Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev Juli 2016

Nå fram till en Blå kund (person), ett C (D.I.S.C)

"Är det här korrekta uppgifter eller ska jag kolla dem?" Den blå vill att allt ska gå rätt till och att allt görs enligt konstens alla regler eller i alla fall företagets regler.

Den blå är en person som tycker att det är viktigt att, innan man fattar något som helst beslut, tar reda på alla tillgängliga fakta först. Innan de startar något. De kan inte som en röd eller gul dra igång något och lösa saker efter hand.

 

  1. När du säljer till den blå visar du noga alla fakta, undersökningar och forskning som finns för detta hjälper dem med beslutet och visar dem att du är en seriös person att göra affärer med.

  2. "Vi är mycket noga med att hålla hög kvalitet på alla våra produkter." Låter som musik i den blå´s öron, då de är mycket noga med att allt arbete de gör håller hög kvalitet och då behöver ju givetvis de produkter/tjänster de köper in ha lika hög kvalitet.

  3. Instruktionsböcker, garantibevis, informationsskyltar mm är något du ska visa omgående för att förtydliga att du redan har tänkt på detta för dina produkter och kanske påpeka att ni har någon form av certifiering eller liknande som gör den blå ännu säkrare på att du är en leverantör att lita på.

  4. De hör inte till de mest pratsamma, så dra inte ut på det sociala pratet. Dock är den blå tåligare än den röde men är ingen känslotyp, så tro inte att detta blir en ny "brevkompis". Skifta istället snabbt över till fakta och är du rejält kunnig i den blå´s område kan ni ha långa och djupa diskussioner bara du bevisat att du är på den blå´s nivå.

 

Den blå har mycket för sig och är noga med att inte rusa in i något utan att ha gjort mycket efterforskningar. Ni kan behöva träffas flera gånger och diskutera vad den blå senast har kommit fram till. Vänta dig inte något snabbt köp/avtal. Stressa inte den blå till avslut, då tror de att något är fel och att du döljer någon information.

Den blå kan ibland få ont om tid då de alltid vill kolla och dubbelkolla allt, för säkerhets skull du vet. De kanske aldrig är riktigt nöjda med sig själva eller sin produkt eller era produkter utan ständigt ser att något kan bli bättre. Häng på där och var med och utveckla tillsammans med den blå, då blir de nöjda.


 

Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig! 

Beställ information

Beställ boken

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg Stil

 

 

DET FÖRSTA INTRYCKET - FÅR DU IHOP PUSSELBITARNA?
Framgång - Lär dig allt om det första intrycket via min bok - köp den via hemsidan eller maila mig! Mängder med tips och trix du inte kan vara utan!

 

Du har väl kollat in och följer min blogg! Nyttigheter, kunskap, tips och inspiration blandat med lite annat kul som ger dig energi!

 

En gåta:

När Anna kommer hem från skolan en dag är hon sur. Hon har blivit osams med sin nya klasskamrat, Beth. "Hon ska minsann alltid ha rätt", säger hon till sin pappa. "Idag sa hon att hon hittills alltid firat sin födelsedag på sommaren och alltid just på den dag som är hennes födelsedag. Men det kan inte vara sant för hon fyller ju den 14:e januari!".
Vem har rätt Anna eller Beth?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
En liten snigel är svaret.

 

Stylingtips:

"Jag är inte mycket av en märkesmänniska, tycker att det är viktigast att du passar i dina kläder i dess färg och form än att de heter något speciell" skrev jag förra sommaren men vill igen ändå berätta om ytterligare ett framgångsrikt svensk modemärke.

Jag pratar om Tiger eller Tiger of Sweden eller Tiger of Uddevalla som det faktiskt hette när de två skräddarna och grundarna Markus Schwarzmann och Hjalmar Nordström startade det hela 1903.

Företaget har genom åren ändrat profilering och utvecklats från ett rent herrskrädderi till att även ha damkläder (1997) till att också ha skor, accessoarer som typ glasögon, underkläder och nu på senare år även en jeanskollektion.

Från början var stilen lite strikt men numera en mer ledig skräddad look och har de har fyra kärnvärdena - Individualitet, Skandinaviskt skrädderi, Kvalitetsmode och en Urban livsstil.

För mig var det mest bara en massa eleganta kostymer visserligen med lite smalare siluett som jag gillar, men jag har numera upptäckt och som jag valt att visa här en massa mer ledig kläder som jag nog inte trodde jag skulle hitta hos Tiger. Mycket snyggt, färgglatt och användbart. God konkurrent till kostymen för många med den lediga bruna kavajen till de beiga ”lösa” byxorna.

Senaste utmärkelser för detta företag är på Habit Fashion Awards -"Denim supplior of the year" och "Fashion Export of the year". Detta för att de numera finns i 20 länder vilket är grymt imponerande från starten i Uddevalla.

För de flesta av oss står Tiger för go kvalitet och har du inte testad dem ännu så föreslår jag en kostym i din stil och som passar för din kroppsform, så har du en vän för livet.

Lycka till!

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.