Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev 4.2015


Höstprogrammet är igång - häng på!

Lördag den 5 september ledde Sören Bevmo exkursionen "Höstens fåglar i jordbrukslandskapet". Tio personer deltog, vädret strålade och dagens topparter blev 1 1k Mindre flugsnappare och 2 Blåhakar. Missa inte våra kommande event:

  • Söndag den 13 september  Blåhakespaning Hemmesta sjöäng, Tom Arnbom leder. Samling fågeltornet ca 07.00 (beroende på när buss 474 anländer).
  • Lördag 26 eller söndag 27 sep
    alt lördag 10 eller söndag 11 okt      Skärgårdsskådning på Horssten, se mer info nedan.
  • Lördag den 3 oktober               Fågellokaler på Värmdö - rundtur där vi visar några av de lokaler som finns i vår kommun, Sören Bevmo och Tom Arnbom leder. Samling vid Runda huset 07.00.
  • Lördag den 17 oktober                   Fysingen, Sören Bevmo leder. Samling vid Runda huset kl 07.00.
  • Tisdag 10 november                          Inneträff: Locka vinterns fåglar till din trädgård! Klubbens koordinator Eva Stenvång Lindqvist, medförfattare till boken Fåglarnas trädgård, ger tips inför vinterns fågelmatning. Boken finns till försäljning i samband med föredraget.                                    Plats: Ungdomskulturhuset Gurraberg, Gustavsbergs Centrum. Tid: 19.00-21.00 Samarrangemang med Naturskyddsföreningen Värmdö. 

 

Unik chans komma ut till Horssten 

En exklusiv möjlighet att få komma till en lokal som det annars inte går några reguljärna förbindelser till och bli guidad av den som kan mest om Horssten som fågellokal! Att ta sig till Horssten är väderberoende och därför har vi flera alternativa datum: Helgen 26-27/9 samt helgen 10-11/10. Exkursionsledare Anders Haglund vill ha din intresseanm snarast, anders.haglund@ekologigruppen.se

 

Hemmesta sjöäng. Foto Yvonne Blombäck

 

Boka in vinterns artrally redan nu

Artrallyt är en rolig aktivitet som får oss att komma igång med årskryssandet och även att mötas på ett annorlunda sätt. Vi kör oavsett väder och avslutar dagen med en middag till självkostnadspris på något av våra lokala matställen.

Boka in söndag den 17 januari 2016!

 

Lättare att gå torrskodd runt sjöängen

Värmdö kommun har byggt ut spänger som gör det lättare att gå torrskodd runt Hemmesta sjöäng. Det är väldigt rogivande att bara strosa runt i den fina miljön med olika biotoper. Ta med dig kikaren, familjen, vänner och fika.

 

Krysslistor till självkostnadspris 

Det är roligt att "kryssa", pricka för de arter man sett. VFK har köpt in krysslistor från Naturbokhandeln som vi säljer till självkostnadspris vid exkursioner, 1 kr/st.

 

Det strömmar in nya medlemmar

Något som vi i VFK tycker är jätteroligt! Du får de senaste uppdateringarna genom att ha koll på vår hemsida och gilla oss på Facebook. Vi ser fram emot att ses vid hemmalokalen Hemmesta sjöäng, men också på andra fina fågellokaler i vår kommun. För dig som vill få bra tips på andra lokaler rekommenderas att följa med på exkursionen den 3 oktober.

 

Gör reklam för Värmdö Fågelklubb

Du kan hjälpa oss att göra reklam för VFK genom att köpa våra fina dekaler för 20 kr/st. Motivet är detsamma som vår logga med Strandskatan. Pengarna går till vintermatningen vid fågeltornet i Hemmesta sjöäng. 

Nyhetsbrevet ges ut av Värmdö Fågelklubb. Redaktör: Yvonne Blombäck. Vill du gå med i fågelklubben? Mejla Agneta Tillberg. Medlemskapet är gratis. Läs mer på www.varmdofagelklubb.se. Gilla oss också på Facebook.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.