Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev Juni 2016

Nå fram till en Grön kund (person), ett S (D.I.S.C)

"Vore det inte bra om vi alla är överens?" Så skulle mycket väl en grön kunna uttrycka sig på ett möte, om de uttrycker sig alls. De är inte den som pratar mest i en grupp eller på ett möte.

På tu man hand med dig som säljare och när du får koll på att det är en grön du pratar med kan de dock uppleva att de får god kontakt med dig och kan prata på lite.

Samhörighet är grymt viktigt för den gröne. Skapa en känsla för dem om ett gott samarbete med dig och ditt företag och de blir dig lojala för evigt.

  1. Var medveten om att mötet kan ta tid. Är inte alls så otålig som den röde och gule. Det sociala pratet är viktigt här och skapar det förtroende du behöver och måste få till med den gröne. Köpet/avtalet här är lite mer personligt och känsligt.

  2. "Vi kommer att finnas vid er sida och hjälper er under hela genomförandet." är en bra mening till en grön. De vill veta att ni är med under hela resan. Trygghet, hjälp, stöd, garantier och alla former av försäkringar som finns behövs vid ett grönt köp.

  3. Detta är en typisk lagspelare som alltid ställer upp för företaget, kollegorna, projektet i absurdum nästan. Försäkra den gröne om att du ser och vet att han/hon är just så lojal. Vill ju givetvis uppmärksammas för det.

  4. "Det här är en av våra mest sålda produkter. Den har gjort många kunder nöjda genom åren. En trygg, säker produkt som kommer tjäna er väl länge." Denna trygghet är mumma för en grön.

 

Även den gröne är en go och lättsam kund och ni får ofta till ett långt samarbete om du och ni sköter er väl. De är inte ute efter snabba och bra deals utan långsiktiga, goda relationer.

De kanske inte alltid är så trygga med att vara den som köper in men är i alla fall ofta med vid köpen då det är de som ska genomföra och utföra allt arbete sedan framöver.

De gillar rutiner och scheman så kan du hjälpa till med det på något sätt för just din produkt/tjänst är de dina vänner för livet! Se också till att ge de gröna beröm för sitt arbete och sin lojalitet.


 

Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig! 

Beställ information

Beställ boken

Beställ Föreläsningen Kroppsspråk

Beställ Föreläsningen/Workshopen Bygg din Självkänsla

Beställ Föreläsningen Image Färg Stil

 

DET FÖRSTA INTRYCKET - FÅR DU IHOP PUSSELBITARNA?
Framgång - Lär dig allt om det första intrycket via min bok - köp den via hemsidan eller maila mig! Mängder med tips och trix du inte kan vara utan!

 

Du har väl kollat in och följer min blogg! Nyttigheter, kunskap, tips och inspiration blandat med lite annat kul som ger dig energi!

 

En gåta:

Jag är mindre än en mus, ändå fyller jag ett hus. Vem är jag?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Mormor är 73 eftersom 37 är hälften av 74.

 

Stylingtips:

Tryck på kläder eller inte? Det är mycket som är bra och rätt med print på toppar, skjortor och jackor. Framför allt är det fräckt och ger en stor effekt.

Åsikterna går dock isär här om det är ok att ha det eller inte och då menar jag som jobbklädsel. Inom vissa branscher är det kanske t o m ett måste. Inom andra ett NO NO, Få plagg delar vattnet så. Möjligen även jeans...

Det blir dock alltid en stor effektskapare och där det som är på trycket har störst händelse t ex då ansiktet på den svart-vita t-shirten så blir det där blickarna hamnar och där som fokus i din klädsel kommer att hamna.

Tjejen i aprikos, där trycket är över hela toppen men tydligast effekt på den aprikosa färgen ger i detta exempel en effekt mitt på din kropp och kanske också lite avsmalnande effekt då det aprikosa är lite långsmalt. Perfekt om du vill se längre och smalare ut.

Det finns numera enormt många plagg med olika former av print. Ett stort mode just nu och blir säkert ännu större. Fick lära mig nyligen hos vår tryckare (eller vad det heter) om hur ett print skapas och hur många moment det faktiskt är. Riktigt fascinerande.

Hitta det print/tryck du tycker du kan lägga till i din garderob och förändra och utveckla dig lite. Perfekt nu denna säsong! Det lättar upp en kostym eller dräkt på ett kul sätt. Lär dig var effekten med ditt print hamnar och håll koll på att den är där du vill ha den, så att du blir så snygg du bara kan.

Lycka till!

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.