Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Jag jobbar GRATIS i oktober!

Jag vill göra något för att hjälpa dom som tvingas fly från krig, död och terror! Men jag behöver Ditt stöd för att göra detta.

Du gör det genom att ta en behandling hos mig under oktober, och samtidigt som du unnar dig en skön behandling så bidrar du till att hjälpa Barn på flykt eftersom jag skänker hela min oktoberlön till organisationen Plan!

Jag och min dotter har sedan många, många år haft fadderbarn via organisationen Plan som arbetar med utvecklingsarbete världen över. Plan går också in och arbetar i katastrofområden, och skapar platser dit barn kan komma och få stöd, trygghet och skyddas från övergrepp.

Ungefär 100 miljoner barn drabbas av katastrofer och konflikter i världen varje år! Jag vill skänka min lön för oktober till Plan och Barn på flykt. 
Gåvan går till livsuppehållande insatser som rent vatten och tält men också till program som ger barn skydd och stöd, upprättande av barnsäkra platser och tillfälliga skolor.

Vill Du vara med och hjälpa, och samtidigt göra något hälsosamt för Dig själv? Boka en behandling i oktober!

www.minabehandlingar.se
Madeleine Gustafsson 
073-654 29 06


Dina axlar - och nacken

Har du dignat under bördan som du axlat - eller tar du livet med en axelryckning?

Brukar du uppträda så styvnackat att ingen vågar klappa dig på välvilligt på axeln?

Är du uppsträckt - eller behöver du rycka upp dig?

Och hur känns det att bli sedd över axeln?

Hur rycker man egentligen upp sig? Och varför måste man rycka upp sig?

"Upp med hakan" säger man. Men se på den som lyder uppmaningen, hur hakan skjuts fram och ser ännu mer sammanbiten och olycklig ut - därför att det gör ont i nacken när halskotpelaren blir ansträngd på detta sätt. Och huvudvärken kommer som på beställning!
 
Ställ dig framför spegeln. Lyft axlarna. Ännu högre.

Stå så i 3 timmar.

Vadå? I 3 timmar!

Nej, naturligtvis inte! Det faller ju på sin egen orimlighet. Ingen skulle väl frivilligt stå eller gå omkring sådär fruktansvärt obekvämt!

Men bara titta dig omkring. Titta på dem som går med axelremsväska. Alla som bär dessa väskor över ena axeln beter sig som om någon hade befallt dom att gå omkring i timmar med ena axeln högre än den andra. Samma axel dessutom!

Se på den som joggar. Är axlarna avslappnade? Eller högt uppdragna, beredda som till kamp?

Varför är så många stela i nacken? Ofta beror det på vår felaktiga arbetsställning med den framskjutna hakan och de uppdragna axlarna. Men det tycks också bli alltmer onödigt att röra på huvudet. Dessutom, var lägger vi oket? Våra bekymmer? Vår stress och oro? 
  Be någon iaktta dig, utan att du vet om det, när du arbetar. Hur håller du huvudet? Var är dina axlar? Har du någon hals eller drunknar den i de där uppdragna axlarna? Pekar hakan halvvägs mot himlen? Mycket ansträngande! Vad kan Du göra för att förändra detta?

Många är också helt omedvetna om att våra muskler har fler uppgifter än att få våra kroppar att röra på sig,  det är så att ALLT vi gör, men också det vi tänker och känner manifesterar sig i musklerna! Så där är svaret på varför det gör ont, trots att "jag har ju inte gjort något"!


En enkel, men mycket effektiv övning för bl a axlar och nacke, den får också ryggradsmusklerna att sträcka ut så skönt!


Stå avslappnat men närvarande i din kropp. Knyt händerna om dina tummar, och låt armarna hänga längs sidan av kroppen. Andas in och låt hakan långsamt gå mot brösten, tryck dina knutna händer mot golvet och känn hur du sträcker ut i nacken.
På en långsam utandning låter du huvudet gå bakåt, och när du inte kommer längre, drar du upp axlarna så långt du kan, håll där kort en stund. Och så vänder du hakan tillbaka mot bröstet på inandning och börjar om. Upprepa några gånger, alltid med respekt för den gräns din kropp ber om just idag!

Ta hand om dina axlar och din nacke! Gör dig medveten om vad du har dina axlar!


Välkommen till mina Mottagningar:

       Vita Bergens Hälsocenter ligger på Skånegatan 91 alldeles intill                Nytorget och Vitabergsparken.

       Läs mer om de behandlingar jag erbjuder genom att klicka på                      knappen nedan. Där hittar du också lediga tider och annan                          information!


Lugn & Go ligger på Fatbursgatan 18 A, precis brevid Södra Station.

Läs mer om de behandlingar jag erbjuder genom att klicka på knappen nedan. Där hittar du också lediga tider och annan information!

Välkommen på Öppet Hus 14/11 kl 11.00-16.00!
Läs mer här!


    Tack Alla ni som kom till Öppet Hus hos Happy Buddha och provade       på Mina Behandlingar!

    Välkommen att ringa eller maila mig om du har frågor eller vill boka         behandling!

S:t Eriksgatan 104
Vasastan


Gilla och dela Mina Behandlingar på facebook!

Var med i utlottningen om en VALFRI GRATIS BEHANDLING,

vinnare dras när sidan uppnått 200 "likes"!

facebook

Madeleine Gustafsson
Telefon: 073 - 654 29 06
Mail: madeleine@minabehandlingar.se

Hemsida: minabehandlingar.se

Välkommen!


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.