Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Konsten att ta kontroll över skolans rykte

En skolas rykte är enligt många studier det mest avgörande för vilken skola en elev väljer, detta rykte är oftast baserat på ”mjuka värden” och kan beskrivas som en känsla för vilken stämning som råder på skolan och vilka ungdomar som går där. Att stärka detta rykte innebär att man dels måste kommunicera en specifik känsla och dels att budbäraren skall representera den kategori av ungdomar som eleven vill möta på skolan. Hur gör man då detta i sin marknadskommunikation?

Att jobba framgångsrikt med skolambassadörer

Skolambassadörer är i särklass skolans bästa marknadsförare! Att få möta en person som stämmer överens med bilden av vilken typ av elever som man önskar skall utgöra majoriteten av sina framtida klasskompisar och få höra denna person berätta om sina positiva upplevelser av skolan och vad som gör skolan unik är sannolikt det mest effektiva sättet att påverka skolans rykte bland ungdomar i grundskolan.

Ta hjälp och bli ännu bättre på mässan & öppet hus

BizCare har utvecklat en unik tjänst för att träna och utbilda befintliga elever på skolan i syfte att påverka och stärka skolans rykte. Skolambassadörsutbildningen är till för skolor som vill ligga i framkant och samtidigt säker-ställa en önskad tillströmning av nyrekryterade elever inför nästa års gymnasieval.

Genom att paketera skolans profil och unika fördelar samt att träna argumentation genom rollspel där ambassadörerna interaktivt medverkar till att utveckla skolans kommunikationsstrategi ges eleverna en professionell möjlighet att påverka skolans rykte i kommande möten med blivande elever och deras föräldrar. Utbildningen har visat sig vara mycket lyckad i arbetet med att locka nya elever till skolan!

Beställ information om skolambassadörer

Utbildingen anpassas efter såväl skolans unicitet som egna önskemål och tar normalt en utbildningsdag i anspråk. Kontakta oss gärna för mer information om hur vi kan hjälpa er skola att arbeta framgångsrikt med skolambassadörer!


Skräddarsydd utbilding i Digital Marknadsföring

Stakaberg (Halmstad) 9-10 november

Tag chansen, följ trenderna och lär dig marknadsföra gymnasieskolan mer effektivt! Du får lära dig bemästra de verktyg som utgör grunden för digital marknadsföring och får hjälp att skapa en digital marknadsplan för skolan. För pris och information om kursdagarna, maila info@bizcare.se så skickas utförlig dokumentation ut.

Endast 2 utbildningsplatser kvar!


BizCare Insight är en oberoende tankesmedja som hjälper organisationer och företag, framförallt inom utbildningssektorn att uppnå sin fulla potential.
BizCare har arbetat med ett flertal välrenommerade gymnasieskolor och utbildningsföretag för att utveckla hållbara kommunikationsstrategier och trygga en god framtida elevförsörjning.

Kontakta oss gärna för hjälp eller rådgivning!
Tomas Lönn, VD BizCare Insight

BizCare Insight       -       08-791 90 10       -       info@bizcare.se       -       www.bizcare.se


Om du vill avsluta din prenumeration av nyhestbrevet Morgondagens Gymnasieskola klicka här.