Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev Maj 2016

Nå fram till en Gul kund (person), ett I (D.I.S.C)

"Men hallå, förstår ni inte hur kul detta är?" En typisk kommentar från en gul person. En som gillar saker som just är kul, annorlunda och nya och vill också väldigt gärna ha med sig alla på denna nya sak.

Det är rätt vanligt att vi som jobbar eller har jobbat som säljare har en del gult i oss. Vi gillar människor, vi gillar småprat och vi tycker det är kul att träffa olika kunder hela tiden.

Om vi tog bort kallpratet ihop med den röde ska det här istället till massor ihop med den gule. Ofta faktiskt blir gula personer de som du får en mer privat relation till även om det börjar som en kundkontakt.

  1. Det är viktigt för den gule att vi hittar på nytt hela tiden, så det måste du lyfta fram i varje kontakt, att detta är nytt, omgjort, förändrat, utvecklat eller ja du fattar.

  2. Även om den gule tycker om att prata mycket, så är det också viktigt att detta köp/avtal går snabbt att få till och framför allt igång. De har många andra bollar i luften också så se till att starta projektet och lös detaljer sen.

  3. Säg till den gule "Detta kommer dina kollegor att gilla" De söker ofta efter uppskattning och bekräftelse, både från dig och sina egna medarbetare. Mycket av de arbete de gör går ut på att få just bekräftelse.

  4. Berätta också om alla aktiviteter och event som ni alltid gärna bjuder in era kunder till. Detta kan påverka den gule att handla av just dig där och då. På dessa event är det ju givetvis mest gula som kommer. De kan ha med sig lite gröna också.

Det är alltid väldigt kul och trevligt att jobba med de gula kunderna. De är lättsamma och pratglada. Dock lockas de av mycket annat också, så de är nog inte den mest lojala färgen men de var säkert nöjda med dig. Bara kul att byta lite.

Var noga med att inte blanda in för mycket fakta, siffror och analys för då tappar du en gul direkt. De byter till någon roligare.

Detta är ju en känslomänniska, så spela på känslor, beskriv allt i känslor, bilder och upplevelser. Få dem att känna, lukta, höra, se, smaka på produkten, om möjligt, eller beskriv den så bildligt så att de riktigt känner hur det känns med just din produkt/tjänst.


 

Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig! 

Beställ information

Beställ boken

Beställ Föreläsningen Kroppsspråk

Beställ Föreläsningen Image Färg Stil

Beställ Workshopen/Föreläsningen Bygg din Självkänsla

 

DET FÖRSTA INTRYCKET - FÅR DU IHOP PUSSELBITARNA?
Framgång - Lär dig allt om det första intrycket via min bok - köp den via hemsidan eller maila mig! Mängder med tips och trix du inte kan vara utan!

 

Du har väl kollat in och följer min blogg! Nyttigheter, kunskap, tips och inspiration blandat med lite annat kul som ger dig energi!

 

En gåta:

Om man byter plats på siffrorna i mormors ålder, får man precis hälften av den ålder som hon uppnår nästa år. Hur gammal är då mormor just precis nu?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Det är den amerikanska presidenten som bor i det vita huset.

 

Stylingtips:

Prickigt är ett fint mönster. Med fint menar jag att man ofta tycker och tolkar plagg som har prickar som lite elegantare. Har givetvis också att göra med att det ofta väljs prickigt när man ska göra tjusigare kläder.

 

Detta gör ju att det är ett underbart enkelt sätt att skifta utstrålningen i en klädsel. Låt säga att du vill känna dig lite lös och ledig och klär dig så men ändå med en viss elegans, lägg då bara till en prickig skarf eller slips.

Alltid snyggt är ju de skjortor med små prickar. Dem gillar jag skarp. Är ju inte alla som känner sig bekväma i det för det väcker alltid mer uppmärksamhet än en helt enfärgad eller en mer vanligt randig.

Damblusen är istället inte småprickig och den prickighet man nog vanligtvis tänker på utan med lite mer vimsiga prickar, om du förstår. Prickarna här är också lite större och funkar alldeles utmärkt för den med lite kraftigare eller större kropp, då det kanske skulle se löjligt ut med ett litet mönster. Givetvis också perfekt för den mer kreativa och dramatiska.

Byxan är Whyred sedan tidigare månad och är också prickig men väldigt rörigt prickig. Ett mer annorlunda mönster och lite känsla av djuriskt kan man tänka. Blir inte samma elegans som herrskjortan men läckert med prickigt i denna variant. Utmärkt till en lite tunnare kropp eller till den som vill skapa extra effekt.

 

Med just prickigt är det så bra för det finns ofta hela året, även om det alltid finns flest mönster att köpa på sommaren. Det är också så att det prickiga nästan alltid är med i modet, så du är alltid helt inne när du väljer det prickiga. Var också djärv och blanda flera mönster i din klädsel. Ibland, fast inte så ofta, finns blandningarna i ett plagg. Använd mer prickigt är budskapet!

Lycka till!

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.