik gör arbetet lättare för den biljettansvarige, då denne kan planera sin tid på ett helt annat sätt än om man inte har strukturerat upp ordrarna från kunder och säljare.

ProPublik är helt biljettsystemsoberoende men ger olika grader av effektivisering utifrån era avtal och biljettsystemets funktioner.

FAKTURERING - NY FUNKTIONALITET SEDAN SEPTEMBER:

Fakturera, Sälj och Gå vidare!

Faktureringsfunktionen i internorderdelen var den sista pusselbiten för att gör ProPublik till ett komplett order/säljsystem. Det innebär i praktiken att ni tar bort all administration från säljaren vid en order av t.ex en VIP-biljett. Scenariot är följande:

  • Kund kontaktar säljare för att köpa 4 VIP-biljetter inkl.mat till en utvald match.
  • Säljaren lägger in ordern i ProPublik och kan välja om han vill fakturera direkt eller senare.
  • Kund får direkt en bekräftelse med era villkor, samt var, när och hur han får sina VIP-biljetter och övrig information gällande hans besök på er VIP-avdelning
  • Biljettansvarig får all information denna ska få för att leverera biljetten, den läggs i en central plockalista för matchen/evenemanget. Biljettansvarig kan därför planera sin tid utifrån hur stor den är inför varje evenemang.
  • Restauranten har eget log in och kan själva då de önskar, ladda ner bokningslistan för att göra bordsplacering
  • Säljaren kan om han så önskar komplettera och ändra ordern fram till att han väljer att fakturera
  • Attendance2 tar hand om all indrivning och skapar redovisning enligt spec från arrangörens ekonomiansvarig.

CRM-koppling

Genom att importera hela er CRM-databas behöver ni bara väl rätt kund, och alla uppgifter ligger då automatiskt på order och faktura. 

Externa bokningssidor

Paketering med moms-specificering, skapa paket med mat, biljett och dryck och få moms-satsen specificerad så som skattemyndigheten kräver.

Medlemsbetalning med möjlighet att registrera familjemedlemmar i familjemedlemskap

Mail vid order, vissa ordrar vill du kanske få omedelbar vetskap om, då kan ni enkelt lägga in en eller flera mailadresser som ska få mail då order läggs. Passar bra vid produktleverans t.ex.

Redovisning

Vår redovisning är anpassningsbar och vi har idag lika nöjda ekonomichefer som säljare då det skapas aktiviteter, kampanjer och aktiv försäljning.

MALIN QVARNSTRÖM, Marknadskoordinator på Hammarby Fotboll använder sig av ProPubliks faktureringsfunktion:

"Faktureringsfunktionen underlättar mitt och mina kollegors jobb otroligt mycket.

Vi slipper lägga tid på faktureringsunderlag och kan enbart fokusera på att sälja. Samtidigt är det en grym service till kunderna som kan få fakturan med vändande e-post.
Vi sammarbetar ofta med andra företag kring de produkter/evenemang vi säljer och då är funktionen ”Fördelningsmottagare” helt klockren. Där fördelas pengarna direkt vid utbetalning från ProPublik och vi behöver inte tänka på det".

MEDLEMSFÖRTUR

Syfte: Säkra att era egna supportrar får alla/de bästa platserna, skapa en hausse och boka-tidigt-beteende, öka medlemsintäkter och addera mervärde till medlemskapet.

Genomförande:

Skapa en bokningssida i ProPublik (tar max 5 minuter) där nya och befintliga medlemmar kan köpa biljetter till t.ex ett derby eller en slutspelsmatch med förtur. Lägg med de nya funktionerna för medlemskap så att nya kunder kan köpa biljett och lösa medlemskap i en transaktion. Glöm inte att lägga in extrafält där befintliga kunder fyller i medlemsnummer. 

Blockera biljetter i biljettsystemet, blocka upp alla biljetter i biljettsystemet så att det inte går att köpa via er vanliga kanal.

Kommunicera biljettsläppet, var tydlig med att det endast är medlemmar som är garanterade att få plats genom att nyttja den/de veckor som ni ger dem förtur, lägg med bokningslänken. Om det finns biljetter över släpps dessa xx/xx 2015. Förmedla känslan att risken är stor att det tar slut om de inte köper nu.

Vi har genomfört dylika förturskampanjer med mycket gott utfall, se t.ex Djurgården Fotbolls första derby på Tele 2 genom att klicka här


Alla ni som vill fokusera på försäljning och specifikt utveckla publiken, har behov att komplettera sitt biljettsystem med ProPublik, hör gärna av er för ett möte där vi kan se hur ni kan få ut maximalt av oss och systemet.

Med vänliga hälsningar

 

Janne Ednertz

+46(0)707 50 70 64

jan.ednertz@propublik.se

www.attendance2.com


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.