Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Ljuva September!
September brukar ju kunna bjuda på fantastiska dagar med hög och klar luft, vackra färger och varma dagar, och så har det ju också varit. Om jag minns rätt så var det vackert väder den 24 augusti, Bartolomeusdagen, vilket enligt Bondepraktikan ska ge en vacker höst!

Mina Behandlingar är i full gång och jag välkomnar Dig,  "gamla" och nya klient till mina nya, fina mottagningar på Södermalm, liksom till Happy Buddha i Vasastan!  Det har varit en hel del positiva förändringar och fantastiska möten den sista tiden, och jag ser fram emot en höst med mer av detta.
Jag har bland annat tagit steget fullt ut till eget företagande på heltid, så jag är mycket tacksam om Du vidarebefordrar information om mig och MinaBehandlingar till dina vänner och bekanta! Då kan du och din vän också ta del av fina erbjudande som finns på min (snart) uppdaterade hemsida, gå gärna in och kika!

Jag har också två utbildningar att se fram emot i höst och annat smått och gott! Mer om detta längre fram...

 Varmt välkommen!


Fibromyalgi

Så här kan en beskrivning av smärta se ut hos en person som har fibromyalgi. Fibromyalgi innebär kronisk muskelvärk som kan vara spridd i hela kroppen, ibland dominerar smärtan på höger eller vänster sida, eller övre och nedre delen. 

Karakteristiskt för fibromyalgi är förekomsten av "Tender points", vilka bl a också används vid för att diagnostisera fibromyalgi. Intressant att notera är att dessa Tender Points sedan länge är frekvent använda akupressurpunkter inom TCM! Punkterna används också inom TCM vid behandling av fibromyalgi.

Exempel på symtom

 • muskelvärk, muskelstelhet
 • känsla av svullnad i händerna
 • stickningar/domningar i händerna
 • bruxism
 • överkänslighet för beröring
 • väderkänslighet
 • stresskänslighet

.

 • trötthet, insomnia
 • mag/tarmbesvär
 • oro/ångest
 • yrsel/huvudvärk
 • låg prestationsförmåga
 • balansproblem
 • infektionskänslighet

Detta är endast en del av de symtom man noterat. Intensiteten varierar ofta från dag till dag, vilket gör att man har svårt att förbinda sig till några aktiviteter. Många med diagnosen upplever sig också missförstådda, då sjukdomen inte är synlig. Man kan se frisk ut och detta uppfattas av en del som ologiskt. Det är tyvärr inte helt ovanligt att man blivit bemött med misstro och ifrågasättande av sin smärta. Hur man bemöter personer med fribromyalgi är mycket viktig, varje person behöver känna sig tagen på allvar, att bli betrodd och lyssnad på.

Vägen till läkning kan vara att man återtar kontrollen över sitt liv och att få insikt om grundorsaken till sitt besvär, vilket är grundtanken inom Traditionell Kinesisk Medicin. Att behandla orsaken och inte bara symtomen. I behandlingen är det mycket viktigt att anpassa metoderna efter smärtans art och intensitet. Behandling handlar inte nödvändigtvis om en återgång till sitt tidigare arbete/livssituation mm eftersom det var där sjukdomen uppstod, utan snarare om en återgång till Livet. 


Välkommen till mina Mottagningar:

       Vita Bergens Hälsocenter ligger på Skånegatan 91 alldeles intill                Nytorget och Vitabergsparken.

       Läs mer om de behandlingar jag erbjuder genom att klicka på                      knappen nedan. Där hittar du också lediga tider och annan                            information!


Lugn & Go ligger på Fatbursgatan 18 A, precis brevid Södra Station.

Läs mer om de behandlingar jag erbjuder genom att klicka på knappen nedan. Där hittar du också lediga tider och annan information!


    Tack Alla ni som kom till Öppet Hus hos Happy Buddha och provade     på Mina Behandlingar!

    Välkommen att ringa eller maila mig om du har frågor eller vill boka         behandling!

S:t Eriksgatan 104
Vasastan


Gilla och dela Mina Behandlingar på facebook!

Var med i utlottningen om en VALFRI GRATIS BEHANDLING,

vinnare dras när sidan uppnått 200 "likes"!

facebook

Madeleine Gustafsson
Telefon: 073 - 654 29 06
Mail: madeleine@minabehandlingar.se

Hemsida: minabehandlingar.se

Välkommen!


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.