Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Stöd KSAN:s namninsamling för en global alkoholkonvention!

Stöd KSAN:s krav på Sveriges regering att arbeta för en global alkoholkonvention med ett konkret mål att halvera alkoholkonsumtionen till år 2025! I Sverige skulle det betyda en minskning från 9,4 till 4,7 liter alkohol/person över 15 års ålder, under kommande 10 års period.

KSAN startade i november 2015 en namninsamling för en global alkoholkonvention. Globalt dör 3,3 miljoner människor varje år en alkoholrelaterad död, 1 person var 10:e sekund (Källa:WHO).  

Med tanke på vad allt vi vet idag så är det dags för att få fart i ett arbete för en global alkoholkonvention för att minska alkoholrelaterade sjukdomsbördan. Det är möjligt!

Läs mer och skriv under här!


KSAN blev Årets ideella organisation 2015!

KSAN tilldelades priset för Årets ideella organisation 2015! Priset delades ut av CAN på mässan Förebygg.nu i Göteborg den 11 november. Priset tilldelas en organisation som på ett framgångsrikt och föredömligt sätt bedrivit ett ANDT-förebyggande arbete. 

Juryns motivering hittar du här

KSAN:s ordförande Maj-Inger Klingvall (till höger) och kanslichef Leena Haraké.

KSAN:s kanslichef i Kanada 29/2-5/3!

KSAN:s kanslichef Leena Haraké besökte Kanada 29 februari - 5 mars. Hon var inbjuden som föreläsare av Portage, en kanadensisk ideell organisation som arbetar med missbruksbehandling. 

Läs mer här

 

World Forum Against Drugs, 12-13 mars, Wien

KSAN medverkade och deltog på konferensensen World Forum Against Drugs som hölls i Wien 12-13 mars. Styrelseledamot Catarina Göransson Malmgren och kanslichef Leena Haraké deltog och Leena höll en workshop den 12 mars om "Gender Specific Drug Prevention - an investment for life". 


Lyssna på KSAN-podden!

I KSAN-podden diskuteras drogförebyggande ämnen med fokus på flickor och kvinnor, bl.a. alkohol, narkotika och beroendeframkallande läkemedel.

Lyssna på podden här


KSAN (Kvinnoorganisationernas Samarbetsråd i Alkohol- och Narkotikafrågor) är en paraplyorganisation för frågor som berör alkohol, narkotika och beroendeframkallande läkemedel utifrån flickors och kvinnors perspektiv. KSAN är partipolitiskt och religiöst obundet. Vi har 35 medlemsorganisationer och samlar sammanlagt ca 270 000 kvinnor. Våra målgrupper utgörs av flickor och kvinnor i alla åldrar. Vi förespråkar förebyggande insatser på ett tidigt stadium. 


facebooktwitterinstagram

KSAN • Östermalmsgatan 33 • 114 26 Stockholm

www.ksan.se • info@ksan.se • 08-10 10 41/51


Du får detta brev eftersom du har skrivit upp dig på KSAN:s mejllista. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.