Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev December 2015

SUPERNYHET!!!

DIGITALA FÖRELÄSNINGAR ATT BESTÄLLA HEM

Föreläsning Kroppsspråk 1 ½ timme

 

Workshop/Föreläsning Bygg din Självkänsla

över 2 timmar


Föreläsning Image Färg Stil 1 ½ timmeD
u som är en bra ledare & dina signaler

Vad är en bra ledare i dina ögon? Har du någon ledare du ser upp till och har som förebild?

Om du är ledare/chef på din avd/företag är du den person som alla har koll på. Tro inte, för ett ögonblick (eller flera) att du är en i gänget och kan göra och säga som du vill utan att någon uppmärksammar det. Glöm det!

Även om vi är ett gött gäng och alla bidrar och är värda lika mycket osv, så har alla extra koll på allt du säger både med ord och med ditt kroppsspråk. Plus allt du gör dvs hur du genomför saker och hur du rör dig runt i lokalen.

Du är också den person på avd/företaget som alla analyserar plus att det då kan hända att man läser in saker i det du säger eller gör som du själva absolut inte tyckte du sa eller gjorde.

Vare sig du är en bra eller dålig ledare/chef är du den som alla omedvetet eller medvetet följer och vars attityd och inställning alla antar. Du sätter stämningen och skapar miljön runt dig. Tufft men så är det.

 

  1. Var noga med att tänka efter innan du gör eller säger något. Visst vill också du ibland vara spontan men det kommer inte att vara värd det för dig.

  2. Ta hjälp, be kollegor, konsulter som jag eller andra om feedback efter ett möte du håller i eller efter en normal arbetsvecka. Hur tolkar de dig så där lite utifrån. Typ som mystery shopping, du vet.

  3. Inför ett svårare samtal träna på vad du ska säga och be någon lyssna på ditt upplägg. Du kanske varit chef länge och tänker att detta kan du väl minsann klara själv men bra kan alltid bli bättre eller hur.

  4. Genomför ofta, kanske med hjälp av externa företag, arbetsplatsundersökningar där ni frågar personalen om dig, ditt sätt att leda, ditt sätt att kommunicera och agera. Extremt nyttigt!

 

Självklart kan du också filma dig själv i så många situationer som möjligt och var öppen med varför du gör detta. Alla gillar en chef som jobbar på att bli bättre.

Många gånger är det ditt kroppsspråks alla signaler som styr och påverkar alla mest, då kroppsspråket är vårt allra största språk. Välj hela tiden ut gester, rörelser som du vill lägga till för att förstås och uppfattas bättre, så at du ständigt gör vad du kan för att just din kommunikation ska vara så bra som bara är möjligt för ditt gäng.


 

Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig! 

Beställ Föreläsningen Kroppsspråk

Beställ Workshopen/Föreläsningen Bygg Din Självkänsla

Beställ Föreläsningen Image Färg Stil

Beställ information

Beställ boken

 

Du har väl kollat in och följer min blogg! Nyttigheter, kunskap, tips och inspiration blandat med lite annat kul som ger dig energi!

 

En gåta:

Som jag är förblir jag. Är jag ung förblir jag ung. Är jag gammal förblir jag gammal. Vem är jag?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Kvinnans man jobbar som stuntman och hon var på bio och såg hans senaste actionfilm.

 

Stylingtips:

Denna månad lyfter vi fram rockar och kappor. Tillsammans med jackor denna årstids nödvändiga plagg. Här är kanske längden viktigare än modellen även om du alltid ska välja den modell som är mest fördelaktig för din kroppsform.

Om man som jag är lite kort, vad var det katten Gustav sa "Jag har inte övervikt jag har underlängd", så är det rätt bra att tänka att kappan/rocken inte ska vara för lång, då du då blir ett vandrande tält.

Många av de långa varianterna har en kortare variant som kanske då hellre slutar vid eller ovanför knäna. Hellre då det än nere på vaderna. Är du en lång en har du alla möjligheter med alla längder. De som är lite kortare ger också ett bättre helhetsintryck då det också syns andra saker i helhetsbilden och inte bara kappa.

Det finns många goa varianter av kappor med riktigt varm ull hela vägen till den lite tunnare överrocken som ibland kan vara lite behandlad och då tåligare och varmare, tänk oljerock.

De vanligaste färgerna är olika varianter av beige eller ljusa bruna, svarta eller marinblå. Försök om du kan att hitta och våga bära de med ännu mer färg eller kanske med lite mer mönster och detaljer. Det livar upp och ger dig mer färg än de vanliga basfärgerna.

Sedan kan du alltid lyfta och ändra om effekten och trolla lite med att ha kul, annorlunda, färgglada, eleganta accessoarer till, som läckra halsdukar, snygga väskor, tjusiga handskar och egna detaljrika skärp.

Vintern är ju vår mörkaste årstid så ljusa och lätta upp den genom att ge dig själv färg med dina kläder, även då ytterkläder.

Lycka till!

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.