Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Sållningsresultat direkt i VIOL

I VIOL kan man själv plocka fram sållningsresultaten. Det går även att beställa månadsvisa sammanställningar som skickas med post.

Klicka här för instruktion för hur du ska gå tillväga i VIOL >>

För att få utskicken per post krävs det en inställning i kollektivbeskrivningen. Kontakta vår virkesredovisningssupport om ni önskar få hjälp med detta. Via SDC-tjänsten "Arkiv" kommer man åt alla beställda handlingar i digital form.

Observera att från och med den 1 december 2015 kommer utskick av sållningsprotokoll från VMF Qbera att upphöra. Vi hänvisar er till instruktionen ovan. Om vrak- eller störningsgränser överskrids, eller om det finns anledning att mätningsvägra, kommer vi att rapportera till er precis som tidigare.

Tillvarata mätnogrannheten vid volymberäkning

På de allra flesta sågverk mäter vi idag diameter med nogrannhetsnivå på millimeter. Vid volymberäkningen, som sker i VIOL, används däremot en cm klassmitt om 0,45 cm, detta motsvarar medeltalet i mm för alla stockar.

För att ta tillvara den mätnoggrannhet som finns på stocknivå, rekommenderar vi att ändra inställningen i VIOLs mätplatsregister så att volymberäkning (kubering) sker på registrerad millimeter. Skickar mätramen idag in diametermått på mm så innebär det inte någon uppdatering i mätutrustningen utan enbart en fråga om inställning i VIOL.

Kontakta Niklas Johansson, 023-456 82 för att genomföra ändringen eller för att få mer information.


Virkesredovisningssupport

Behöver du hjälp med en rättning, korrigering eller makulering? Skicka då ditt ärende till virkesredovisning@vmfqbera.se så kommer någon av Niklas Johansson, Eva Åkerman eller Andreas Eriksson att hjälpa dig.


Kontrollmätning av biobränslesortiment

Den nya virkesmätningslagen omfattar även  biobränslesortimentet. Vi ser därför över kontrollmätningen av dessa sortiment och inför samtidigt en del nya metoder, bland annat så kommer laserhjälpmedel att användas vid kontroll av skäppmätning med mättslaget m3s.

Läs mer här i vårt senaste nummer av Qrumeluren >> 

Häng med i förnyelsen

Håll dig uppdaterad vad som händer i arbetet med VIOL 3. Hur påverkas ert företag av arbetet som pågår? De flesta av SDCs kunder behöver till exempel göra ett utvecklingsarbete i sina egna system för att stödja de nya integrationerna.

Läs mer här >>

Under barret

Ni kan numera få våra fakturor mailade till er i PDF. Maila er faktura e-postadress, namn och kundnummer till faktura@vmfqbera.se så ser vi till att ni får dem till er mailbox framöver.


Vi har påbörjat arbetet med att förenkla våra fakturor. Ett första steg i arbetet är att omarbeta våra artiklar. Det som tidigare fakturerats på två eller tre olika artiklar kommer nu att slås ihop till en. Arbetet med utseendet på våra fakturor forstätter under hösten.


Riksdagen har beslutat om att från och med den 1 augusti delvis ta bort nedsättnignen som tidigare varit på arbetsgivaravgifterna för de unga. Vi kommer i dagsläget inte justera några priser på grund av detta. 


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem hos VMF Qbera eller för att du har har anmält ditt intresse. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.