Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Digital marknadsföring inför gymnasievalet 2016

De forskningsstudier som belyst hur ungdomar söker information relaterat till sitt gymnasieval är tydliga på två punkter; dels det faktum att 8 av 10 ungdomar påbörjar informationssökningen sent, först i januari och dels att de media ungdomarna främst förlitar sig på är digitala.

Hur stark är er skola på att synas digitalt? Använder ni de sökord på hemsidan som ungdomarna själva skriver i googels sökfält? Har ni koll på hur ungdomarna uppfattar er digitala närvaro? Har skolan en digital marknads- och kommunikationsplan?

Den 9-10 november har du möjlighet att få hjälp med att skapa en digital kommunikationsplan för skolan och samtidigt lära dig bemästra de verktyg som utgör grunden för digital marknadsföring. Kursen möjliggör att du redan vid hemkomsten kan lansera en rejält vässad digital kampanj, i god tid och med god timing relaterat ungdomarnas sökbeteende på nätet.

Kursen omfattar 15 intensiva studietimmar och är uppdelade på två dagar. Den leds av svensk ämnes-expert, litteraturen är dock på engelska, varför du bör ha goda kunskaper i språket.

Några programpunkter från innehållet:

  • Digital marknadsföring – Begrepp, definitioner och kanaler
  • Sökmotoroptimering – Arbeta, analysera och styra sökresultatet
  • Adwords & analytics – Branschverktyg inom annonsering och webbanalys
  • Marknadsföring via sociala medier – Skapa engagemang
  • E-postmarknadsföring – Planera, genomföra och mäta e-postkampanjer
  • Smartphones – Marknadsföring till mobila enheter

Syfte & Mål

Syftet är att du ska lära dig allt du behöver veta för att optimera den digitala marknadsföringen. Du ska kunna förstå och använda de verktyg som finns på marknaden och hur de kan integreras för bästa effekt. Du lär dig utforma strategier och få processer på plats för kontinuerlig uppföljning, analys och utvärdering.

Målet är att du redan under kursdagarna skall få hjälp med att skapa en digital marknadsplan samt en digital kampanj för din skola som du kan sjösätta så fort du är tillbaka vid skrivbordet.

Tid & plats

9-10 november 2015

Stakaberg Konferens & Gårdshotell, Holm

Stakaberg ligger vackert på landet men ändå  lättillgängligt – 1,5 km från E6 och
9 km norr om Halmstad (mitt emellan Göteborg och Malmö), det är även enkelt att ta sig med flyg från Bromma.


Pris per person för två dagars utbildning: 6.750 kr (exkl. moms). I kursavgiften ingår deltagaravgift, dokumentation fika/luncher/middag/frukost samt logi (i dubbelrum, enkelrum finns för 300 kr extra). För ytterligare information om kursprogrammet, skicka ett mail till info@bizcare.se så mailas utförligare beskrivning & anmälningsblankett ut.

Välkommen till två givande utbildningsdagar med framtida möjligheter!

Tomas Lönn, VD

Tele: 070-533 31 19 alt. 08-791 90 10
tomas.lonn@bizcare.se
www.bizcare.se

BizCare Insight       -       Box 2304       -       103 17 STOCKHOLM       -       08-791 90 10


Om du vill avsluta din prenumeration av nyhestbrevet Morgondagens Gymnasieskola klicka här.