Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev November 2015

Hinder - Utmaningar - Chanser

Minns du filmen Strul med Björn Skifts för typ hundra år sedan, där allt verkar gå helt fel för stackarn? Verkar ju vara född med otur? Är du också sån? Eller framför allt tänker du så?

Om något händer på jobbet en högst vanlig dag, vad är din första reaktion? Tänker du "-Typiskt detta händer alltid mig?" Eller "-Men va f....n, nåja jag får försöka hitta en lösning." Eller "-Kul detta, har aldrig hänt förut. Ska bli himla spännande!”

Jag har upptäckt att jag ofta för mig själv säger "Jag brukar ha tur" och så tror jag givetvis att det mesta löser sig. Vad är din standardkommentar till dig själv? Ser du hinder - utmaningar eller chanser, vad som än händer dig?

Detta har givetvis att göra med den miljö vi har runt oss och den inställning och attityd vi är formade i. Vi vet ju alla personer som har noll förutsättningar att kunna se möjligheter men som förmodligen har en positivare livssyn än någon av oss.

Du kan alltid träna upp detta med hur du väljer att tänka, kan ta lite tid men du kommer att lyckas.

 

  1. Börja först med att den närmaste tiden verkligen fundera över hur du idag reagerar och kommunicerar när oförutsedda saker händer dig. Fråga kollegor, vänner och familjen också.

  2. Nästa gång något händer som du känner att du reagerar fel på, stanna upp, byt tanke och välj en annan väg och ett annat sätt att tänka.

  3. Beröm dig själv flera gånger för att du uppmärksammade detta själv och för att klarade att ändra dig. Berömmet ska utlösa din nöjdhet och en dopamindusch.

  4. Nästa gång något händer kan du nästan direkt le för dig själv på en gång och tänka att här är det igen dags för nytt positivare tänk. Följ upp med punkt 3 igen.

 

Om du redan från början involverat andra så är de också med och berömmer dig och skapar en mysfaktor hos dig med mer dopaminduschar och som till sluta hjälper dig att skifta tänk utan att du ens reagerar.

Framöver kommer du att se mer möjligheter och chanser i ditt liv än hinder och problem. Du kommer också att kunna hjälpa andra med detta. Ett tips: Byt bort ordet problem redan nu och för alltid.


 

Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig! 

Beställ information

Beställ boken

 

DET FÖRSTA INTRYCKET - FÅR DU IHOP PUSSELBITARNA?
Framgång - Lär dig allt om det första intrycket via min bok - köp den via hemsidan eller maila mig! Mängder med tips och trix du inte kan vara utan!

 

Du har väl kollat in och följer min blogg! Nyttigheter, kunskap, tips och inspiration blandat med lite annat kul som ger dig energi!

 

En gåta:

En gift kvinna ser på när hennes man kör in på en mack med sin bil. Hela macken exploderar plötsligt. Kvinnan småler och går kort därefter hem. Hemma i lägenheten sitter hennes man i soffan och sover. Hur kan det komma sig?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Svaret är gift.

 

Stylingtips:

Nu när hösten är här även om den är något varmt, vilket jag gillar, så är det dags för tjockare jackor, rockar och kappor. Tänkte prata jackor nu och så längre kappor och rockar i december.

Många av er har redan gjort era inköp av de tjockare plaggen då de kommer tidigt på säsongen och också kan ta slut tidigt. Vi svenskar är duktiga på kappor och jackor och köper dem redan i augusti september. Rädda för att frysa, gissar jag.

Vilken jacka du ska välja beror till stor del på din personliga smak och stil även om det inte alltid finns så himla många färger att välja på om du inte är lite sportig i din stil för då finns det fler. Man brukar säga "om plagget är dyrt sikta på klassiska färger". Jag tycker att du väljer den färg du är snyggast i. Den kommer ju alltid vara rätt på dig.

Modellen har mer att göra med din kroppsform. Utifrån vilket mode som gäller finns det mycket av något t ex dubbelknäppta kavajjackor. Hoppa över dem om du är lite bredare eller i alla fall om du inte vill se bredare ut. Dubbelknäppt breddar. Även om det är mode. Du ska vara snygg - det är det viktigaste.

Om du ofta har kavaj är det kalas att hitta en jacka som är längre än din kavaj så att den inte sticker ut nedtill. Finns många såna nu. Längden på jackan styrs annars mer av att den inte ska sluta på den delen av din rumpa där du är som bredast, då breddar den. Hellre över eller nedanför din bredaste punkt.

En kortare jacka är lite tuffare och "yngre" medan rockar och kappor lite "äldre" och elegantare. Du kan givetvis ha både och i garderoben och välja utifrån det du ska göra den dagen/kvällen. Ju mer detaljer och effekter som jackan har ju mer fokus blir det just där och på den platsen på din kropp. Jag gillar effekter som hjälper dig att trolla med helheten.

Lycka till!

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.